Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Μουντομπάσκετ: Προσωρινό «δώρο» της Τσεχίας στην Ελλάδα — Διέλυσε τη Βραζιλία

Μου­ντο­μπά­σκετ: Η Τσε­χία συνε­χί­ζει τις… ανα­τα­ρά­ξεις στην παρ­θε­νι­κή συμ­με­το­χή της σε Παγκό­σμιο Κύπελ­λο, υπο­χρε­ώ­νο­ντας σε… υπό­κλι­ση και τη Βρα­ζι­λία και βάζο­ντας βάσεις πρό­κρι­σης στην οκτά­δα της διορ­γά­νω­σης. Η ομά­δα του Ρόνεν Γκίν­σμπουργκ επι­κρά­τη­σε άνε­τα με 93–71, στην πρε­μιέ­ρα των υπο­χρε­ώ­σε­ων της στη Β’ φάση, βελ­τιώ­νο­ντας σε 3–1 το ρεκόρ της και βάζο­ντας σε… μπε­λά­δες τους Βρα­ζι­λιά­νους, οι οποί­οι με το ίδιο ρεκόρ πλέ­ον, θέλουν μόνο νίκη επί των ΗΠΑ την Δευ­τέ­ρα (9/9, 15:30) για να προ­κρι­θούν στην προη­μι­τε­λι­κή φάση. Στον αντί­πο­δα, η Τσε­χία θα αντι­με­τω­πί­σει την ίδια ημέ­ρα την Εθνι­κή Ανδρών (9/9, 11:30), με στό­χο το «2 στα 2» που θα τη στεί­λει στα… ουράνια.

Η σημε­ρι­νή επι­τυ­χία της Τσε­χί­ας, πάντως, διώ­χνει εν μέρει το άγχος από το μυα­λό των διε­θνών στον σημε­ρι­νό αγώ­να με τις ΗΠΑ (15:30), καθώς ακό­μη και με ήττα της «γαλα­νό­λευ­κης» το όνει­ρο παρα­μέ­νει υπό προ­ϋ­πο­θέ­σεις (σ.σ. θα μετρή­σει η δια­φο­ρά πόντων) «ζωντα­νό», μιας και με νίκη με του­λά­χι­στον +12 επί της ομά­δας του Ρόζεν Γκίν­σμπουργκ (σ.σ. και νίκη των ΗΠΑ επί της Βρα­ζι­λί­ας) το αντι­προ­σω­πευ­τι­κό μας συγκρό­τη­μα προ­κρί­νε­ται στα προη­μι­τε­λι­κά! Το ιδα­νι­κό, πάντως, για την ομά­δα του Θανά­ση Σκουρ­τό­που­λου παρα­μέ­νει το 2/2.

czec

Με στα­θε­ρά υψη­λή παρα­γω­γι­κό­τη­τα από το πρώ­το τζά­μπολ και ενερ­γο­ποιώ­ντας τα αμυ­ντι­κά αντα­να­κλα­στι­κά της στο δεύ­τε­ρο δεκά­λε­πτο, η Τσε­χία ισο­πέ­δω­σε τη Βρα­ζι­λία δίνο­ντας συνέ­χεια στο όνει­ρο. Πρω­τα­γω­νι­στής της επί­θε­ση των θριαμ­βευ­τών ο Τόμας Σατο­ράν­σκι με 20 πόντους, 7 ριμπά­ουντ και 9 ασίστ, ενώ νταμπλ νταμπλ σημεί­ω­σε για ακό­μη μία φορά ο Οντρέι Μπάλ­βιν (15π., 11ρ.), κερ­δί­ζο­ντας τις «μάχες» της ρακέ­τας, απέ­να­ντι στον Άντερ­σον Βαρε­χάο (2π., 5ρ.). Βίκτρο Μπε­νί­τε (12π.), Λεά­ντρο Μπαρ­μπό­σα (11π.) και Μαρ­σε­λί­νιο Ουέρ­τας (11π.) οι… δηψή­φιοι της Βρα­ζι­λί­ας, που πλή­ρω­σε σήμε­ρα την αδυ­να­μία της στα ριμπά­ουντ (28 ένα­ντι 39) και τα χαμη­λά ποσο­στά ευστο­χί­ας (27–67 στα σουτ εντός πεδιάς).

Η Τσε­χία χρειά­στη­κε ένα εξά­λε­πτο, το τελευ­ταίο της δεύ­τε­ρης περιό­δου, προ­κει­μέ­νου να βάλει τις βάσεις της επι­τυ­χί­ας, να πάρει το δρό­μο προς τα απο­δυ­τη­ρία με δια­φο­ρά ασφα­λεί­ας και να μην… ιδρώ­σει μέχρι το τελι­κό 93–71. Από το 26–28 στο 14΄, η ομά­δα του Γκίν­σμπουργκ «έπνι­ξε» κυριο­λε­κτι­κά με την άμυ­να της τους Βρα­ζι­λιά­νους και με την περι­φέ­ρεια και τη γραμ­μή ψηλών να απο­δί­δει τα μέγι­στα έτρε­ξε το εντυ­πω­σια­κό επι­μέ­ρους σκορ 6–17 για το +13 του ημι­χρό­νου (32–45). Χωρίς να χάσει τη διάρ­κεια της σε άμυ­να και επί­θε­ση στο δεύ­τε­ρο ημί­χρο­νο, η Τσε­χία εκτό­ξευ­σε τη δια­φο­ρά ακό­μη και στο +20, απλου­στεύ­ο­ντας τη ζωή της μέχρι το τελι­κό 71–93.

brazil

Τα δεκά­λε­πτα: 16–20, 32–45, 46–65, 71–93

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο