Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Μουντομπάσκετ: Τα αποτελέσματα (5/9) — Ποιοι περνάνε στην επόμενη φάση

Μου­ντο­μπά­σκετ: Ολο­κλη­ρώ­θη­κε η πρώ­τη φάση του Παγκό­σμιου Κυπέλ­λου Μπά­σκετ, με την Εθνι­κή Ελλά­δος να προ­κρί­νε­ται στις 16 καλύ­τε­ρες ομά­δες του κόσμου αλλά και την Τσε­χία να παίρ­νει την πρό­κρι­ση εις βάρος της εξαι­ρε­τι­κής Τουρ­κί­ας. Έτσι δαμορ­φώ­θη­καν οι όμι­λοι των «16».

Η Αυστρα­λία έγι­νε η πρώ­τη ομά­δα από το Παγκό­σμιο Κύπελ­λο της Κίνας που εξα­σφά­λι­σε την πρό­κρι­ση στους Ολυ­μπια­κούς Αγώ­νες του 2020 στο Τόκιο. Μετά από ένα συναρ­πα­σι­κό ματς, νίκη­σε 87–82 τη Λιθουα­νία. Τα «καγκου­ρό» κατέ­λα­βαν την πρώ­τη θέση του 8ου ομί­λου στην Α΄ φάση, προ­κρί­θη­καν στους «16» της διορ­γά­νω­σης και σφρά­γι­σαν το εισι­τή­ριο που δικαιού­ταν η ήπει­ρος της Ωκεανίας.

Η μεγα­λύ­τε­ρη έκπλη­ξη του Παγκο­σμί­ου Κυπέλ­λου μέχρι στιγ­μής έλα­βε χώρα στο “Shanghai Oriental Sports Center”, όπου στην παρ­θε­νι­κή συμ­με­το­χή της η Τσε­χία νίκη­σε 91–76 και απέ­κλει­σε την Τουρ­κία. Την πρώ­τη νίκη στο τουρ­νουά πέτυ­χε ο Κανα­δάς με 82–60 επί Σενε­γά­λης. Αήτ­τη­τη προ­κρί­θη­κε η Βρα­ζι­λία επι­κρα­τώ­ντας 84–73 του Μαυ­ρο­βου­νί­ου. Την πρώ­τη της νίκη σημεί­ω­σε η Γερ­μα­νία, που επι­κρά­τη­σε με 96–62 της Ιορ­δα­νί­ας. Οι Αμε­ρι­κα­νοί ξέσπα­σαν στην Ιαπω­νία, την οποία νίκη­σαν 98–45 και πέρ­σαν ως πρώ­τοι. Με… περί­πα­το η Γαλ­λία την πρω­τιά, καθώς νίκη­σε 90–56 τη Δομι­νι­κα­νή Δημοκρατία.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο