Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Μουντομπάσκετ: Τα σημερινά αποτελέσματα — Βγήκαν τα δύο ζευγάρια της 8άδας

Μου­ντο­μπά­σκετ: Η Αργε­ντι­νή επι­δό­θη­κε σε επί­δει­ξη δύνα­μης, πριν ριχθεί στη νοκ άουτ «μάχη» των προη­μι­τε­λι­κών, κατα­κτώ­ντας αήτ­τη­τη την πρώ­τη θέση του 9ου ομί­λου. Οι «γκα­ού­τσος» επι­κρά­τη­σε άνε­τα με 91–65 της Πολω­νί­ας στη Φοσάν, για τη 2η και τελευ­ταία αγω­νι­στι­κή της Β’ φάσης, υπο­χρε­ώ­νο­ντας τους ηττη­μέ­νους, που επί­σης συνε­χί­ζουν στην οκτά­δα, στην πρώ­τη τους απώ­λεια στη διορ­γά­νω­ση. Τα δεκά­λε­πτα: 14–20, 27–42, 41–70, 65–91. Από­λυ­τος πρω­τα­γω­νι­στής των θριαμ­βευ­τών, ο Λουίς Σκό­λα, ο οποί­ος τελεί­ω­σε την ανα­μέ­τρη­ση με 21 πόντους, 6 ριμπά­ουντ, 3 ασίστ και 3 κλε­ψί­μα­τα, ενώ από την Πολω­νία των 23 λαθών (!) ο Έι Τζέι Σλό­τερ ήταν απελ­πι­στι­κά μόνος για την υπέρ­βα­ση (16π.).

Την ίδια ώρα η Ισπα­νία έφτα­νε στη νίκη απέ­να­ντι στη Σερ­βία. Αυτό σημαί­νει πως η Αργε­ντι­νή θα αντι­με­τω­πί­σει την Σερ­βία, στα προη­μι­τε­λι­κά του Παγκο­σμί­ου Κυπέλ­λου, την ίδια στιγ­μή που η Ισπα­νία θα κοντρα­ρι­στεί με την Πολω­νία, με φόντο την πρό­κρι­ση στην τετράδα.

Η Ισπα­νία πήρε τα ηνία του αγώ­να με τη Σερ­βία από το δεύ­τε­ρο δεκά­λε­πτο, έφε­ρε την ανα­μέ­τρη­ση στα δικά της μέτρα και έφτα­σε στη νίκη (81–69), ολο­κλη­ρώ­νο­ντας τη φάση των «16» δίχως απώ­λειες. Πρώ­τη ήττα για την Σερ­βία στο Παγκό­σμιο Κύπελλο.

Ο Ρίκι Ρού­μπιο ηγή­θη­κε για ένα ακό­μα παι­χνί­δι με 19 πόντους και 5 ριμπά­ουντ, ενώ είχε βοή­θειες από τον Βίκτορ Κλα­βέρ με 14 πόντους και 6 ριμπά­ουντ. Από την Σερ­βία ξεχώ­ρι­σε ο Μπόγκ­νταν Μπογκ­ντά­νο­βιτς, που ήταν μια ομά­δα… μόνος του με 26 πόντους και 10 ριμπάουντ.

Με νίκη γοή­τρου, η οποία συνο­δεύ­τη­κε από μία τερά­στια ανα­τρο­πή, ολο­κλή­ρω­σε η Ιτα­λία τις υπο­χρε­ώ­σεις της στην Κίνα. Η «σκουά­ντρα ατζού­ρα», η οποία είχε βρε­θεί ακό­μη και στο ‑26 (59–33), επι­κρά­τη­σε στην παρά­τα­ση με 94–89 (83–83κ.α.) του Που­έρ­το Ρίκο, στη 2η και τελευ­ταία αγω­νι­στι­κή της Β’ φάσης.

Με νίκη «απο­χαι­ρέ­τη­σε» και η Ρωσία τα παρ­κέ της Κίνας. Η ομά­δα του Σερ­γκέι Μπα­ζά­ρε­βιτς έκαμ­ψε δύσκο­λα (69–60) την αντί­στα­ση της Βενε­ζου­έ­λας, κατα­λαμ­βά­νο­ντας την 3η θέση του 9ου ομί­λου με ρεκόρ 3–2 και κρα­τώ­ντας τους ηττη­μέ­νους στο… βυθό με ρεκόρ 2–3.

Η Νιγη­ρία έκαμ­ψε την αντί­στα­ση της Κίνας στην Γκουαν­ζού (86–73), «αρπά­ζο­ντας» από την Τυνη­σία το απευ­θεί­ας «εισι­τή­ριο» για τους Ολυ­μπια­κούς Αγώ­νες του Τόκιο ως η κορυ­φαία αφρι­κα­νι­κή ομά­δα της διοργάνωσης.

Το «εισι­τή­ριο» για το Πεκί­νο εξα­σφά­λι­σε το Ιράν, μετά τη νίκη με 95–75 επί των Φιλιπ­πί­νων στο Πεκί­νο, ως η κορυ­φαία ασια­τι­κή ομά­δα της διοργάνωσης.

Με νίκη ‑την τρί­τη της σε πέντε αγώ­νες στην διορ­γά­νω­ση — ολο­κλή­ρω­σε τις υπο­χρε­ώ­σεις της η Τυνη­σία, καθώς επι­κρά­τη­σε της Ανγκό­λας με 86–84. Πλέ­ον, οι Τυνή­σιοι θα περι­μέ­νουν τους αυρια­νούς αγώ­νες κατά­τα­ξης, για να μάθουν την τελι­κή τους κατά­τα­ξη (17–20), ενώ η Ανγκό­λα που έκλει­σε το τουρ­νουά με απο­λο­γι­σμό 1–4 θα κατα­τα­γεί σε μία θέση μετα­ξύ 21 και 24.

Η Νότια Κορέα ολο­κλή­ρω­σε τις υπο­χρε­ώ­σεις της στο Παγκό­σμιο με νίκη, η οποία ήταν και η μονα­δι­κή στη διορ­γά­νω­ση. Η ομά­δα του Σανγκ Σικ Κιμ επι­κρά­τη­σε με 80–71 της Ακτής Ελε­φα­ντο­στού στο κλεί­σι­μο της αυλαί­ας της 2ης αγω­νι­στι­κής για τις θέσεις 17–32, «τερ­μα­τί­ζο­ντας» στην τρί­τη θέση του 13ου ομί­λου και δια­τη­ρώ­ντας τους ηττη­μέ­νους στην 4η θέση με αρνη­τι­κό ρεκόρ 0–4.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο