Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Μπάγερν Μονάχου-Μπαρτσελόνα 3–0: Πικρός αποκλεισμός από το Champions League για τους «μπλαουγκράνα»

Ο απο­κλει­σμός της Μπαρ­τσε­λό­να στην φάση των ομί­λων του Champions League, για πρώ­τη φορά μετά από 21 χρό­νια (2000/2001 είχε μεί­νει τρί­τη) σημά­δε­ψε την τελευ­ταία αγω­νι­στι­κή των ομί­λων της κορυ­φαί­ας δια­συλ­λο­γι­κής διοργάνωσης.

Η «αυλαία» των ομί­λων βρή­κε την Μπεν­φί­κα να πανη­γυ­ρί­ζει, τις Λιλ, Σάλτσ­μπουργκ να παίρ­νουν τα δύο «εισι­τή­ρια» για τα νοκ άουτ από το 7ο γκρουπ, ενώ μία θέση είναι ακό­μη κενή, καθώς ανα­βλή­θη­κε το ματς του 6ου ομί­λου μετα­ξύ της Ατα­λά­ντα και της Βιγια­ρε­άλ, που θα κρί­νει ποια ομά­δα θ΄ ακο­λου­θή­σει την Μάν­τσε­στερ Γιου­νάι­τεντ στους «16».

Η Μπαρ­τσε­λό­να πήγε στο Μόνα­χο με ένα και μονα­δι­κό στό­χο: Να νική­σει την Μπά­γερν των πολ­λών απου­σιών και να περά­σει στους «16» του Champions League.

Οι «Βαυα­ροί», όμως, είχαν άλλη άπο­ψη κι έγι­ναν η τρί­τη ομά­δα μετά τις Λίβερ­πουλ και Άγιαξ που τελεί­ω­σε την πρώ­τη φάση με το από­λυ­το των νικών (6Χ6).

Το συγκρό­τη­μα του Γιού­λιαν Νάγκελ­σμαν έκα­νε «πάρ­τι» στην τρα­γι­κή άμυ­να των Κατα­λα­νών και με το 3–0 στην «Allianz Arena» «πέτα­ξε έξω» τους «μπλα­ου­γκρά­να» από τη συνέ­χεια της διοργάνωσης.

Το σκορ άνοι­ξε ο Μίλερ, ο οποί­ος έγι­νε ο πρώ­τος Γερ­μα­νός παί­κτης που πετυ­χαί­νει 50 γκολ στην ιστο­ρία της διορ­γά­νω­σης και μόλις ο 8ος στα χρο­νι­κά του Champions League (από τους ομί­λους έως τον τελικό).

Η Μπεν­φί­κα έκα­νε το καθή­κον της, με δύο γρή­γο­ρα γκολ επι­κρά­τη­σε της Ντι­να­μό Κιέ­βου και πήρε την 2η θέση του 5ου ομί­λου και το «εισι­τή­ριο» για τους «16», αφή­νο­ντας στην 3η την Μπαρ­τσε­λό­να, η οποία θα παί­ξει στα play off του Europa League.

Πρώ­τη και καλύ­τε­ρη από τον 7ο όμι­λο η Λιλ, η οποία επι­κρά­τη­σε με 3–0 της Βόλφ­σμπουργκ (απο­κλεί­στη­κε) στην «Φολκ­σβά­γκεν Αρέ­να», ενώ τους Γάλ­λους ακο­λού­θη­σε στα νοκ άουτ η Σάλτσ­μπουργκ, μετά τη νίκη της επί της Σεβί­λης (1–0), η οποία ως τρί­τη από το γκρουπ θα παί­ξει στα play off του Europa League.

che guevara 008

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο