Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Μπακογιάννη, να την «χαίρεσαι» την αντιδήμαρχο σου!

Το πραγ­μα­τι­κό, χυδαίο πολι­τι­κό της πρό­σω­πο έδει­ξε η αντι­δή­μαρ­χος Κοι­νω­νι­κής Αλλη­λεγ­γύ­ης του Δήμου Αθη­ναί­ων Αλε­ξία Έβερτ.

Σε σχό­λιό της κάτω από ανάρ­τη­ση δημο­σιο­γρά­φου των «Νέων» (άλλο φρού­το κι’ αυτό) με την φωτο­γρα­φία από τη συγκέ­ντρω­ση του ΚΚΕ για το Πολυ­τε­χνείο, το πολι­τι­κό τζά­κι που ονο­μά­ζε­ται «Έβερτ» , σημεί­ω­σε χαρακτηριστικά:

«Πρέ­πει να μάθου­με να συμ­βιώ­νου­με με κατσα­ρί­δες και τρω­κτι­κά. Έτσι ήταν, έτσι είναι, έτσι θα ναι!».

evert

Επ’ αυτού, τρία σχόλια:

Πρώ­τον: Δεν μας προ­κα­λεί καμία εντύ­πω­ση ο πρω­τό­γο­νος, αισχρός αντι­κομ­μου­νι­σμός της εν λόγω κυρί­ας. Για την ιστο­ρία, να θυμή­σου­με ότι ο παπ­πούς της, Άγγε­λος Έβερτ, διε­τέ­λε­σε διευ­θυ­ντής Αστυ­νο­μί­ας Πόλε­ων της Αθή­νας επί Κατο­χής και ήταν ο ίδιος που, τον Δεκέμ­βρη του 1944, έδω­σε εντο­λή για την έναρ­ξη των πυρο­βο­λι­σμών ενά­ντια στους δια­δη­λω­τές μπρο­στά στη Βου­λή, με απο­τέ­λε­σμα 33 νεκρούς.

Δεύ­τε­ρον: Οι κατσα­ρί­δες και τα τρω­κτι­κά είναι εκεί­νες οι αστι­κές πολι­τι­κές οικο­γέ­νειες που, για δεκα­ε­τί­ες ολό­κλη­ρες, σαν τα παρά­σι­τα, πίνουν το αίμα του ελλη­νι­κού λαού. Οι κομ­μου­νι­στές από την άλλη, ουδέ­πο­τε κρύ­φτη­καν σαν «κατσα­ρί­δες» και σαν «τρω­κτι­κά», αλλά βρί­σκο­νται πάντα μπρο­στά και φανε­ρά, πρω­το­πό­ροι στην πάλη των εργα­ζό­με­νων ενά­ντια στα παράσιτα.

Τρί­τον: Κύριε Μπα­κο­γιάν­νη, να την χαίρεσαι!

Ο Νίκος Σοφια­νός για το κατά­πτυ­στο σχό­λιο της Αλε­ξί­ας Εβερτ

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο