Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Μπαρτσελόνα-Μπάγερν 2–8: Εξευτελιστική ήττα και αποκλεισμός για τους Καταλανούς!

Την από­λυ­τη ταπεί­νω­ση γνώ­ρι­σε χθες η ποδο­σφαι­ρι­κή ομά­δα της Μπαρ­τσε­λό­να του Λιο­νέλ Μέσι και ηττή­θη­κε με 8–2 από την Μπά­γερν Μονά­χου στον προη­μι­τε­λι­κό του Final‑8 του Champions League.

Μέσα σε μισή ώρα, οι Βαυα­ροί του Χάν­σι Φλικ «καθά­ρι­σαν» τη νίκη, εκμε­ταλ­λευό­με­νοι την τρα­γι­κή αμυ­ντι­κή λει­τουρ­γία της «Μπάρ­τσα». Και μόνο το γεγο­νός ότι οι νικη­τές ολο­κλή­ρω­σαν το πρώ­το μέρος με 4 γκολ σε 15 τελι­κές προ­σπά­θειες, αντι­κα­το­πτρί­ζει με τον καλύ­τε­ρο τρό­πο την εικό­να του παιχνιδιού.

Με πρω­το­σέ­λι­δους τίτλους όπως «Ντρο­πή» και «ιστο­ρι­κός εξευ­τε­λι­σμός», ο ισπα­νι­κός αθλη­τι­κός Τύπος απο­τυ­πώ­νει την ποδο­σφαι­ρι­κή τρα­γω­δία που έζη­σε η ομά­δα του Μέσι. Στα κοι­νω­νι­κά δίκτυα, μεγά­λη μερί­δα οπα­δών της «Μπάρ­τσα» ζητά άμε­σες αλλα­γές καθώς και την παραί­τη­ση του προ­έ­δρου της ομά­δας Tζου­ζέπ Μαρία Μπαρτομέου.

Σύμ­φω­να με τον ραδιο­φω­νι­κό σταθ­μό COPE, ο Λιο­νέλ Μέσι σκέ­φτε­ται το ενδε­χό­με­νο να απο­χω­ρή­σει από την ομά­δα σε περί­πτω­ση που δεν γίνουν σημα­ντι­κές αλλα­γές ενό­ψει της νέας σεζόν.

Η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή ήττα των «μπλαουγκράνα»

AS BARCELONA

“Ιστο­ρι­κός εξευ­τε­λι­σμός” το πρω­το­σέ­λι­δο της ισπα­νι­κής αθλη­τι­κής εφη­με­ρί­δας AS.

Η Μπαρ­τσε­λό­να από το 1955 έχει συμ­με­τά­σχει σε 552 παι­χνί­δια και ουδέ­πο­τε είχε δεχτεί τόσα πολ­λά τέρ­μα­τα. Η μεγα­λύ­τε­ρη ήττα μέχρι χθες ήταν αυτή απέ­να­ντι στη Βαλέν­θια τη σεζόν 1961–62 στο Κύπελ­λο Εκθέ­σε­ων με 6–2.

Οι «μπλα­ου­γκρά­να» που δεν είχαν χάσει ποτέ με περισ­σό­τε­ρα από 4 γκολ δια­φο­ρά τη σεζόν 1980–81 είχαν ηττη­θεί από την Κολω­νία με 4–0.

Η επό­με­νη βαριά ήττα των Κατα­λα­νών είχε ελλη­νι­κό στοι­χείο. Στο τελι­κό του ΟΑΚΑ το 1994 η Μίλαν είχε επι­κρα­τή­σει με 4–0 και είχε κατα­κτή­σει το Champions League.

Τη σεζόν 1997–98 η Ντι­να­μό Κιέ­βου είχε νική­σει με το ίδιο σκορ, όπως επί­σης με 4–0 είχαν επι­βλη­θεί και οι Μπά­γερν Μονά­χου και Λίβερπουλ.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο