Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Μπολσονάρου: Υπέρ της επανεκλογής του Τραμπ τάχθηκε ο ακροδεξιός πρόεδρος της Βραζιλίας

«Έχω μια καλή σχέ­ση με τον Τραμπ. Ελπί­ζω να επα­νε­κλε­γεί». Με αυτήν τη φρά­ση ο ακρο­δε­ξιός πρό­ε­δρος της Βρα­ζι­λί­ας  Ζαΐχ Μπολ­σο­νά­ρου εκδή­λω­σε σήμε­ρα δημό­σια την επι­θυ­μία του να επα­νε­κλε­γεί ο Ντό­ναλντ Τραμπ.

Την ώρα που η ανα­μέ­τρη­ση μετα­ξύ του Τραμπ και του Δημο­κρα­τι­κού αντι­πά­λου του Τζο Μπάι­ντεν παρα­μέ­νει αμφίρ­ρο­πη, ο Μπολ­σο­νά­ρου δεν άφη­σε περι­θώ­ρια παρερ­μη­νεί­ας για την προ­τί­μη­σή του. «Γνω­ρί­ζε­τε ποιον στη­ρί­ζω, ήμουν σαφής» δήλω­σε σε υπο­στη­ρι­κτές του μπρο­στά από το προ­ε­δρι­κό μέγα­ρο στη Μπραζίλια.

Ανα­φε­ρό­με­νος στον Τζο Μπάι­ντεν, ο Βρα­ζι­λιά­νος πρό­ε­δρος είπε: «Ο υπο­ψή­φιος των Δημο­κρα­τι­κών μίλη­σε δύο φορές για τον Αμα­ζό­νιο. Αυτό θέλε­τε για τη Βρα­ζι­λία; Αυτό ονο­μά­ζω ανάμειξη».

Βέβαια, όταν η κυβέρ­νη­ση Τραμπ ανα­μεί­χθη­κε απρο­κά­λυ­πτα στα εσω­τε­ρι­κά άλλων χωρών, ακό­μη και με ενορ­χή­στρω­ση βίαιων πρα­ξι­κο­πη­μά­των όπως στη Βολι­βία και τη Βενε­ζου­έ­λα, ο Μπολ­σο­νά­ρου ήταν από τους πιο ένθερ­μους υποστηρικτές.

Θυμί­ζε­ται ότι ο Τζο Μπάι­ντεν είχε απει­λή­σει τη Βρα­ζι­λία με οικο­νο­μι­κές κυρώ­σεις λόγω της απο­ψί­λω­σης του Αμα­ζο­νί­ου, στην περί­πτω­ση που εκλε­γό­ταν. Ο Μπολ­σο­νά­ρου είχε θεω­ρή­σει «κατα­στρο­φι­κές» αυτές τις δηλώ­σεις, που απει­λούν τις «εγκάρ­διες σχέ­σεις» μετα­ξύ των δύο χωρών.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο