Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Μυτιλήνη: Ακροδεξιός κοινοτικός σύμβουλος- μέλος της ΝΔ — κατηγορείται για ξυλοδαρμό νεαρής γυναίκας

Άγριος ξυλο­δαρ­μός που επι­βε­βαιώ­θη­κε και με σχε­τι­κή ιατρο­δι­κα­στι­κή εξέ­τα­ση, νεα­ρής γυναί­κας χθες στις 8 το βρά­δυ, στην είσο­δο της οδού Ερμού.Δράστης γνω­στός επαγ­γελ­μα­τί­ας της αγο­ράς αλλά και «ντα­ής» της ακρο­δε­ξιάς στη Μυτι­λή­νη, εκλεγ­μέ­νος στο Συμ­βού­λιο της Κοι­νό­τη­τας Μυτι­λή­νης με την παρά­τα­ξη «Ελεύ­θε­ροι Πολί­τες», υπό­δι­κος για σει­ρά επι­θέ­σε­ων και συκο­φα­ντιών κατά πολιτών.

Επί­σης έχει παρα­πεμ­φθεί κατη­γο­ρού­με­νος σε βαθ­μό κακουρ­γή­μα­τος για τη συμ­με­το­χή του στο πογκρόμ της πλα­τεί­ας Σαπ­φούς κατά αιτού­ντων άσυ­λο τον Απρί­λιο του 2018. Πριν λίγες μέρες επι­τέ­θη­κε μέσα στην αγο­ρά και κατά περα­στι­κών που αντέ­δρα­σαν στις ύβρεις του κατά μετα­να­στών μπρο­στά σε ΑΤΜ Τράπεζας.

Ο δρά­στης στις 8 το βρά­δυ έφυ­γε από το μαγα­ζί του και κατευ­θύν­θη­κε στην είσο­δο της αγο­ράς που ας σημειω­θεί ότι ήταν ακό­μα ανοικτή.Εκεί στα μεταλ­λι­κά πάνελ που καλύ­πτουν το εργο­τά­ξιο της ΔΕΥΑΛ στην πλα­τεία Κυπρί­ων Πατριω­τών με σπρέι έγρα­ψε συν­θή­μα­τα και έβα­ψε σταυ­ρούς πάνω στο σύν­θη­μα ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙ.

Μια περα­στι­κή γυναί­κα κατέ­γρα­ψε με το κινη­τό της το γεγο­νός, πράγ­μα που έγι­νε αντι­λη­πτό από τον ακρο­δε­ξιό που άρχι­σε να τη βρί­ζει ενώ της επι­τέ­θη­κε και όπως η ίδια υπο­στη­ρί­ζει και κατα­θέ­τουν αυτό­πτες μάρ­τυ­ρες την τρα­βού­σε από τα μαλ­λιά, τη χτύ­πη­σε ενώ την πέτα­ξε κάτω και άρχι­σε να την κλω­τσά! Το περι­στα­τι­κό έλη­ξε με παρέμ­βα­ση περα­στι­κών ενώ Αστυ­νο­μι­κοί που έσπευ­σαν επι­τό­που τον συνέ­λα­βαν και τον μετέ­φε­ραν στην Αστυνομία.

Εκεί υπο­βλή­θη­κε μήνυ­ση από τη νεα­ρή γυναί­κα κατά του δρά­στη του ξυλο­δαρ­μού της. Ενώ μήνυ­ση υπο­βλή­θη­κε και κατά της γυναί­κας την οποία κατη­γό­ρη­σε για εξύ­βρι­ση. Ας σημειω­θεί εδώ ότι στο Αστυ­νο­μι­κό Τμή­μα έσπευ­σε ως δικη­γό­ρος ο Αντι­δή­μαρ­χος πολι­τι­σμού του Δήμου Μυτι­λή­νης Πανα­γιώ­της Τσακύρης.

Η νεα­ρή γυναί­κα μετα­φέρ­θη­κε στο Νοσο­κο­μείο όπου εξε­τά­στη­κε ιατρο­δι­κα­στι­κά ενώ μέχρι τις 3 μετά τα μεσά­νυ­χτα νοση­λεύ­τη­κε σε θάλα­μο βρα­χεί­ας νοση­λεί­ας όπου της έγι­ναν και παυ­σί­πο­νες ενέσεις.Με εντο­λή της Εισαγ­γε­λί­ας Πρω­το­δι­κών Μυτι­λή­νης ο δρά­στης ο οποί­ος και μετα­φέρ­θη­κε και αυτός για λίγο στο Νοσο­κο­μείο λόγω κρί­σης αρρύθ­μι­στου δια­βή­τη, αφέ­θη­κε ελεύθερος.

Δρά­ση «Ελεύ­θε­ρων Πολιτών»

Ας σημειω­θεί ότι δεν είναι η πρώ­τη φορά που η διχα­στι­κή και βίαιη πρα­κτι­κή μελών της παρά­τα­ξης «Ελεύ­θε­ροι Πολί­τες» απα­σχο­λεί την κοι­νή γνώ­μη της Μυτιλήνης.
Προ­ε­κλο­γι­κά είχε σοκά­ρει η επί­θε­ση με κλω­τσιές κατά σκύ­λου στο Φανά­ρι από υπο­ψή­φιο της παράταξης.

Άλλος εκλεγ­μέ­νος με την παρά­τα­ξη στο Συμ­βού­λιο της Κοι­νό­τη­τας πρό­σφα­τα κατα­δι­κά­στη­κε για εξυ­βρι­στι­κή επί­θε­ση κατά γυναί­κας. Ενώ τρί­τος εκλεγ­μέ­νος στο Συμ­βού­λιο έως και της διά­λυ­σης του πυρή­να στη Μυτι­λή­νη δήλω­νε μέλος της εγκλη­μα­τι­κής και με από­φα­ση δικα­στη­ρί­ου, οργά­νω­σης Χρυ­σή Αυγή. Στη συνέ­χεια λέγε­ται ότι είχε εντα­χθεί στο νέο κόμ­μα του Κασιδιάρη.

Θρά­σος Αβρα­άμ / stonisi.gr

Σύμ­φω­να με πλη­ρο­φο­ρί­ες από τοπι­κά μέσα της Μυτι­λή­νης ο δρά­στης της επί­θε­σης, εκλεγ­μέ­νος με την παρά­τα­ξη «Ελεύ­θε­ροι Πολί­τες»,  είναι μέλος της τοπι­κής οργά­νω­σης της ΝΔ στη Λέσβο.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο