Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Μυτιλήνη: Αστυνομικοί ξυλοκόπησαν άγρια αιτούντες άσυλο αφού πρώτα τους πέρασαν χειροπέδες!!! (ΒΙΝΤΕΟ)

Νέο περι­στα­τι­κό αστυ­νο­μι­κής βίας σε πρό­σφυ­γες είχα­με το μεση­μέ­ρι της Παρα­σκευ­ής στη Μυτι­λή­νη. Όπως φαί­νε­ται και στο βίντεο δύο πρό­σφυ­γες  δέχθη­καν επί­θε­ση από αστυ­νο­μι­κούς και συνο­ρια­κούς φύλακες.

Οι πρό­σφυ­γες, σύμ­φω­να με δημο­σιεύ­μα­τα, επέ­στρε­φαν στον καταυ­λι­σμό του Καρά Τεπέ από το σου­περ­μάρ­κετ όπου είχαν μετα­βεί για ψώνια.

Οι συνο­ρια­κοί φύλα­κες και ο αστυ­νο­μι­κός έχουν περά­σει χει­ρο­πέ­δες στον ένα πρό­σφυ­γα. Ο άλλος πέφτει κάτω και συνε­χί­ζουν να τον χτυ­πούν και να τον κλο­τσούν παρό­λο που βρί­σκε­ται στο έδαφος.

Οι τρεις συνο­ριο­φύ­λα­κες και ο αστυ­νο­μι­κός τέθη­καν σε δια­θε­σι­μό­τη­τα. Σε σχε­τι­κή ανα­κοί­νω­ση του Αρχη­γεί­ου της Ελλη­νι­κής Αστυ­νο­μί­ας, με εντο­λή του αρχη­γού της ΕΛΑΣ, Μιχα­ήλ Καρα­μα­λά­κη, σημειώ­νε­ται ότι «η διε­ρεύ­νη­ση του περι­στα­τι­κού ανα­τέ­θη­κε στην Υπη­ρε­σία Εσω­τε­ρι­κών Υπο­θέ­σε­ων Σωμά­των Ασφα­λεί­ας. Παράλ­λη­λα, δια­τά­χθη­κε σε βάρος τους Ένορ­κη Διοι­κη­τι­κή Εξέ­τα­ση και τέθη­καν σε διαθεσιμότητα».

Εντύ­πω­ση προ­κα­λεί  ο Πρό­ε­δρος της Πανελ­λή­νιας Ομο­σπον­δί­ας Συνο­ριο­φυ­λά­κων Πανα­γιώ­της Χαρέ­λας ο οποί­ος έσπευ­σε να δικαιο­λο­γή­σεις τις απρέ­πειες του ξυλο­δαρ­μού αιτού­ντων άσυ­λο και μάλι­στα αφού τους είχαν βάλει χειροπέδες.

Φώτης Αγγου­λές, ο προ­λε­τά­ριος ποιητής

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο