Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Μυτιλήνη — Ο Εμντί Ιμάμ Ουντίλ περιγράφει τον άγριο ξυλοδαρμό του: «Ήθελε να με σκοτώσει»

Στην ορθο­πε­δι­κή κλι­νι­κή του νοσο­κο­μεί­ου Μυτι­λή­νης προ­κει­μέ­νου να γίνει χει­ρουρ­γι­κή απο­κα­τά­στα­ση του συντρι­πτι­κού κατάγ­μα­τος ωλέ­νης που έχει υπο­στεί και η οποία προσ­διο­ρί­ζε­ται μάλ­λον για την επό­με­νη Πέμ­πτη, νοση­λεύ­ε­ται ο 45χρονος Εμντί Ιμάμ Ουντίλ μετα­νά­στης στη Λέσβο από το Μπα­γκλα­ντές εδώ και επτά χρόνια.

Ο ιδιαί­τε­ρα αγα­πη­τός σε όλους, πελά­τες και εργα­ζο­μέ­νους μεγά­λου σού­περ μάρ­κετ έξω από το οποίο κερ­δί­ζει ένα μικρό μερο­κά­μα­το, ο Ιμάμ έπε­σε θύμα ρατσι­στι­κής βίας το περα­σμέ­νο Σαβ­βά­το το από­γευ­μα στο χώρο στάθ­μευ­σης του σού­περ μάρ­κετ έξω από την πόλη της Μυτι­λή­νης. Όπου συγκε­ντρώ­νει τα καρο­τσά­κια των πελα­τών από τα οποία κρα­τά τα νομί­σμα­τα και βοη­θώ­ντας στη φόρ­τω­ση προ­ϊ­ό­ντων σε αυτοκίνητα.

Ο ίδιος μιλώ­ντας στο ΑΠΕ ΜΠΕ από το νοσο­κο­μείο, λέει πως ο δρά­στης της σε βάρος του επί­θε­σης «ήθε­λε να με σκο­τώ­σει». Όπως λέει, με ένα λοστό που έβγα­λε από το αυτο­κί­νη­το τού επι­τέ­θη­κε βρί­ζο­ντας τον, σήκω­σε δε το λοστό προ­σπα­θώ­ντας να τον χτυ­πή­σει στο κεφά­λι. «Σήκω­σα το χέρι μου και το έβα­λα στο κεφά­λι για να προ­στα­τευ­τώ και έτσι με χτύ­πη­σε και μου έσπα­σε το χέρι» λέει.

Ο Ιμάμ περι­γρά­φει το τι έγι­νε στο χώρο της στάθ­μευ­σης του σού­περ μάρ­κετ. Ήταν αργά το από­γευ­μα, η κίνη­ση είχε μειω­θεί κατά πολύ και σχε­δί­α­ζε σε μισή ώρα να φύγει για το σπί­τι του στον προ­σφυ­γι­κό (από την κατα­στρο­φή του 1922) Συνοι­κι­σμό όπου και δια­μέ­νει. «Καθό­μουν και κάπνι­ζα και ένα αυτο­κί­νη­το ήρθε και πάρ­κα­ρε στο χώρο των ανα­πή­ρων πλάι στα καρο­τσά­κια για τους πελά­τες όπου καθό­μου­να. Του είπα ότι όλο το πάρ­κινγκ είναι άδειο. Ας τον αφή­σει αυτόν το χώρο ελεύ­θε­ρο. Χωρίς δεύ­τε­ρη κου­βέ­ντα βγή­κε και μου επι­τέ­θη­κε βρί­ζο­ντας με. «Τι γυρεύ­εις εδώ ρε; Εδώ είναι η δική μου πατρί­δα. Ποιος σου είπε να έρθεις ρε λαθρο­με­τα­νά­στη, κ.ά.». Ο Ιμάμ ανα­φέ­ρει και άλλες υβρι­στι­κές λέξεις που χρη­σι­μο­ποί­η­σε αυτός που του επι­τέ­θη­κε. «Δεν έδω­σα σημα­σία, κάποιοι μάλι­στα πελά­τες μου είπαν “άστον μη κάνεις τίπο­τα”. Ξαφ­νι­κά τον είδα μπρο­στά μου με το λοστό. Προ­σπά­θη­σε να με χτυ­πή­σει στο κορ­μί αλλά δεν τα κατά­φε­ρε. Κάποια στιγ­μή γλί­στρη­σα, έπε­σα και ήρθε από πάνω μου. Σήκω­σε το λοστό να με χτυ­πή­σει στο κεφά­λι συνε­χί­ζο­ντας να με βρί­ζει. Σήκω­σα το χέρι μου και έτσι με χτύ­πη­σε. Με παρά­τη­σε πεσμέ­νο κάτω, μπή­κε στο αυτο­κί­νη­το του και έφυγε».

Ακο­λού­θη­σε η μετα­φο­ρά του 45χρονου μετα­νά­στη στο νοσο­κο­μείο και η παρέμ­βα­ση της αστυ­νο­μί­ας, η οποία χρη­σι­μο­ποιώ­ντας τις κάμε­ρες του κατα­στή­μα­τος προ­χώ­ρη­σε στη σύλ­λη­ψη του δρά­στη. Πρό­κει­ται για έναν 29χρονο Έλλη­να από χωριό της κεντρι­κής Λέσβου σε βάρος του οποί­ου απαγ­γέλ­θη­καν βαριές κατη­γο­ρί­ες κακουρ­γη­μα­τι­κού χαρα­κτή­ρα. Όπως έγι­νε γνω­στό κρα­τεί­ται στην Αστυ­νο­μία με εντο­λή του εισαγ­γε­λέα, ενώ αύριο πρό­κει­ται να απο­λο­γη­θεί στον ανα­κρι­τή κατη­γο­ρού­με­νος για πρό­κλη­ση βαριών σωμα­τι­κών καθώς και για παρά­βα­ση της νομο­θε­σί­ας περί όπλων. Δεν έγι­νε γνω­στό αν ο εισαγ­γε­λέ­ας έχει απαγ­γεί­λει κατη­γο­ρί­ες σε βάρος του 29χρονου, με τον επι­βα­ρυ­ντι­κό χαρα­κτη­ρι­σμό της ρατσι­στι­κής βίας.

Πηγή: ΑΠΕ

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο