Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Μωρό γεννήθηκε με ουρά — Πώς το εξηγούν οι επιστήμονες (ΦΩΤΟ)

Με μία σπά­νια γενε­τι­κή ανω­μα­λία γεν­νή­θη­κε ένα μωρό στην Βρα­ζι­λία. Το αγο­ρά­κι ήρθε στη ζωή πρό­ω­ρα με μια ουρά 12 εκα­το­στών, η οποία στην άκρη της έφε­ρε μια σάρ­κι­νη μπάλα.

Οι για­τροί κατά­φε­ραν να αφαι­ρέ­σουν εύκο­λα την ουρί­τσα και από την εργα­στη­ρια­κή ανά­λυ­ση προ­έ­κυ­ψε ότι η μπα­λί­τσα ήταν λίπος και συν­δε­τι­κός ιστός.

Το παι­δά­κι γεν­νή­θη­κε στο Νοσο­κο­μείο Παί­δων Albert Sabin στην πόλη Fortaleza πρό­ω­ρα, στις 35 εβδο­μά­δες χωρίς επι­πλο­κές. Η χει­ρουρ­γι­κή επέμ­βα­ση, όπως ανα­φέ­ρει το Journal of Pediatric Surgery Case Reports, δεν είχε επι­πλο­κές, αλλά δεν δόθη­καν λεπτο­μέ­ρειες για την ανάρ­ρω­ση του μωρού

Στην ιατρι­κή επι­θε­ώ­ρη­ση Journal of Pediatric Surgery Case Reports που κατέ­γρα­ψε το γεγο­νός, ανα­φέ­ρε­ται ότι όλοι οι άνθρω­ποι έχου­με ουρά όταν είμα­στε στη μήτρα, αλλά έπει­τα από λίγες μετά τη γονι­μο­ποί­η­ση, συνή­θως απορ­ρο­φά­ται από το σώμα. Μέχρι σήμε­ρα έχουν κατα­γρα­φεί άλλες 40 παρό­μοιες περιπτώσεις.

moro me oura1

Σε κάποιες εξαι­ρε­τι­κά σπά­νιες περι­πτώ­σεις – όπως στην περί­πτω­ση του μωρού από την Βρα­ζι­λία – η ουρά δεν απορ­ρο­φά­ται αλλά συνε­χί­ζει να μεγα­λώ­νει, με τους επι­στή­μο­νες να παρα­δέ­χο­νται πως οι λόγοι για τους οποί­ους οι εμβρυα­κές ουρές σε κάποιες περι­πτώ­σεις δεν απορ­ρο­φού­νται «δεν είναι ακό­μη πλή­ρως κατανοητοί».

Πηγή: ant1news.gr / tribuneindia.com

vivlio mpelogiannis

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο