Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Μόσχα: Η πρώτη φάση της επιχείρησης στην Ουκρανία σχεδόν ολοκληρώθηκε — Στόχος η «απελευθέρωση» του Ντονμπάς

Η Ρωσία ανα­κοί­νω­σε σήμε­ρα ότι η πρώ­τη φάση της στρα­τιω­τι­κής επι­χεί­ρη­σής της, όπως την απο­κα­λεί, στην Ουκρα­νία έχει στο μεγα­λύ­τε­ρο μέρος της ολο­κλη­ρω­θεί και ότι θα επι­κε­ντρω­θεί τώρα στο να απε­λευ­θε­ρώ­σει «πλή­ρως» την περιο­χή του Ντον­μπάς, στην ανα­το­λι­κή Ουκρανία.

Η ανα­κοί­νω­ση φαί­νε­ται να υπο­δει­κνύ­ει ότι η Ρωσία ενδε­χο­μέ­νως αλλά­ζει σε πιο περιο­ρι­σμέ­νους στό­χους, αφό­του βρέ­θη­κε αντι­μέ­τω­πη με τη σθε­να­ρή αντί­στα­ση της Ουκρα­νί­ας τον πρώ­το μήνα του πολέ­μου, εκτι­μά το πρα­κτο­ρείο ειδή­σε­ων Ρόιτερς.

Το ρωσι­κό υπουρ­γείο Άμυ­νας ανέ­φε­ρε πως αυτο­νο­μι­στές, που στη­ρί­ζει η Ρωσία, ελέγ­χουν τώρα το 93% της περιο­χής του Λου­χάνσκ και το 54% της περιο­χής του Ντο­νέ­τσκ, οι δύο περιο­χές που απαρ­τί­ζουν το Ντονμπάς.

«Οι βασι­κοί στό­χοι του πρώ­του στα­δί­ου της επι­χεί­ρη­σης έχουν σε γενι­κές γραμ­μές επι­τευ­χθεί», δήλω­σε ο Σερ­γκέι Ρουν­τσκόι, επι­κε­φα­λής της επι­χει­ρη­σια­κής διεύ­θυν­σης του ρωσι­κού γενι­κού επιτελείου.

«Το μαχη­τι­κό δυνα­μι­κό των ενό­πλων δυνά­με­ων της Ουκρα­νί­ας έχει σημα­ντι­κά μειω­θεί, κάτι… που καθι­στά δυνα­τό να επι­κε­ντρώ­σου­με τις βασι­κές μας προ­σπά­θειες στο να επι­τύ­χου­με τον κύριο στό­χο μας, την απε­λευ­θέ­ρω­ση του Ντονμπάς».

Με πλη­ρο­φο­ρί­ες απο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ν. Μπε­λο­γιάν­νης Ν. Πλου­μπί­δης – Στο σπί­τι των ηρώων

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο