Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Μόσχα: Κατάπαυση πυρός σήμερα για να εγκαταλείψουν οι άμαχοι το Azovstal

Το υπουρ­γείο Άμυ­νας της Ρωσί­ας είπε ότι τα ρωσι­κά στρα­τεύ­μα­τα θα στα­μα­τή­σουν τις εχθρο­πρα­ξί­ες προ­κει­μέ­νου να επι­τρέ­ψουν σε αμά­χους να εγκα­τα­λεί­ψουν το υπό πολιορ­κία εργο­στά­σιο Αζοφ­στάλ, στη Μαριού­πο­λη, από τις 14.00 ώρα Μόσχας (14.00 ώρα Ελλά­δας) σήμερα.

Το υπουρ­γείο λέει ότι οι άμα­χοι που έχουν εγκλω­βι­στεί στο εργο­στά­σιο μπο­ρούν να φύγουν προς οποια­δή­πο­τε κατεύ­θυν­ση επιλέξουν.

Πέντε σιδηροδρομικοί σταθμοί έγιναν στόχος επιθέσεων

Πέντε σιδη­ρο­δρο­μι­κοί σταθ­μοί στο δυτι­κό και κεντρι­κό τμή­μα της Ουκρα­νί­ας έγι­ναν σήμε­ρα στό­χος επι­θέ­σε­ων, οι οποί­ες προ­κά­λε­σαν άγνω­στο αριθ­μό θυμά­των, μετέ­δω­σε η ουκρα­νι­κή τηλε­ό­ρα­ση επι­κα­λού­με­νη τον επι­κε­φα­λής των ουκρα­νι­κών σιδηροδρόμων.

Ο Ολε­ξά­ντερ Καμί­σιν δήλω­σε ότι οι επι­θέ­σεις σημειώ­θη­καν μέσα σε διά­στη­μα μίας ώρας.

Η Ρωσία κατέρριψε δύο ουκρανικά drones κοντά στα σύνορα

Η Ρωσία κατέρ­ρι­ψε σήμε­ρα δύο ουκρα­νι­κά drones κοντά στα σύνο­ρα, ανα­κοί­νω­σαν οι τοπι­κές αρχές.

“Η ρωσι­κή αντια­ε­ρο­πο­ρι­κή άμυ­να κατέρ­ρι­ψε δύο ουκρα­νι­κά drones σήμε­ρα στις 04:15 το πρωί (τοπι­κή ώρα και ώρα Ελλά­δας)” στην περιο­χή Ριλσκ, στα σύνο­ρα με την Ουκρα­νία, ανα­κοί­νω­σε στο Telegram ο κυβερ­νή­της της επαρ­χί­ας Κουρσκ Ρομέν Σταροβόιτ.

“Δεν υπάρ­χουν νεκροί, τραυ­μα­τί­ες ή υλι­κές ζημιές. Η κατά­στα­ση είναι υπό πλή­ρη έλεγ­χο”, πρόσθεσε.

Η ανα­κοί­νω­ση αυτή γίνε­ται λίγο αφού οι ρωσι­κές αρχές επε­σή­μα­ναν ότι άγνω­στης αιτί­ας πυρ­κα­γιά μαί­νε­ται σε απο­θή­κη καυ­σί­μων στη γει­το­νι­κή επαρ­χία Μπριάνσκ, περί­που 200 χιλιό­με­τρα βόρεια της Ριλσκ.

Η πυρ­κα­γιά ξέσπα­σε περί­που στις 02:00 σήμε­ρα τα ξημε­ρώ­μα­τα στην απο­θή­κη καυ­σί­μων Transneft Briansk-Droujba στην πόλη Μπριάνσκ, η οποία βρί­σκε­ται 150 χιλιό­με­τρα από τα σύνο­ρα με την Ουκρα­νία και χρη­σι­μο­ποιεί­ται ως επι­με­λη­τεια­κή βάση για τη στρα­τιω­τι­κή επι­χεί­ρη­ση της Μόσχας, σύμ­φω­να με το ρωσι­κό υπουρ­γείο Εκτά­κτων Καταστάσεων.

Η Ρωσία βομβάρδισε δύο πόλεις στην κεντρική επαρχία Βινίτσια

Η Ρωσία εκτό­ξευ­σε ρου­κέ­τες ενα­ντί­ον δύο πόλε­ων στην επαρ­χία Βινί­τσια στην κεντρι­κή Ουκρα­νία, με απο­τέ­λε­σμα αδιευ­κρί­νι­στος αριθ­μός ανθρώ­πων να σκο­τω­θούν και να τραυ­μα­τι­στούν, δήλω­σε ο κυβερ­νή­της της επαρ­χί­ας Σέρ­χιι Μπορζόφ.

“Σήμε­ρα οι πόλεις Ζμέ­ριν­κα και Κοζιά­τιν στην επαρ­χία Βινί­τσια έγι­ναν εκ νέου στό­χος βομ­βαρ­δι­σμών. Ο εχθρός προ­σπα­θεί να πλή­ξει κρί­σι­μες υπο­δο­μές”, επε­σή­μα­νε ο Μπορ­ζόφ σε βίντεο που ανήρ­τη­σε στο Telegram.

Ν. Μπε­λο­γιάν­νης Ν. Πλου­μπί­δης – Στο σπί­τι των ηρώων

 

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο