Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Μόσχα: Στεφάνι στο μαυσωλείο του Λένιν κατέθεσε ο κουβανός πρόεδρος Μιγκέλ Ντιάζ-Κανέλ

Το μαυ­σω­λείο του Β.Ι.Λένιν στην Κόκ­κι­νη Πλα­τεία της Μόσχας επι­σκέ­πτη­κε σήμε­ρα ο κου­βα­νός πρό­ε­δρος Μιγκέλ Ντιάζ-Κανέλ, κατα­θέ­το­ντας στε­φά­νι και απο­τί­ο­ντας φόρο τιμής στον σπου­δαίο μπολ­σε­βί­κο ηγέ­τη και πρω­τερ­γά­τη της Μεγά­λης Οκτω­βρια­νής Σοσια­λι­στι­κής Επανάστασης. 

Ο Ντιάζ-Κανέλ πραγ­μα­το­ποιεί επί­ση­μη επί­σκε­ψη — για πρώ­τη φορά από τότε που ανέ­λα­βε τα καθή­κο­ντα του- στη Ρωσία, όπου είχε συνα­ντή­σεις με τον πρό­ε­δρο Βλα­ντί­μιρ Πού­τιν και υψη­λό­βαθ­μους αξιω­μα­τού­χους της κυβέρ­νη­σης. Σύμ­φω­να με πλη­ρο­φο­ρί­ες του Reuters οι δύο ηγέ­τες συμ­φώ­νη­σαν να δωθεί στην Αβά­να δάνειο ύψους 38 εκα­τομ­μυ­ρί­ων ευρώ για αγο­ρά ρωσι­κών οπλι­κών συστημάτων. 

Σε δηλώ­σεις του προς τον Τύπο, ο Πού­τιν σημεί­ω­σε πως η Ρωσία είναι έτοι­μη να παρά­σχει τεχνο­λο­γι­κή βοή­θεια στην Κού­βα ενώ κατα­δί­κα­σε τον οικο­νο­μι­κό και εμπο­ρι­κό απο­κλει­σμό που έχουν επι­βάλ­λει οι ΗΠΑ στο νησί εδώ και πέντε δεκαετίες. 

Οι δύο πλευ­ρές δεί­χνουν επί­σης να είναι πολύ κοντά σε συμ­φω­νία για τον εκσυγ­χρο­νι­σμό του σιδη­ρο­δρο­μι­κού δικτύ­ου της Κού­βας και άλλων κρα­τι­κών υποδομών. 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο