Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Μ. Κομνηνάκα: Στο προσφυγικό η ΝΔ θα πιάσει το νήμα από εκεί που το άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ

Η Μαρία Κομνη­νά­κα, βου­λευ­τής Λέσβου με το ΚΚΕ, σε συνέ­ντευ­ξή της στο ΑΠΕ ανα­φέ­ρει ότι στο προσφυγικό/μεταναστευτικό η κυβέρ­νη­ση της ΝΔ «θα πιά­σει το νήμα από εκεί που το άφη­σε ο ΣΥΡΙΖΑ, δια­τη­ρώ­ντας τις απα­ρά­δε­κτες συν­θή­κες εγκλω­βι­σμού των προ­σφύ­γων, με ταυ­τό­χρο­νη έντα­ση της καταστολής».

«Δεν είναι άλλω­στε τυχαίο ότι μόνο καλά λόγια είχε να πει ο υπουρ­γός Δημό­σιας Τάξης μετά την επί­σκε­ψή του στο κολα­στή­ριο της Μόριας, για τον τρό­πο που η προη­γού­με­νη κυβέρ­νη­ση δια­χει­ρί­στη­κε το προ­σφυ­γι­κό. Η δε από­φα­ση για κατάρ­γη­ση της πρό­σβα­σης των προ­σφύ­γων και αιτού­ντων άσυ­λο στην ιατρο­φαρ­μα­κευ­τι­κή περί­θαλ­ψη, μέσω της από­κτη­σης ΑΜΚΑ, πέρα από απάν­θρω­πη είναι δεδο­μέ­νο ότι θα επι­δει­νώ­σει την κατά­στα­ση στη λει­τουρ­γία των ήδη υπο­στε­λε­χο­μέ­νων Νοσο­κο­μεί­ων, αφού μόνο από τα Τμή­μα­τα Επει­γό­ντων Περι­στα­τι­κών θα μπο­ρούν πλέ­ον να εξε­τα­στούν όλοι οι πρό­σφυ­γες και αιτού­ντες άσυλο».

Υπο­γραμ­μί­ζει ότι η πρό­τα­ση του ΚΚΕ είναι η μόνη που μπο­ρεί να θέσει τέρ­μα, τόσο στις απάν­θρω­πες συν­θή­κες στις οποί­ες ζουν χιλιά­δες πρό­σφυ­γες και μετα­νά­στες όσο και στα προ­βλή­μα­τα που αντι­κει­με­νι­κά δημιουρ­γεί ο εγκλω­βι­σμός τους στους κατοί­κους των νησιών, και τονί­ζει ότι η λύση αυτή απαι­τεί ενα­ντί­ω­ση με την απα­ρά­δε­κτη συμ­φω­νία ΕΕ — Τουρ­κί­ας και τις Ευρω­παϊ­κές Συν­θή­κες (Σέν­γκεν — Δουβλίνο).

Η Μ. Κομνη­νά­κα μιλά στο Πρα­κτο­ρείο, για τα ιδιαί­τε­ρα προ­βλή­μα­τα των νησιών του νομού Λέσβου επι­ση­μαί­νο­ντας ταυ­τό­χρο­να, ότι «η ρίζα των προ­βλη­μά­των είναι κοι­νή για όλους τους εργα­ζό­με­νους, τους άνερ­γους, τα λαϊ­κά στρώ­μα­τα της πόλης και του χωριού, για τους πρό­σφυ­γες και μετα­νά­στες, είναι οι αντι­λαϊ­κές πολι­τι­κές όλων των κυβερ­νή­σε­ων που μας έφε­ραν ως εδώ, που πίνουν νερό στο όνο­μα της ΕΕ και του ΝΑΤΟ».

Εκφρά­ζει την ανη­συ­χία του ΚΚΕ για τις επι­κίν­δυ­νες εξε­λί­ξεις στην περιο­χή και την εντει­νό­με­νη προ­κλη­τι­κό­τη­τα της τουρ­κι­κής αστι­κής τάξης και τονί­ζει ότι η ειρή­νη και η ευη­με­ρία των λαών, όπως και η προ­στα­σία των κυριαρ­χι­κών δικαιω­μά­των, δεν μπο­ρούν να επι­τευ­χθούν στο πλαί­σιο των ισχυ­ρών ενερ­γεια­κών αντα­γω­νι­σμών, αλλά μόνο όταν οι γει­το­νι­κοί λαοί είναι πραγ­μα­τι­κοί φίλοι και σύμμαχοι.

Τέλος, η βου­λευ­τής του ΚΚΕ ανα­φέ­ρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι το ΚΚΕ παλεύ­ει για την όλο και μεγα­λύ­τε­ρη συμ­με­το­χή των γυναι­κών στον κοι­νό αγώ­να όλων των εργα­ζο­μέ­νων, των λαϊ­κών στρω­μά­των, για να γίνου­με πρω­τα­γω­νι­στές στη ζωή που θέλου­με και μπο­ρού­με να έχου­με σήμε­ρα και τονί­ζει ότι για εκεί­νη μεγα­λύ­τε­ρη βαρύ­τη­τα έχει το να μπο­ρέ­σει να αντα­πο­κρι­θεί «στην μεγά­λη παρα­κα­τα­θή­κη που έχει αφή­σει η ακλό­νη­τη αγω­νι­στι­κή στά­ση όλων των προη­γού­με­νων κομ­μου­νι­στών βου­λευ­τών του νομού, που υπήρ­ξαν πάντα μπρο­στά­ρη­δες στις διεκ­δι­κή­σεις του λαού. Αυτή είναι και η μεγα­λύ­τε­ρη τιμή και ευθύ­νη για μένα».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο