Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Μ. Παπαδόπουλος (ΚΚΕ): Το δίλημμα είναι ή με τους λαούς ή με τους ιμπεριαλιστές (VIDEO)

Η κατα­δι­κα­στέα ρωσι­κή εισβο­λή στην Ουκρα­νία δεν ήταν κεραυ­νός εν αιθρία, αλλά συνέ­χεια και απο­τέ­λε­σμα των γεγο­νό­των που ξεκί­νη­σαν 15 χρό­νια πριν, όταν ΝΑΤΟ και ΕΕ ξεκί­νη­σαν το σχέ­διο περι­κύ­κλω­σης της Ρωσί­ας, με πυραύ­λους και στρα­τιω­τι­κά σώμα­τα, προ­ε­τοι­μά­ζο­ντας την όξυν­ση των αντα­γω­νι­σμών, σημεί­ω­σε ο Μάκης Παπα­δό­που­λος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώ­ντας σε τηλε­ο­πτι­κή εκπο­μπή στον «ΑΝΤ1», το πρωί της Παρασκευής.

Όπως τόνι­σε δεν υπάρ­χει «καλοί» ιμπε­ρια­λι­στές, ενώ χαρα­κτή­ρι­σε «επο­χή των τερά­των», την επο­χή που γέν­νη­σε η ανα­τρο­πή του σοσια­λι­σμού, θυμί­ζο­ντας παλιό­τε­ρες και πιο πρό­σφα­τες εισβο­λές και επεμ­βά­σεις όπως στη Γιου­γκο­σλα­βία, το Κόσο­βο, τη Συρία και το Ιράκ. Ζού­με μια αλυ­σί­δα γεγο­νό­των που πλη­ρώ­νουν οι λαοί, είπε χαρακτηριστικά.

Ταυ­τό­χρο­να, ο Μ. Παπα­δό­που­λος ανα­φέρ­θη­κε στην εμπλο­κή της Ελλά­δας στους ιμπε­ρια­λι­στι­κούς σχε­δια­σμούς με τη συμ­με­το­χή των βάσε­ων σε Αλε­ξαν­δρού­πο­λη, Σού­δα και Στεφανοβίκειο.

Κλεί­νο­ντας ξεκα­θά­ρι­σε ότι το δίλημ­μα είναι ή με τους λαούς ή με τους ιμπε­ρια­λι­στές και τόνι­σε ότι ο λαός πρέ­πει να παλέ­ψει για να εγκα­τα­λεί­ψου­με την πολι­τι­κή του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, να παλέ­ψει ενά­ντια στην εμπλο­κή της χώρας.

902.gr

«Τσε Γκε­βά­ρα, πρε­σβευ­τής της Επα­νά­στα­σης», του Νίκου Μόττα

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο