Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Μ. Σαλβίνι: Όχι σε εθνική γιορτή απελευθέρωσης από τον φασισμό

Η Ιτα­λία γιορ­τά­ζει σήμε­ρα την εβδο­μη­κο­στή τέταρ­τη επέ­τειο της απε­λευ­θέ­ρω­σης από τον ναζι­σμό και τον φασι­σμό, αλλά ο Ματ­τέο Σαλ­βί­νι δεν θέλη­σε να δώσει το παρών, ανα­φέ­ρει σε ρεπορ­τάζ της η DW.

Στην πορεία της Ρώμης πήραν μέρος σημα­ντι­κά στε­λέ­χη των Πέντε Αστέ­ρων, συμπε­ρι­λαμ­βα­νο­μέ­νου και αντι­προ­έ­δρου της κυβέρ­νη­σης Λουί­τζι Ντι Μάιο. Στο Μιλά­νο η συμ­με­το­χή ξεπέ­ρα­σε τις πενή­ντα χιλιά­δες ανθρώ­πους με την παρου­σία και της ηγε­σί­ας της κεντρο­α­ρι­στε­ράς. Δεν λεί­πουν, όμως, τα πολι­τι­κά προ­βλή­μα­τα. Ο Ματ­τέο Σαλ­βί­νι ‑όπως είχαν προ­βλέ­ψει πολ­λοί- δεν θέλη­σε να δώσει το παρών. O γραμ­μα­τέ­ας της Λέγκα προ­τί­μη­σε να πάει στην Σικε­λία, σε πρω­το­βου­λία κατά της μαφί­ας και δηλώ­νει ότι «κατά την άπο­ψή μου, αυτή είναι η πραγ­μα­τι­κή απε­λευ­θέ­ρω­ση», σημειώ­νει το ρεπορ­τάζ της DW.

«Φυσι­κά, δεν είναι τυχαίο. Ο υπουρ­γός εσω­τε­ρι­κών, με την κίνη­ση του αυτή, ουσια­στι­κά δεν ανα­γνω­ρί­ζει την αξία του αγώ­να κατά του φασι­σμού. Πιστεύ­ει, δηλα­δή, ότι η σημε­ρι­νή γιορ­τή, διχά­ζει τους Ιτα­λούς, αντί να τους ενώ­νει, όπως υπο­γραμ­μί­ζει και μερί­δα του τύπου που πρό­σκει­ται στο κόμ­μα του» γρά­φει ακό­μα το ρεπορτάζ.

Κομ­μου­νι­στι­κό Κόμ­μα Ιτα­λί­ας: Τιμού­με το ένδο­ξο παρελ­θόν για να κατα­κτή­σου­με το μέλ­λον (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ)

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο