Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Νέα Έκδοση: Μια εποχή ‑Μνήμες… και σκέψεις σκόρπιες με τον Θόδωρο Αγγελόπουλο

Η νέα έκδο­ση της «Σύγ­χρο­νης Επο­χής» για τον Θόδω­ρο Αγγε­λό­που­λο συμ­βάλ­λει ώστε να φωτι­στούν πλευ­ρές της προ­σω­πι­κό­τη­τας, αλλά και του ίδιου του έργου του μεγά­λου σκη­νο­θέ­τη, προ­κει­μέ­νου να μην περι­πέ­σει αυτή η δημιουρ­γία στη λησμονιά.

Μνήμες… και σκέψεις σκόρπιες με τον Θόδωρο Αγγελόπουλο

Το βιβλίο του Λευ­τέ­ρη Χαρω­νί­τη «Μια επο­χή. Μνή­μες… και σκέ­ψεις σκόρ­πιες με τον Θόδω­ρο Αγγε­λό­που­λο» σε καμιά περί­πτω­ση δεν έχει την πρό­θε­ση να απο­τε­λέ­σει μια τελι­κή απο­τί­μη­ση του έργου του σπου­δαί­ου σκη­νο­θέ­τη, ούτε να γίνει ένα ακό­μα βιβλίο «ανα­μνή­σε­ων».

Η βιω­μα­τι­κή αφή­γη­ση των γεγο­νό­των, αλλά και η περι­γρα­φή του ίδιου του Θόδω­ρου Αγγε­λό­που­λου από τον Λευ­τέ­ρη Χαρω­νί­τη –σε μια σκη­νο­θέ­τη προς σκη­νο­θέ­τη προ­σέγ­γι­ση– έχει ξεχω­ρι­στή αξία, για­τί βοη­θά­ει και αυτή από την πλευ­ρά της στην ανά­δει­ξη πλη­ρο­φο­ριών σε σχέ­ση με το πλαί­σιο που δημιούρ­γη­σε ο Θόδω­ρος Αγγε­λό­που­λος, ενταγ­μέ­νη στο φόντο και των ιστο­ρι­κών γεγο­νό­των του 20ού αιώ­να και των ιδιαί­τε­ρων εξε­λί­ξε­ων που δρο­μο­λο­γού­νταν στο χώρο των δημιουρ­γών του κινη­μα­το­γρά­φου.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο