Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Νέα έκθεση της Κούβας με στοιχεία για τις επιπτώσεις του αποκλεισμού για το 2019

Δημο­σιο­ποι­ή­θη­κε η ετή­σια έκθε­ση της Κού­βας μετά την από­φα­ση 73/8 της Γενι­κής Συνέ­λευ­σης του Οργα­νι­σμού Ηνω­μέ­νων Εθνών για την “Ανά­γκη τερ­μα­τι­σμού του οικο­νο­μι­κού, εμπο­ρι­κού και χρη­μα­το­πι­στω­τι­κού απο­κλει­σμού που έχουν επι­βά­λει οι ΗΠΑ κατά της Κού­βας” (1 Νοέμ­βρη 2018) και ενό­ψει της νέας συζή­τη­σης και από­φα­σης που θα ληφθεί το φθι­νό­πω­ρο του 2019.

Η έκθε­ση εκδό­θη­κε τον Ιού­λη με στοι­χεία από τον Απρί­λη του 2018 μέχρι το Μάρ­τη του 2019, και υπο­λο­γί­ζει τις οικο­νο­μι­κές επι­πτώ­σεις του απο­κλει­σμού γι’ αυτό το διά­στη­μα σε 4,3 δισ. δολά­ρια, και 138,8 δισ. δολά­ρια αθροι­στι­κά για τις έξι δεκα­ε­τί­ες εφαρ­μο­γής του αποκλεισμού.

Σημειω­τέ­ον ότι αυτά τα ποσά δεν περι­λαμ­βά­νουν τις σοβα­ρές επι­πτώ­σεις της πρό­σφα­της ενερ­γο­ποί­η­σης (από Μάη 2019) του Άρθρου 3 του νόμου Χελμς-Μπάρ­τον, οι οποί­ες θα απο­τι­μη­θούν στην έκθε­ση της επό­με­νης χρονιάς.

ΣΣ |> Είναι δια­θέ­σι­μη ολό­κλη­ρη η έκθε­ση σε ισπα­νι­κά, αγγλι­κά και γαλ­λι­κά στην ιστο­σε­λί­δα του Υπουρ­γεί­ου Εξω­τε­ρι­κών της Κού­βας εδώ |> Cuba VS BloQueo

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο