Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Νέα ένταση της καταστολής σε βάρος του λαϊκού κινήματος προαναγγέλλει ο Χρυσοχοΐδης

Μεθό­δους κατα­στο­λής ανα­κοι­νώ­νει, για άλλη μια φορά η κυβέρ­νη­ση. Έτσι, και για το «νέο επι­χει­ρη­σια­κό δόγ­μα» που αφο­ρά στις δια­δη­λώ­σεις, το οποίο θα ανα­κοι­νω­θεί σε λίγες μέρες, μίλη­σε στον ρ/σ «Παρα­πο­λι­τι­κά 90,1», ο Μιχά­λης Χρυσοχοΐδης.

Ο υπουρ­γός Δημό­σιας Τάξης, είπε πως η χρή­ση καμε­ρών για την κατα­γρα­φή πορειών και συγκε­ντρώ­σε­ων από αστυ­νο­μι­κούς έχει λάβει την έγκρι­ση από το ΣΤΕ και την αρχή προ­στα­σί­ας προ­σω­πι­κών δεδο­μέ­νων. Μάλι­στα, όπως δήλω­σε, πριν ξεκι­νή­σει η βιντε­ο­σκό­πη­ση θα ενη­με­ρώ­νο­νται οι πολί­τες, ενώ το υλι­κό θα δια­τη­ρεί­ται στα αρχεία, «ανά­λο­γα με την σοβα­ρό­τη­τα της υπόθεσης».

Ανα­φέρ­θη­κε στην ομά­δα «ΟΔΟΣ» που θεω­ρεί­ται από την κυβέρ­νη­ση ως… ήπιας αστυ­νό­μευ­σης, την ώρα που ο «πέλε­κυς» του νόμου για τις δια­δη­λώ­σεις είναι βαρύς. Πέρα από τα ΜΑΤ και η ομά­δα αυτή θα ασχο­λεί­ται με τις συγκε­ντρώ­σεις, ενώ προ­α­νήγ­γει­λε αλλα­γές στη χρή­ση των χημι­κών και την προ­τί­μη­ση …ηπιό­τε­ρων μέσων για τη διά­λυ­ση των συγκε­ντρώ­σε­ων, μετα­ξύ των οποί­ων η χρή­ση νερού από τα υδρο­βό­λα οχή­μα­τα της ΕΛ.ΑΣ. «Θέλου­με να αλλά­ξου­με ούτως ώστε να μπο­ρούν να δια­δη­λώ­νουν οι άνθρω­ποι, να μην κατα­λαμ­βά­νουν τους δρό­μους οι λίγοι, θα πηγαί­νουν στο πεζο­δρό­μιο οι μικρές συγκε­ντρώ­σεις, οι λίγο μεγα­λύ­τε­ρες στο ένα ρεύ­μα για να μη δια­κό­πτε­ται η κοι­νω­νι­κή και οικο­νο­μι­κή ζωή των υπό­λοι­πων», ισχυρίστηκε.

Χαρα­κτη­ρι­στι­κό πάντως είναι πως σε ερώ­τη­ση δημο­σιο­γρά­φου: «Άρα θα τελειώ­σουν τα χημι­κά τη νέα χρο­νιά»; Είπε ότι «όχι είναι υπερ­βο­λή να το πω αυτό, αλλά δεν θα χρη­σι­μο­ποιού­νται για ψύλ­λου πήδη­μα όπως γίνε­ται αυτή τη στιγ­μή». Με άλλα λόγια θα τα «βλέ­που­με» συχνά σε δια­δη­λώ­σεις του λαϊ­κού κινή­μα­τος που δεν γίνο­νται, βέβαια, για «ψύλ­λου πήδη­μα». Άλλω­στε, εφαρ­μο­γή αυτού του επι­χει­ρη­σια­κού δόγ­μα­τος ήταν και η επί­θε­ση των ΜΑΤ με όλα τα μέσα στα μπλόκ του ΚΚΕ στις 17 Νοέμβρη.

Για τις κάμε­ρες, οι οποί­ες ήδη έχουν χρη­σι­μο­ποι­η­θεί, ο υπουρ­γός διευ­κρί­νι­σε: «Οι κάμε­ρες των ΜΑΤ θα είναι σε κοντά­ρι. Σκε­φτεί­τε ένα κοντά­ρι που θα κρα­τά­ει ένας αστυ­νο­μι­κός ο οποί­ος θα κάνει αυτή τη δου­λειά και μόνο. Θα ανα­κοι­νώ­νε­ται εκεί­νη την ώρα στους δια­δη­λώ­νο­ντες ότι αρχί­ζει η βιντε­ο­σκό­πη­ση και αυτό το υλι­κό θα πηγαί­νει σε μια ψηφια­κή απο­θή­κη. Το υλι­κό θα χρη­σι­μο­ποιεί­ται με εντο­λή του εισαγ­γε­λέα όταν πρό­κει­ται να προ­κύ­ψει μια δικο­γρα­φία. Έχου­με πάρει το ΟΚ από την αρχή προ­στα­σί­ας προ­σω­πι­κών δεδομένων».

Ανα­φο­ρι­κά με την κατα­στο­λή στα πανε­πι­στή­μια, ανα­κοί­νω­σε πως δημιουρ­γεί­ται «ένα ήπιας μορ­φής σώμα». «Συνερ­γά­ζο­μαι άψο­γα με την κ. Κερα­μέ­ως και πρέ­πει να σας πω ότι έχου­με κατα­λή­ξει να φτιά­ξου­με ένα ήπιας μορ­φής σώμα, ομά­δα στα πανε­πι­στή­μια. Έχου­με επι­λέ­ξει και τη στο­λή. Θα προ­σλά­βου­με προ­σω­πι­κό το οποίο πλέ­ον θα εγκα­τα­στα­θεί σε κάποιους πανε­πι­στη­μια­κούς χώρους για να αντι­με­τω­πί­σου­με τα θέμα­τα εγκλη­μα­τι­κό­τη­τας, τα ζητή­μα­τα που έχουν σχέ­ση με την ασφά­λεια των κτι­ρί­ων και των υπο­δο­μών. Θα ψηφι­στεί ο νόμος, υπο­θέ­τω μέσα στο Γενά­ρη και θα το υπο­στη­ρί­ξου­με όλοι», κατέ­λη­ξε ο Μ. Χρυσοχοΐδης.

Πηγή: 02.gr

Ν. Μπε­λο­γιάν­νης Ν. Πλου­μπί­δης – Στο σπί­τι των ηρώων

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο