Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Νέα αναβολή πήρε η δίκη των φοιτητών για την κινητοποίηση στο άγαλμα Τρούμαν

Νέα ανα­βο­λή για τις 7 Νοέμ­βρη, έλα­βε η δίκη των φοι­τη­τών που οδη­γού­νται στο εδώ­λιο με ανυ­πό­στα­τες και βαριές κατη­γο­ρί­ες για τη συμ­με­το­χή τους στην αντι­ι­μπε­ρια­λι­στι­κή κινη­το­ποί­η­ση στις 16 Απρί­λη του 2018.

Η δίκη πήρε την ανα­βο­λή, καθώς και οι τρεις αστυ­νο­μι­κοί, μάρ­τυ­ρες κατη­γο­ρί­ας, δεν προ­σήλ­θαν, επι­κα­λού­με­νοι ασθέ­νεια. «Πρό­θε­ση της κυβέρ­νη­σης είναι να μη γίνει η δίκη, να μην απο­κα­λυ­φθεί το σαθρό κατη­γο­ρη­τή­ριο, με το οποίο κατη­γο­ρού­νται άδι­κα οι συνά­δελ­φοί μας φοι­τη­τές», τόνι­σε ο Νίκος Μαυ­ρο­κέ­φα­λος, μέλος της ΕΓ του ΠΑΜΕ και της διοί­κη­σης του Εργα­τι­κού Κέντρου Αθή­νας, μετά την ανα­κοί­νω­ση της απόφασης.

Από νωρίς το πρωί, στο χώρο έξω από το κτί­ριο 7 των δικα­στη­ρί­ων της πρώ­ην Σχο­λής Ευελ­πί­δων βρί­σκο­νταν συγκε­ντρω­μέ­νοι εκπρό­σω­ποι από τους δεκά­δες φοι­τη­τι­κούς Συλ­λό­γους που δηλώ­νουν τη συμπα­ρά­στα­σή τους στους συμ­φοι­τη­τές τους αλλά και εκπρό­σω­ποι σωμα­τεί­ων από τους χώρους των ναυ­τερ­γα­τών, του επι­σι­τι­σμού, των αστι­κών συγκοι­νω­νιών, των αερο­με­τα­φο­ρών κ.α. και αντι­προ­σω­πεία της Γραμ­μα­τεί­ας του ΠΑΜΕ.

«Αλλη­λεγ­γύη στους δύο φοι­τη­τές, να απο­συρ­θούν τώρα όλες οι κατη­γο­ρί­ες», ανέ­γρα­φε το πανό που κρα­τού­σαν οι σπου­δα­στές, ενώ το «παρών» έδω­σαν μετα­ξύ άλλων ο Χρή­στος Κατσώ­της, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, βου­λευ­τής του Κόμ­μα­τος και εκ νέου υπο­ψή­φιος βου­λευ­τής, και ο Νίκος Αμπα­τιέ­λος, Γραμ­μα­τέ­ας του ΚΣ της ΚΝΕ και υπο­ψή­φιος βου­λευ­τής του ΚΚΕ.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο