Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Νέα διακοπή της δίκης για τις φονικές πλημμύρες στη Μάνδρα — Άλυτο… το θέμα της αίθουσας

Σε νέα δια­κο­πή, εξαι­τί­ας της ακα­τάλ­λη­λης αίθου­σας του δικα­στη­ρί­ου, οδη­γή­θη­κε η εκδί­κα­ση της υπό­θε­σης της τρα­γω­δί­ας στη Μάν­δρα κατά τις πλημ­μύ­ρες τον Νοέμ­βριο του 2017, για την οποία κάθο­νται στο εδώ­λιο 21 κατη­γο­ρού­με­νοι. Κάτω από εντο­νό­τα­τη δυσφο­ρία, λόγω της ασφυ­κτι­κά γεμά­της αίθου­σας και τις αντι­δρά­σεις συνη­γό­ρων και μαρ­τύ­ρων της υπό­θε­σης, η πρό­ε­δρος ανα­κοί­νω­σε ότι η επό­με­νη συνε­δρί­α­ση του δικα­στη­ρί­ου θα γίνει στις 18 Φεβρουα­ρί­ου στην αίθου­σα τελε­τών του Εφετείου.

Η δια­δι­κα­σία σήμε­ρα ξεκί­νη­σε στην ίδια αίθου­σα που είχε μετα­φερ­θεί κατά την έναρ­ξη της δίκης την Παρα­σκευή. Στην αίθου­σα είχαν τοπο­θε­τη­θεί δύο επι­πλέ­ον έδρα­να δικη­γό­ρων δέκα θέσε­ων τα οποία δεν κάλυ­πταν τις ανά­γκες της δίκης, καθώς και πάλι παρέ­με­ναν όρθιοι 11 συνή­γο­ροι. Όρθιοι όμως στέ­κο­νταν και κάποιοι από τους συνο­λι­κά 15 κατη­γο­ρου­μέ­νους που προ­σήλ­θαν στο δικα­στή­ριο, καθώς δεν έφθα­ναν οι θέσεις στο εδώ­λιο για να καθίσουν.

Οι αντι­δρά­σεις για την κατά­στα­ση ήταν εντο­νό­τα­τες τόσο από δικη­γό­ρους ‑κάποιοι εκ των οποί­ων εκνευ­ρι­σμέ­νοι φώνα­ξαν πως “θα πεθά­νου­με από τη γρί­πη υπό αυτές τις ασφυ­κτι­κές συν­θή­κες”-, όσο και από μάρ­τυ­ρες που προ­σήλ­θαν αδί­κως στο δικα­στή­ριο χάνο­ντας χρό­νο, αλλά και μερο­κά­μα­τα. «Τσά­μπα κόπος, θα χάσου­με τη δου­λειά μας χωρίς λόγο…» είπαν απευ­θυ­νό­με­νοι στην έδρα, με την πρό­ε­δρο να προ­σπα­θεί να εξη­γή­σει ότι δεν υπάρ­χει άλλη δια­θέ­σι­μη αίθουσα.

Ακο­λού­θη­σαν μάλι­στα διά­λο­γοι, προ­κει­μέ­νου να βρε­θεί κάποια λύση για την κατάσταση:

Εισαγ­γε­λέ­ας: Πεί­τε και εσείς τις ιδέ­ες σας, να συνερ­γα­στού­με να βρού­με μία λύση…Έρχομαι εγώ και βάζω κάποιες καρέ­κλες για τους κατη­γο­ρού­με­νους, εάν χρειαστεί.…

Πρό­ε­δρος: Στο Πρω­το­δι­κείο η μεγα­λύ­τε­ρη δια­θέ­σι­μη αίθου­σα είναι αυτή. Στο Εφε­τείο υπάρ­χει η αίθου­σα τελε­τών. αλλά δεν μπο­ρού­με να συνε­δριά­ζου­με εκεί όπο­τε θέλου­με. Έχει μιλή­σει με το Εφε­τείο ο κ. προϊ­στά­με­νος. Πρέ­πει να δημο­σιο­ποι­η­θεί το ΦΕΚ για να πάμε στο Εφε­τείο. Μετά, όταν υπάρ­χουν δια­θέ­σι­μες αίθου­σες στο Εφε­τείο θα πηγαίνουμε!

Συνή­γο­ρος υπε­ρά­σπι­σης: Το αίτη­μα όλων είναι να γίνουν οι πρώ­τες συνε­δριά­σεις στην αίθου­σα τελε­τών του Εφε­τεί­ου της Αθή­νας .Πρέ­πει η πολι­τεία να δια­θέ­σει όλες τις ανέ­σεις στους κατη­γο­ρου­μέ­νους και στους συνηγόρους.

Η δια­δι­κα­σία δια­κό­πη­κε και πάλι για περί­που μία ώρα, γεγο­νός που προ­κά­λε­σε περαι­τέ­ρω εκνευ­ρι­σμό στους παρι­στά­με­νους μάρ­τυ­ρες και συγ­γε­νείς θυμά­των, ενώ πολ­λοί από αυτούς αισθα­νό­με­νοι πικρία για όσα έγι­ναν αυτές τις δύο ημέ­ρες έλε­γαν: «μας δου­λεύ­ουν ..τι ντρο­πή». Με την επα­νά­λη­ψη της δια­δι­κα­σί­ας, η πρό­ε­δρος ανα­κοί­νω­σε την δια­κο­πή της δίκης.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο