Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Νέα επίθεση του «Ρουβίκωνα» σε συμβολαιογραφικό γραφείο — Πολλά ερωτηματικά για τους σκοπούς της ενέργειας

Επί­θε­ση με βαριο­πού­λες σε συμ­βο­λαιο­γρα­φι­κό γρα­φείο στο κέντρο της Αθή­νας, που δεν έχει προ­χω­ρή­σει ποτέ σε πλει­στη­ρια­σμό πρώ­της εργα­τι­κής — λαϊ­κής κατοι­κί­ας, έκα­ναν την Παρα­σκευή το πρωί μέλη του «Ρου­βί­κω­να», σε μια ενέρ­γεια που γεν­νά πολ­λά ερωτηματικά.

Συγκε­κρι­μέ­να, τα μέλη του «Ρου­βί­κω­να» μπή­καν στο γρα­φείο και κατέ­στρε­ψαν με βαριο­πού­λες μηχα­νή­μα­τα και τζά­μια, με την αιτιο­λο­γία ότι «το γρα­φείο συμ­με­τέ­χει σε πλει­στη­ρια­σμούς ακό­μα και πρώ­των κατοι­κιών». Νωρίς το από­γευ­μα, η Αστυ­νο­μία ανα­κοί­νω­σε πως συνε­λή­φθη ένας 19χρονος για συμ­με­το­χή στην επίθεση. 

Με αφορ­μή την επί­θε­ση, η Θηρε­σία Δάλ­λα — Πολυ­ζώη στην οποία ανή­κει το γρα­φείο, έκα­νε την ακό­λου­θη δήλωση:

«Καταγ­γέλ­λω την προ­βο­κα­τό­ρι­κη σε βάρος μου επί­θε­ση, από κου­κου­λο­φό­ρους, που έλα­βε χώρα σήμε­ρα Παρα­σκευή 18/5/2018 και ώρα 10.00 το πρωί στο γρα­φείο μου. Η συγκε­κρι­μέ­νη επί­θε­ση υπη­ρε­τεί άλλου είδους σκο­πι­μό­τη­τες, αφού δεν υπάρ­χει περί­πτω­ση πρώ­της λαϊ­κής κατοι­κί­ας, που να έχει εκπλει­στη­ρια­στεί από εμέ­να. Επι­διώ­κει να ενο­χο­ποι­ή­σει με προ­βο­κα­τό­ρι­κο τρό­πο τη δια­μαρ­τυ­ρία ενα­ντί­ον των πλειστηριασμών.

Αντί­θε­τα, στο πλαί­σιο της επαγ­γελ­μα­τι­κής μου δρα­στη­ριό­τη­τας, ως συμ­βο­λαιο­γρά­φος, φρο­ντί­ζω πάντα και με κάθε πρό­σφο­ρο τρό­πο, να εξα­σφα­λί­ζω ότι δεν θα εκπλει­στη­ρια­στεί από εμέ­να κανέ­να σπί­τι φτω­χών και αδύ­να­μων ανθρώ­πων. Μάλι­στα, λόγω της πολι­τι­κής μου αυτής θέσης, έχω στε­ρη­θεί συνει­δη­τά αντι­κεί­με­νο εργασίας.

Είναι γνω­στό, επί­σης, ότι έχω ανα­πτύ­ξει συν­δι­κα­λι­στι­κή δρά­ση στο χώρο των συμ­βο­λαιο­γρά­φων, αλλά και με τη συνο­λι­κό­τε­ρη δρά­ση μου, πρω­το­στα­τώ στον αγώ­να για την προ­στα­σία της λαϊ­κής κατοι­κί­ας, σε αντι­πα­ρά­θε­ση με την πολι­τι­κή της κυβέρ­νη­σης και με τη στά­ση που κρα­τά­ει η πλειο­ψη­φία του Συμ­βο­λαιο­γρα­φι­κού Συλλόγου.

Απα­ντώ σε αυτούς που επι­τέ­θη­καν στο γρα­φείο μου με κου­κού­λες και βαριο­πού­λες και δηλώ­νω ότι δεν τρο­μο­κρα­τού­μαι και θα συνε­χί­σω τη δρά­ση για την προ­στα­σία των λαϊ­κών δικαιωμάτων».

Από την πλευ­ρά του, ο Συμ­βο­λαιο­γρα­φι­κός Σύλ­λο­γος Εφε­τεί­ων Αθη­νών — Πει­ραιώς — Αιγαί­ου και Δωδε­κα­νή­σου με ανα­κοί­νω­σή του, παρά το γεγο­νός ότι κατήγ­γει­λε την επί­θε­ση, επι­χει­ρεί να ενο­χο­ποι­ή­σει το σύνο­λο των λαϊ­κών κινη­το­ποι­ή­σε­ων ενά­ντια στην πλει­στη­ρια­σμούς, προ­φα­νώς εξυ­πη­ρε­τώ­ντας δικές του σκο­πι­μό­τη­τες και δίνο­ντας άλλο­θι στην πολι­τι­κή της κυβέρ­νη­σης. Συγκε­κρι­μέ­να, ανα­φέ­ρει: «Θα εξα­κο­λου­θή­σου­με να εκτε­λού­με τα νόμι­μα καθή­κο­ντά μας προς όφε­λος όλων των συμπο­λι­τών μας. Η προ­στα­σία των αδύ­να­μων προ­κύ­πτει από τους νόμους και εφαρ­μό­ζε­ται από τη Δικαιο­σύ­νη, σε μία συνταγ­μα­τι­κά κατο­χυ­ρω­μέ­νη δημο­κρα­τία και όχι από βιαιό­τη­τες και τραμπουκισμούς».

Ο «Ρουβίκωνας» επικαλείται το «Δεν Πληρώνω»

Μετά την απο­κά­λυ­ψη και το σάλο που δημιουρ­γή­θη­κε ο «Ρου­βί­κω­νας» προ­σπα­θη­σε να δικαιο­λο­γή­σει την προ­βο­κά­τσια ‚επι­κα­λού­με­νος μια ανάρ­τη­ση του «Δεν Πλη­ρώ­νω», στις 12 Σεπτεμ­βρί­ου 2017 για πλει­στη­ρια­σμούς που θα γίνο­νταν την επο­μέ­νη ημέ­ρα. Όμως, ούτε αυτήν την ημέ­ρα, ούτε σε καμιά άλλη ημε­ρο­μη­νία η συμ­βο­λαιο­γρα­φος Θ. Δάλ­λα δεν είχε ούτε ένα πλει­στη­ρια­σμό που να αφο­ρά πρώ­τη κατοι­κία για χρέη σε τρά­πε­ζα. Και αυτο απο­δει­κνύ­ε­ται εύκο­λα απο τα αρχεία που διατηρεί.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο