Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Νέα Ιωνία: Ωμός αντικομμουνισμός από τον αφισοκυνηγό επικεφαλής της ΔΗΜ.Τ.Ο της ΝΔ

Σχο­λιά­ζει ο Δημό­της Νέας Ιωνί­ας //

Συστη­μα­τι­κά τοπι­κά στε­λέ­χη της ΝΔ επι­δί­δο­νται σε προ­σπά­θειες παρε­μπό­δι­σης προ­πα­γάν­δι­σης των εκδη­λώ­σε­ων της ΚΝΕ στα πλαί­σια του ετή­σιου Φεστι­βάλ της. Η σκυ­τά­λη σήμε­ρα στη Νέα Ιωνία Αττι­κής, όπου ο κατά δήλω­σή του «Γραμ­μα­τέ­ας τα τελευ­ταία 5 έτη για την οικοία ΔΗΜ.Τ.Ο.;» της ΝΔ καλεί τη δήμαρ­χο να κατε­βά­σει τις αφί­σες: «να κατε­βά­σει αυτά τα εκτρώ­μα­τα που εδώ και 4 ημέ­ρες “κοσμούν” τους δρό­μους της Νέας Ιωνί­ας; (…) Είμα­στε η μονα­δι­κή πόλη στην Ελλά­δα που ανέ­χε­ται αυτές τις ανοη­σί­ες, ως πότε πια;».

Μάλι­στα προ­κει­μέ­νου να στη­ρί­ξει την πρό­τα­ση του κατα­φεύ­γει στη πιο χυδαία μορ­φή αντι­κομ­μου­νι­σμού απο­δει­κνύ­ο­ντας ότι το πρό­βλη­μά του δεν είναι οι αφί­σες όσο το περιε­χό­με­νό τους (Τι λέε το κόμ­μα του επ’ αυτού; Συμ­με­ρί­ζε­ται τις από­ψεις του;).

Δεν πρω­το­τυ­πεί το εν λόγω στέ­λε­χος της ΝΔ, εκτί­μη­σε ότι ήρθε η ώρα να κάνει αυτό που και άλλα στε­λέ­χη της ΝΔ και υπο­στη­ρι­ζό­με­νοι από αυτή δήμαρ­χοι επι­χεί­ρη­σαν και έσπα­σαν τα μού­τρα τους. Βρή­κε την ευκαι­ρία, να πιέ­σει τη νέα δήμαρ­χο (αφού δεν μπο­ρούν να το κάνουν οι ίδιοι) για να κατε­βά­σει τις αφίσες.

Στο όνο­μα της καθα­ριό­τη­τας της πόλης επι­διώ­κουν απα­γό­ρευ­ση των αφι­σο­κολ­λή­σε­ων και άλλων πρα­κτι­κών που ουσια­στι­κά οδη­γούν στην επι­βο­λή φίμω­σης της φωνής του ΚΚΕ. Προ­σπά­θειες που  λει­τουρ­γούν συμπλη­ρω­μα­τι­κά στην προ­κλη­τι­κή απο­σιώ­πη­ση του μεγα­λύ­τε­ρου πολι­τι­κού — πολι­τι­στι­κού γεγο­νό­τος από τα μέσα ενη­μέ­ρω­σης των πλουτοκρατών.

Είναι οι ίδιοι που όταν απερ­γή­σουν οι εργα­ζό­με­νοι διεκ­δι­κώ­ντας τα δικαιώ­μα­τα τους θα δια­μαρ­τυ­ρη­θούν πρώ­τοι για τη δυσο­σμία από τα σκου­πί­δια. Είναι αυτοί που ποτέ δεν νοι­κιά­στη­καν, δεν πίε­σαν για χώρους πρα­σί­νου, σχο­λεία, χώρους άθλη­σης και ανα­ψυ­χής, δρα­στη­ριό­τη­τες πολιτισμού.

Είναι οι ίδιοι που δια­μαρ­τύ­ρο­νται για τις αφί­σες που ανα­φέ­ρο­νται στους πρό­σφυ­γες, στους μετα­νά­στες, στο ρατσι­σμό, αλλά ποτέ δεν δια­μαρ­τυ­ρή­θη­καν για τους αίτιους της προσφυγιάς

Είναι αυτοί που στη­ρί­ζουν δημάρ­χους ικα­νούς στην υλο­ποί­η­ση αντι­λαϊ­κών πολιτικών.

Τα παι­διά της ΚΝΕ αγω­νί­ζο­νται για όμορ­φες, καθα­ρές πόλεις που δε θα έχουν ανέρ­γους, φτώ­χεια, παι­διά υπο­σι­τι­σμέ­να στα σχο­λεία, για γει­το­νιές καθα­ρές από το ρατσι­σμό, για…

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο