Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Νέα Ιωνία — Απόλυση εκπαιδευτικού: Είπε ότι η επέτειος του Πολυτεχνείου είναι αργία και την… απέλυσαν!!

«Δάσκα­λος σκυ­φτός, αμόρ­φω­τος λαός», «Εμπρός λαέ μη σκύ­βεις το κεφά­λι, με τα Σωμα­τεία επί­θε­ση και πάλη» και «Η τρο­μο­κρα­τία δε θα περά­σει, του λαού η πάλη θα την σπά­σει» φώνα­ξαν οι δια­δη­λω­τές στη Νέα Ιωνία που πραγ­μα­το­ποί­η­σαν κινη­το­ποί­η­ση στους δρό­μους της περιο­χής, ενά­ντια στην από­λυ­ση εκπαι­δευ­τι­κού από το Φρο­ντι­στή­ριο μέσης εκπαί­δευ­σης «Πρω­το­πο­ρία».

Νωρί­τε­ρα εκπαι­δευ­τι­κοί και φορείς πραγ­μα­το­ποί­η­σαν συγκέ­ντρω­ση έξω από το φρο­ντι­στή­ριο που διδά­σκει η εργα­ζό­με­νη, η οποία είναι και πρό­ε­δρος του Συλ­λό­γου Εργα­ζο­μέ­νων στην Ιδιω­τι­κή Εκπαί­δευ­ση Αττι­κής Ν. Αττι­κής «Ο Βύρων».

Θυμί­ζου­με, ότι η εκπαι­δευ­τι­κός απο­λύ­ε­ται από το φρο­ντι­στή­ριο με την απα­ρά­δε­κτη δικαιο­λο­γία της «συν­δι­κα­λι­στι­κής δρά­σης σε μαθη­τές», επει­δή τους μίλη­σε για την επέ­τειο του Πολυ­τε­χνεί­ου και την αντί­στοι­χη αργία των φροντιστηρίων.

«Πάρ­τε πίσω την από­λυ­ση — Ο λόγος του εκπαι­δευ­τι­κού θα ακού­γε­ται δυνα­τά» τόνι­ζε στο πανό του ο Σύλ­λο­γος Εργα­ζο­μέ­νων στην Ιδιω­τι­κή Εκπαί­δευ­ση Ν. Αττι­κής «Ο Βύρων».

Ανένδοτη η εργοδοσία — Δυναμική απάντηση από το εργατικό λαϊκό κίνημα

Εκπρό­σω­ποι από πολ­λά σωμα­τεία εκπαι­δευ­τι­κών και κλα­δι­κά σωμα­τεία, φορέ­ων της περιο­χής, συγκε­ντρώ­θη­καν το από­γευ­μα της Τρί­της 22 Νοέμ­βρη έξω από το φρο­ντι­στή­ριο, το οποίο δεν λει­τούρ­γη­σε, ενώ υπήρ­χε αστυ­νο­μι­κή παρου­σία στην είσο­δο του. «Οι εκπαι­δευ­τι­κοί δεν σκύ­βουν το κεφά­λι, με τα σωμα­τεία επί­θε­ση και πάλη», «Πάρ­τε πίσω την από­λυ­ση» ήταν τα συν­θή­μα­τα που ακού­γο­νταν στη διάρ­κεια της κινη­το­ποί­η­σης, ενώ δια­νε­μό­ταν στους διερ­χό­με­νους η ανα­κοί­νω­ση του σωμα­τεί­ου «Βύρων». Σε αυτή, καταγ­γέλ­λε­ται η από­λυ­ση που έγι­νε με αιτιά­σεις για ανάρ­μο­στη συμπε­ρι­φο­ρά, επει­δή μετά από την είδη­ση ότι το συγκε­κρι­μέ­νο φρο­ντι­στή­ριο θα άνοι­γε την 17η Νοέμ­βρη, η πρό­ε­δρος του Σωμα­τεί­ου εξή­γη­σε στην εργο­δο­σία ότι η ημέ­ρα αυτή είναι αργία για την εκπαί­δευ­ση και τα φρο­ντι­στή­ρια είναι κλει­στά και μίλη­σε στους μαθη­τές για το Πολυτεχνείο.

Όπως προ­έ­κυ­ψε από τη συνά­ντη­ση εκπρο­σώ­πων του Σωμα­τεί­ου και της διοί­κη­σης της ΟΙΕΛΕ με τη δικη­γό­ρο της ιδιο­κτή­τριας, η εργο­δο­σία παρα­μέ­νει ανέν­δο­τη στην από­λυ­ση. Όταν ανα­κοι­νώ­θη­κε στους συγκε­ντρω­μέ­νους ότι αυτό δηλώ­θη­κε με προ­κλη­τι­κό τρό­πο απέ­να­ντι στους συν­δι­κα­λι­στές, προ­κλή­θη­καν απο­δο­κι­μα­σί­ες με εκπρο­σώ­πους των φορέ­ων να ζητούν επι­τα­κτι­κά απα­ντή­σεις. Αντί για αυτές, συνά­ντη­σαν κλει­στές πόρ­τες με άτο­μα μάλι­στα που βρί­σκο­νταν μέσα στο φρο­ντι­στή­ριο να μην διστά­ζουν να χειροδικήσουν.

«Η δύνα­μη μας, η αλλη­λεγ­γύη πρέ­πει να εκφρα­στεί με όλους τους τρό­πους», σημεί­ω­σε μιλώ­ντας στους συγκε­ντρω­μέ­νους ο Γιώρ­γος Πέρ­ρος, από τη Γραμ­μα­τεία του ΠΑΜΕ το οποίο από την πρώ­τη στιγ­μή κατήγ­γει­λε την από­λυ­ση. Όπως τόνι­σε μετα­ξύ άλλων, οι εργα­ζό­με­νοι, το λαϊ­κό κίνη­μα, με αυτόν τον τρό­πο δίνουν την απά­ντη­σή τους, όπως το έκα­ναν τις προη­γού­με­νες ημέ­ρες στου Ζωγρά­φου, στο Μοσχά­το και αύριο αλλού.

902.gr

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο