Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Νέα Ιωνία: Γκότσης, Μανούρης, Θωμαΐδου στηρίζουν τα σχέδια Εκκλησίας — κεφαλαίου (ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ με τον Κ. Κατιμερτζόγλου)

Με τον επι­κε­φα­λής της Λαϊ­κής Συσπεί­ρω­σης, υπο­ψή­φιο δήμαρ­χο  Νέας Ιωνί­ας Κώστα Κατι­μερ­τζό­γλου, συζη­τή­σα­με στην εκπο­μπή Ατέ­χνως της ΕΡΤopen (13/1/2019) για το σχέ­διο «αξιο­ποί­η­σης» οικο­πέ­δου χαρα­κτη­ρι­σμέ­νου ως ελεύ­θε­ρου χώρου (ΟΤ445) από την Εκκλη­σία και το κεφά­λαιο με τη σύμπρα­ξη Δημο­τι­κή αρχής Νέας Ιωνί­ας και αντιπολίτευσης.

Ένα θέμα που μοιά­ζει να είναι τοπι­κού ενδια­φέ­ρο­ντος και αφο­ρά την αξιο­ποί­η­ση ενός χώρου, μα στην ουσία του έχει την αντί­λη­ψη που θέλει την τοπι­κή διοί­κη­ση αρρω­γό των επι­χει­ρη­μα­τι­κών συμ­φε­ρό­ντων, με κρι­τή­ριο το κέρ­δος τους σε βάρος των λαϊ­κών ανα­γκών. Ταυ­τό­χρο­να ανα­δει­κνύ­ο­νται και οι προ­θέ­σεις της εκκλη­σί­ας στην εκμε­τάλ­λευ­ση δημό­σιων «φιλέ­των» σε συνερ­γα­σία με το ιδιω­τι­κό κεφά­λαιο. Μην ξεχνά­με ότι με την πρό­σφα­τη συμ­φω­νία Αλ. Τσί­πρα — Αρχιε­πι­σκό­που ανοί­γει ο δρό­μος για εκτε­τα­μέ­νη επι­χει­ρη­μα­τι­κή εκμε­τάλ­λευ­ση δημό­σιων εκτά­σε­ων — φιλέτων.

Ο κ. Κατι­μερ­τζό­γλου μας περιέ­γρα­ψε πώς πέρα­σε ο χώρος στην Εκκλη­σία (και όχι στο δήμο), τη σύμπρα­ξη συμ­φε­ρό­ντων στην εκμε­τάλ­λευ­σή του, τι σχε­διά­ζε­ται στο χώρο,  και τη στά­ση των δημο­τι­κών παρα­τά­ξε­ων στο θέμα.

Όπως είπε ο κ. Κατι­μερ­τζό­γλου, τη στιγ­μή που λεί­πουν σχο­λεία και νηπια­γω­γεία η δημο­τι­κή αρχή, όπως και οι παλαιό­τε­ρες, παρα­χω­ρούν οικό­πε­δα ή δεν τα διεκδικούν.

Το έργο που σχε­διά­ζε­ται από την Εκκλη­σία στο ΟΤ445 δεν έχει καμία σχέ­ση ούτε με τις ανά­γκες του του λαού, ούτε με το θρη­σκευ­τι­κό πιστεύω και τη θρη­σκευ­τι­κή συνεί­δη­ση των κατοί­κων της περιο­χής, αλλά με τα επι­χει­ρη­μα­τι­κά συμ­φέ­ρο­ντα: Ιδρυ­μα Λάτση, Ίδρυ­μα Νιάρ­χου, εφο­πλι­στής Μαρ­τί­νος, ενώ ανα­μέ­νε­ται απά­ντη­ση από την ΤΙΤΑΝ και την Εθνι­κή Τράπεζα.

Αξιο­ση­μεί­ω­το είναι ότι η Περι­φέ­ρεια, η κ. Δού­ρου που σε άλλες περι­πτώ­σεις …δυσκο­λεύ­ε­ται να εξα­σφα­λί­σει χρη­μα­το­δό­τη­ση για έργα ανα­γκαία, στη συγκε­κρι­μέ­νη το χρη­μα­το­δο­τούν με 5.000.000 ευρώ.

Εκκλη­σία και κεφά­λαιο επεν­δύ­ουν – Δημο­τι­κή αρχή Νέας Ιωνί­ας και αντι­πο­λί­τευ­ση συναινούν

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο