Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Νέα Ιωνία — Λαϊκή Συσπείρωση: Δήλωση στήριξης από τον σκηνοθέτη — σκηνογράφου Ιωσήφ Πολυκάρπου, στον Κώστα Κατιμερτζόγλου

Μία ακό­μη δήλω­ση στή­ρι­ξης του ΚΚΕ, της Λαϊ­κής Συσπεί­ρω­σης και του υπο­ψη­φί­υο δημάρ­χου Κώστα Κατη­μερ­τζό­γλου στη Νέα Ιωνία, αυτή τη φορά από τον σκη­νο­θέ­τη — σκη­νο­γρά­φου Ιωσήφ Πολυκάρπου:

Η περί­ο­δος που δια­νύ­σα­με όλα τα προη­γού­με­να χρό­νια με την άνο­δο του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβερ­νη­τι­κή εξου­σία και η διά­ψευ­ση των προσ­δο­κιών πολ­λών εργα­τι­κών και λαϊ­κών στρω­μά­των, έδω­σε τη δυνα­τό­τη­τα σε όλους όσους πραγ­μα­τι­κά προ­βλη­μα­τί­ζο­νται, να βγά­λουν κρί­σι­μα συμπε­ρά­σμα­τα σε σχέ­ση με την πολι­τι­κή που μπο­ρεί να δώσει διέ­ξο­δο στην δρα­μα­τι­κή κατά­στα­ση που αντι­με­τω­πί­ζει ο λαός.

Η κυβέρ­νη­ση αυτή προ­σέ­φε­ρε και προ­σφέ­ρει τερά­στιες υπη­ρε­σί­ες στα σχέ­δια του ΝΑΤΟ και της Ευρω­παϊ­κής Ένωσης.

Η δια­τή­ρη­ση των προη­γού­με­νων μνη­μο­νια­κών νόμων που συμπε­ρι­λή­φθη­καν όλοι στο 3ο μνη­μό­νιο που ψηφί­στη­κε από την Κυβέρ­νη­ση και άλλα αστι­κά κόμματα.

Η μετα­τρο­πή της χώρας σε απέ­ρα­ντη Αμε­ρι­κα­νό ΝΑΤΟϊ­κή βάση, για την εξυ­πη­ρέ­τη­ση των ιμπε­ρια­λι­στι­κών σχε­δια­σμών στην περιο­χή, που εμπλέ­κει τη χώρα και το λαό στους επι­κίν­δυ­νους αντα­γω­νι­σμούς μεγά­λων ιμπε­ρια­λι­στι­κών χωρών και ενώ­σε­ων για λογα­ρια­σμό της αστι­κής τάξης, πρέ­πει να απο­τε­λέ­σουν κρι­τή­ρια πολι­τι­κού προ­βλη­μα­τι­σμού, ότι αυτή η πολι­τι­κή τους μόνους που εξυ­πη­ρε­τεί είναι τα συμ­φέ­ρο­ντα των πολυ­ε­θνι­κών και του μεγά­λου κεφαλαίου.

Η δημο­τι­κή Αρχή Γκό­τση που στη­ρί­χθη­κε από τον ΣΥΡΙΖΑ κινή­θη­κε στα ίδια πλαί­σια, εφαρ­μο­γής των κυβερ­νη­τι­κών επι­λο­γών σε τοπι­κό επί­πε­δο. παρά τις δια­κη­ρύ­ξεις για ρήξη με τα μνη­μό­νια. Ακο­λού­θη­σε τον ίδιο ακρι­βώς δρό­μο. Όχι μόνο δεν ενα­ντιώ­θη­κε στην αντι­λαϊ­κή αντερ­γα­τι­κή κυβερ­νη­τι­κή πολι­τι­κή αλλά την συγκά­λυ­ψε και την εφάρ­μο­σε με συνέ­πεια, ήρθε σε αντί­θε­ση με τα εργα­τι­κά και λαϊ­κά συμφέροντα.

Πλέ­ον, δεν υπάρ­χει άλλος χρό­νος για αυτα­πά­τες, πως αυτό το σύστη­μα μπο­ρεί να αλλά­ξει με μια καλύ­τε­ρη δια­χεί­ρι­ση. Ο λαός οι εργα­ζό­με­νοι πρέ­πει να απορ­ρί­ψουν αυτό το δρό­μο ανά­πτυ­ξης και τη λογι­κή του μικρό­τε­ρου κακού, που τον εγκλώ­βι­σε και οδή­γη­σε στη σημε­ρι­νή κατάσταση.

Το ΚΚΕ ήταν το μόνο κόμ­μα που απο­κά­λυ­πτε τις ψεύ­τι­κες ελπί­δες που καλ­λιερ­γού­σε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Που έδω­σε και δίνει τη μάχη καθη­με­ρι­νά στο πλευ­ρό των εργα­ζο­μέ­νων, κόντρα στην απά­θεια και τη μοι­ρο­λα­τρία. Που δεί­χνει τον άλλο δρό­μο ανά­πτυ­ξης της ελλη­νι­κής κοι­νω­νί­ας, για μια κοι­νω­νία χωρίς εκμε­ταλ­λευ­τές και εκμε­ταλ­λευό­με­νους που θα ικα­νο­ποιεί όλες τις σύγ­χρο­νες λαϊ­κές ανά­γκες και η εξου­σία θα εκπο­ρεύ­ε­ται από το λαό.

Νιώ­θω κι εγώ την ανά­γκη να δηλώ­σω τη στή­ρι­ξή μου στο ΚΚΕ και να απευ­θύ­νω κάλε­σμα στους συν­δη­μό­τες μου στη Ν. Ιωνία για συμπό­ρευ­ση και συστρά­τευ­ση με το ΚΚΕ και στή­ρι­ξης του Κώστα Κατι­μερ­τζό­γλου, υπο­ψή­φιο δήμαρ­χο της Ν. Ιωνί­ας με τη “Λαϊ­κή Συσπείρωση”.

Τώρα είναι η στιγ­μή όσοι απο­γοη­τεύ­τη­καν, όσοι απο­στρα­τεύ­θη­καν και πίστε­ψαν στις ψεύ­τι­κες υπο­σχέ­σεις, να συμπο­ρευ­τούν με τη μόνη συνε­πή δύνα­μη που μπο­ρεί να απο­τε­λέ­σει μια ριζι­κά δια­φο­ρε­τι­κή επι­λο­γή για την Τοπι­κή Διοί­κη­ση και το Δήμο, τη μόνη εγγύ­η­ση για τα εργα­τι­κά — λαϊ­κά συμ­φέ­ρο­ντα και τη βελ­τί­ω­ση της ζωής των εργαζομένων.

Υπεν­θυ­μί­ζου­με ότι πριν λίγες ημέ­ρες τη συμπα­ρά­τα­ξή του με το ΚΚΕ και τη «Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση» στη Νέα Ιωνία και στην Περι­φέ­ρεια Αττι­κής εξέ­φρα­σε με δημό­σια τοπο­θέ­τη­σή του και ο Γιώρ­γος Τσο­πα­νί­δης, δικη­γό­ρος και δημο­τι­κός σύμ­βου­λος Νέας Ιωνίας.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο