Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Νέα καταγγελία για βιασμό ανηλίκου κατά του «γνωστού ηθοποιού και σκηνοθέτη» — Δεν έχει παραγραφεί

Όλο και περισ­σό­τε­ρα τα θύμα­τα που καταγ­γέ­λουν στις δικα­στι­κές αρχές σεξουα­λι­κή κακο­ποί­η­ση από γνω­στό πρω­τα­γω­νι­στή και σκη­νο­θέ­τη, καθώς κατα­τέ­θη­κε νέα μήνυ­ση στην Εισαγ­γε­λία της Αθή­νας στην οποία περι­γρά­φο­νται αδι­κή­μα­τα βια­σμού που φέρο­νται να έχουν τελε­στεί το 2010, όταν ο καταγ­γέλ­λων ήταν 14 ετών, συνε­πώς δεν έχει παρα­γρα­φεί. Μήνυ­ση για το περι­στα­τι­κό κατέ­θε­σε και η υπουρ­γός Πολι­τι­σμού, Λίνα Μενδώνη.

Ο μηνυ­τής τον χρό­νο τέλε­σης του αδι­κή­μα­τος ήταν 14 ετών. Δεν προ­έρ­χε­ται από τον καλ­λι­τε­χνι­κό χώρο, ενώ, όπως ανα­φέ­ρουν οι πλη­ρο­φο­ρί­ες, ο μηνυό­με­νος τον προ­σέγ­γι­σε στην πλα­τεία Μετα­ξουρ­γεί­ου. Αφού του έδω­σε υπο­σχέ­σεις πως θα τον βοη­θή­σει να ανα­δει­χθεί στον καλ­λι­τε­χνι­κό χώρο, τον βία­σε στο σπί­τι του.

Παράλ­λη­λα, το θύμα στη μήνυ­σή του κάνει ανα­φο­ρά και σε άλλα παι­διά, τα οποία δεχό­ταν σπί­τι του ο γνω­στός σκηνοθέτης.

Ο δικη­γό­ρος του μηνυ­τή Γιάν­νης Βλά­χος σε δηλώ­σεις του χαρα­κτή­ρι­σε ιδιαί­τε­ρα επι­κίν­δυ­να τα χαρα­κτη­ρι­στι­κά του συγκε­κρι­μέ­νου προ­σώ­που, επι­ση­μαί­νο­ντας πως είναι πιθα­νόν να συνε­χί­ζει ακό­μα και τώρα τη δρά­ση του.

Παράλ­λη­λα, η υπουρ­γός Πολι­τι­σμού Λίνα Μεν­δώ­νη επι­σκέ­φθη­κε σήμε­ρα το πρωί τον Εισαγ­γε­λέα του Αρεί­ου Πάγου Βασί­λειο Πλιώ­τα, κατα­θέ­το­ντας ανα­φο­ρά και θέτο­ντας στη διά­θε­ση των ανα­κρι­τι­κών αρχών τις αρμό­διες υπη­ρε­σί­ες του υπουρ­γεί­ου αλλά και τους επο­πτευό­με­νους φορείς προ­κει­μέ­νου, όπως επι­ση­μαί­νει, τα θύμα­τα να μιλή­σουν και οι θύτες να εντοπιστούν.

Η κ. Μεν­δώ­νη ζήτη­σε ‑και αυτή από την πλευ­ρά της- να διε­ρευ­νη­θεί η υπό­θε­ση των σεξουα­λι­κών κακο­ποι­ή­σε­ων σε βάθος από τη δικαιο­σύ­νη. Η ανα­φο­ρά της δια­βι­βά­ζε­ται αρμο­δί­ως στην Εισαγ­γε­λία Πρω­το­δι­κών Αθη­νών, προ­κει­μέ­νου να συσχε­τι­στεί στο πλαί­σιο της έρευ­νας που διε­νερ­γεί η Εισαγ­γε­λία της Αθή­νας για σει­ρά καταγ­γε­λιών, ενώ τη Δευ­τέ­ρα έχει κλη­θεί να εξε­τα­στεί ως μάρ­τυ­ρας και να κατα­θέ­σει ό,τι στοι­χεία δια­θέ­τει ο Πρό­ε­δρος του Σωμα­τεί­ου Ελλή­νων Ηθο­ποιών Σπύ­ρος Μπι­μπί­λας. Η εξέ­τα­ση του θα γίνει από τον εισαγ­γε­λέα Κώστα Σπυ­ρό­που­λο που έχει ανα­λά­βει την έρευνα.

Παρα­μύ­θι: Το γαϊ­τα­νά­κι της φιλί­ας, της Ανθής Παρασκευοπούλου

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο