Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Νέα κρούσματα αστυνομικής βίας και άγριας καταστολής

Νέα επι­χεί­ρη­ση άγριας κατα­στο­λής από αστυ­νο­μι­κές δυνά­μεις έγι­νε χτες στο Κουκάκι.
Δυνά­μεις των ΜΑΤ, κατά τη διάρ­κεια επι­χεί­ρη­σης σε υπό κατά­λη­ψη κτί­ρια, έφτα­σαν στο σημείο να ακι­νη­το­ποι­ή­σουν δυο παι­διά και τον πατέ­ρα τους, επει­δή ο τελευ­ταί­ος δεν τους άφη­σε να μπουν στο σπί­τι του που είναι δίπλα σε εκεί­νο όπου θα γινό­ταν η επι­χεί­ρη­ση και ζήτη­σε να δει την απα­ραί­τη­τη εισαγ­γε­λι­κή εντο­λή! Την ίδια στιγ­μή, ένα νέο κρού­σμα αστυ­νο­μι­κής βίας έρχε­ται στη δημο­σιό­τη­τα, μέσω φωτο­γρα­φί­ας που δεί­χνει γυναί­κα στην ταρά­τσα του ενός από τα κτί­ρια να είναι ημί­γυ­μνη, δεμέ­νη πισθά­γκω­να με κου­κού­λα στο κεφά­λι και ξυπό­λυ­τη, ενώ δίπλα της στέ­κο­νται αστυνομικοί.

Πιο συγκε­κρι­μέ­να, η αστυ­νο­μι­κή επι­χεί­ρη­ση στα τρία κτί­ρια ξεκί­νη­σε στις 6 το πρωί, όπου ισχυ­ρές αστυ­νο­μι­κές δυνά­μεις της ΟΠΚΕ, της ΕΚΑΜ και των ΜΑΤ βρέ­θη­καν στις οδούς Ματρό­ζου 45, Παναι­τω­λί­ου 21 και Αρβά­λη 3 στο Κου­κά­κι, προ­κει­μέ­νου να εκκε­νώ­σουν τα υπό κατά­λη­ψη κτίρια.

Ο ιδιο­κτή­της δια­με­ρί­σμα­τος διπλα­νού σε αυτό που ήταν υπό κατά­λη­ψη κτι­ρί­ου στην οδό Ματρό­ζου, δήλω­σε πως ομά­δα αστυ­νο­μι­κών ζήτη­σε άδεια για να ανέ­βει στην ταρά­τσα του σπι­τιού του ώστε να ενι­σχύ­σουν την επι­χεί­ρη­σή τους. Ομως, εκεί­νος αρνή­θη­κε και απά­ντη­σε ότι αυτό θα γίνει μόνο εάν έχουν εισαγ­γε­λι­κή εντο­λή. «Ηρθαν τα ΜΑΤ, είπαν να περά­σουν από το σπί­τι για να μπουν στο διπλα­νό. Ζητή­σα­με χαρ­τί εισαγ­γε­λέα για να περά­σουν. Κάποια στιγ­μή ακού­σα­με βήμα­τα στην ταρά­τσα μας και πήγαν ο άντρας μου και τα παι­διά μου να δουν τι γίνε­ται», ανέ­φε­ρε η σύζυ­γος του ιδιο­κτή­τη και πρό­σθε­σε: «Ζήτη­σαν χαρ­τί εισαγ­γε­λέα και σε απά­ντη­ση τους έβα­λαν κάτω, τους έδε­σαν τα χέρια και τους πλά­κω­σαν στο ξύλο. Πήγα να δω τι γίνε­ται και μου είπαν: Φύγε για­τί θα σε πετά­ξου­με από τη σκά­λα». «Είδα άνθρω­πο των ΜΑΤ να έχει πατή­σει το κεφά­λι του γιου μου στο πάτω­μα της ταρά­τσας. Ζητή­σα­με εισαγ­γε­λέα, τους ξυλο­κό­πη­σαν και τους πήγαν στη ΓΑΔΑ».

«Οι αστυ­νο­μι­κές δυνά­μεις ήθε­λαν να περά­σουν από το σπί­τι μας χωρίς χαρ­τί εισαγ­γε­λέα. Θέλα­με ένα χαρ­τί εισαγ­γε­λέα για να γίνει το οτι­δή­πο­τε. Δεν έχου­με σχέ­ση με το διπλα­νό κτί­ριο. Στη συνέ­χεια, μετά ήρθε ο εισαγ­γε­λέ­ας και έκα­νε έλεγ­χο στο σπί­τι μας μήπως βρουν κατα­λη­ψί­ες, αλλά τον άντρα μου και τα παι­διά μου τα έχουν πάρει δαρ­μέ­νους στη ΓΑΔΑ», κατέ­λη­ξε η γυναί­κα. Τελι­κά, οκτώ άτο­μα από τις κατα­λή­ψεις και δύο κάτοι­κοι (πατέ­ρας και γιος) έχουν προ­σα­χθεί από τους αστυ­νο­μι­κούς, κατά την τρι­πλή επι­χεί­ρη­ση εκκέ­νω­σης κτι­ρί­ων στο Κουκάκι.

Ειδι­κό­τε­ρα, οι αστυ­νο­μι­κοί που εισέ­βα­λαν στα κτί­ρια της οδού Ματρό­ζου 45, Παναι­τω­λί­ου 21 και Αρβά­λη 3, έπια­σαν συνο­λι­κά τρία άτο­μα από το πρώ­το, τέσ­σε­ρα (τρεις γυναί­κες και έναν άνδρα) από το δεύ­τε­ρο και δυο (έναν άνδρα, μια γυναί­κα) από το τρί­το. Ολοι οι προ­σα­χθέ­ντες μετα­φέρ­θη­καν στην Κρα­τι­κή Ασφά­λεια, όπου εξε­τά­ζο­νταν, ενώ οι έρευ­νες στα κτί­ρια συνεχίστηκαν.

Τη δική της εκδο­χή για τα περι­στα­τι­κά βίας αστυ­νο­μι­κών έδω­σε η ΕΛ.ΑΣ., που ισχυ­ρί­στη­κε ανά­με­σα σε άλλα ότι ο πατέ­ρας πιά­στη­κε για αντί­στα­ση στις αστυ­νο­μι­κές δυνά­μεις. Ούτε λίγο ούτε πολύ, λένε ότι το να μην επι­τρέ­ψει να μπουν στο σπί­τι του χωρίς εισαγ­γε­λι­κή εντο­λή, θεω­ρεί­ται ποι­νι­κό αδίκημα…

Πηγή Ριζο­σπά­στης


ΚΚΕ logo
Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο