Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Νέα πολιτική κατρακύλα δημοτικής αρχής Καισαριανής — Χρήστου Βοσκόπουλου

ℹ️  ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 6/12/2019

Έκτα­κτο Δημο­τι­κό Συμ­βού­λιο πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­κε την Παρα­σκευή 6 Δεκέμ­βρη, έπει­τα από αίτη­μα της «Λαϊ­κής Συσπεί­ρω­σης Και­σα­ρια­νής», με θέμα τη λει­τουρ­γία του Ν.Π. κοι­νω­νι­κής πολι­τι­κής του Δήμου (παι­δι­κοί σταθ­μοί, ΚΑΠΗ, κέντρο συμ­βου­λευ­τι­κής ΑΜΕΑ) «Λ. Μανωλίδης».

ℹ️ Η πρό­κλη­ση έκτα­κτου δημο­τι­κού συμ­βου­λί­ου κρί­θη­κε επι­τα­κτι­κή, λόγω της παντε­λούς έλλει­ψης επί­ση­μης πλη­ρο­φό­ρη­σης από τη δημο­τι­κή αρχή του κου Βοσκό­που­λου, για τη λει­τουρ­γία του Ν.Π. και ειδι­κό­τε­ρα για την πορεία επί­λυ­σης του προ­βλή­μα­τος στέ­γα­σης 35 βρε­φών, που από την αρχή της σχο­λι­κής χρο­νιάς δεν έχουν ακό­μα βρει θέση στις δημο­τι­κές δομές προ­σχο­λι­κής αγωγής.

Θυμί­ζου­με ότι από την έναρ­ξη της θητεί­ας του, ο κος Βοσκό­που­λος επι­δί­ω­ξε, σε αντί­θε­ση με κάθε πολι­τι­κή αρχή και με την πρα­κτι­κή όλων των διοι­κή­σε­ων που προηγήθηκαν:

  • αρχι­κά να απο­κλεί­σει τους εκπρο­σώ­πους όλων των άλλων δημο­τι­κών παρα­τά­ξε­ων από το διοι­κη­τι­κό του «Λ. Μανωλίδης»
  • στη συνέ­χεια να αντι­κα­τα­στή­σει τους εκλεγ­μέ­νους εκπρο­σώ­πους των φορέ­ων (ΚΑΠΗ, γονείς παι­δι­κών σταθ­μών και ΑμεΑ) με διο­ρι­σμέ­να μέλη της παρά­τα­ξής του
  • και πρό­σφα­τα να προ­βεί σε διο­ρι­σμό των εκπρο­σώ­πων και των λοι­πών παρατάξεων!

Οι μεθο­δεύ­σεις του αυτές, που κατα­δι­κά­στη­καν από το σύνο­λο του δημο­τι­κού συμ­βου­λί­ου και η άρνη­σή του να υλο­ποι­ή­σει τη θέλη­ση της πλειο­ψη­φί­ας του, οδή­γη­σαν στη μη συγκρό­τη­ση έως σήμε­ρα νέου διοι­κη­τι­κού συμ­βου­λί­ου στο Ν.Π. ( βλ. ΕΔΩ δελ­τίο τύπου της ΛΑ.ΣΥ.).

Ο ίδιος και τα στε­λέ­χη της διοί­κη­σής του όλο το προη­γού­με­νο διά­στη­μα επι­δό­θη­καν, κατά την προ­σφι­λή τους τακτι­κή, σε συνει­δη­τά ψεύ­δη και συκο­φα­ντί­ες, σε εμπαιγ­μό και παρα­πλη­ρο­φό­ρη­ση των γονέ­ων και των εργα­ζό­με­νων για την κατά­στα­ση και τα προ­βλή­μα­τα του Ν.Π., με απο­κο­ρύ­φω­μα τις χυδαιό­τη­τες του αντι­δη­μάρ­χου κοι­νω­νι­κής πολι­τι­κής κου Φασκιώ­τη, έξω από τον Α΄ Παι­δι­κό Σταθ­μό στις 11/11/2019 (βλ. ΕΔΩ δελ­τίο τύπου της ΛΑ.ΣΥ).

Τελευ­ταίο επει­σό­διο στην πολι­τι­κή κατρα­κύ­λα της νέας δημο­τι­κής αρχής, είναι η πρό­σφα­τη συνέ­ντευ­ξη του κου Βοσκό­που­λου στον τοπι­κό τύπο και οι παρεμ­φε­ρείς σχε­τι­κές αναρ­τή­σεις στο Facebook, όπου για άλλη μια φορά γίνε­ται το άσπρο μαύ­ρο και ανα­πα­ρά­γο­νται τα γνω­στά ψεύ­δη… ότι η απερ­χό­με­νη διοί­κη­ση του Ν.Π. με πρό­ε­δρο τον πρώ­ην Δήμαρ­χο και επι­κε­φα­λής της «Λαϊ­κής Συσπεί­ρω­σης» Ηλία Στα­μέ­λο αρνεί­ται να παραι­τη­θεί…, ότι ως εκ τού­του ο κος Βοσκό­που­λος αδυ­να­τεί να υλο­ποι­ή­σει τα σχέ­διά του και οι δομές δεν μπο­ρούν να λει­τουρ­γή­σουν…, ότι η «Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση» δεν είχε κάνει καμία ενέρ­γεια για να αντι­με­τω­πί­σει το πρό­βλη­μα με την έλλει­ψη εγκα­τα­στά­σε­ων για βρε­φι­κό σταθ­μό κα.

✔️  Τι απο­δεί­χθη­κε κατά τη διάρ­κεια της έκτα­κτης συνε­δρί­α­σης του Δημο­τι­κού Συμβουλίου:

  • Πρώ­τον, ότι το απερ­χό­με­νο Διοι­κη­τι­κό Συμ­βού­λιο του Ν.Π. με Πρό­ε­δρο τον Η. Στα­μέ­λο, παρέ­μει­νε και παρα­μέ­νει υπο­χρε­ω­τι­κά, σύμ­φω­να με το Άρθρο 240 του Κώδι­κα Δήμων και Κοι­νο­τή­των, μέχρι την εγκα­τά­στα­ση νέου. Ότι η παρα­μο­νή και η ύπαρ­ξη του, όχι μόνο δεν εμπό­δι­σαν τη λει­τουρ­γία του «Λ. Μανω­λί­δης» αλλά εξα­σφά­λι­σαν την ομα­λή πορεία του ως σήμε­ρα, τη μισθο­δο­σία του προ­σω­πι­κού, την πλη­ρω­μή των προ­μη­θευ­τών, την υπο­γρα­φή νέων συμ­βά­σε­ων κλπ. Ότι η παραί­τη­ση του, που ζήτη­σε δια του Τύπου(!) ο κος Βοσκό­που­λος, θα δημιουρ­γού­σε κενό στη διοί­κη­ση, θα ήταν ανεύ­θυ­νη και επι­κίν­δυ­νη για τη συνέ­χι­ση του έργου του Ν.Π.
  • Ότι η Από­φα­ση του Δημο­τι­κού Συμ­βου­λί­ου στις 3 Οκτώ­βρη για τη συγκρό­τη­ση του νέου διοι­κη­τι­κού του «Λ. Μανω­λί­δης», που εξα­σφά­λι­ζε κατά την πάγια πρα­κτι­κή την εκπρο­σώ­πη­ση της αντι­πο­λί­τευ­σης και των φορέ­ων που προ­βλέ­πει η συστα­τι­κή πρά­ξη του Ν.Π., από­φα­ση που υπερ­ψη­φί­στη­κε από το σύνο­λο των παρα­τά­ξε­ων της αντι­πο­λί­τευ­σης αλλά … δεν άρε­σε στον κο Βοσκό­που­λο, ουδέ­πο­τε απορ­ρί­φθη­κε από την ελεγ­κτι­κή αρχή της ΑΔΑ! Επο­μέ­νως, νέο διοι­κη­τι­κό θα μπο­ρού­σε να έχει εγκα­τα­στα­θεί στο Ν.Π. εδώ και μήνες! Aλλά ο κος Βοσκό­που­λος αρνεί­ται να υλο­ποι­ή­σει την Από­φα­ση του Δημο­τι­κού Συμβουλίου.

Αντ’ αυτού στις 12 Νοέμ­βρη επα­νέ­φε­ρε το θέμα σε συνε­δρί­α­ση του ΔΣ. Και επει­δή είχε την ίδια κατά­λη­ξη, προ­χώ­ρη­σε σε παρα­ποί­η­ση της Από­φα­σής του(!), για να … βολέ­ψει την πλειο­ψη­φία που ήθε­λε να σχηματίσει.

Ως «Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση» ζητή­σα­με την άμε­ση διόρ­θω­ση της από­φα­σης στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ και την υλο­ποί­η­σή της, ώστε να τοπο­θε­τη­θεί νέα διοί­κη­ση στο Ν.Π. σύμ­φω­να με τη θέλη­ση της πλειο­ψη­φί­ας και όχι της μειο­ψη­φί­ας του κου Βοσκόπουλου.

  • Σε σχέ­ση με τη στέ­γα­ση των 35 βρε­φών που έχουν μεί­νει ως σήμε­ρα εκτός δομών: ο Δήμαρ­χος κος Βοσκό­που­λος ανέ­φε­ρε ότι πλέ­ον βρέ­θη­κε και­νούρ­γιος χώρος για τη στέ­γα­ση νέας δομής Βρε­φι­κού Σταθ­μού (στις πρώ­ην απο­θή­κες της UNICEF στην οδό Ανδρ. Δημη­τρί­ου) και ότι οι δια­δι­κα­σί­ες για τη μίσθω­ση και δια­μόρ­φω­ση του χώρου θα ξεκι­νή­σουν άμεσα.

Ως «Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση» επι­μεί­να­με στην ανά­γκη, πέρα από την προ­φο­ρι­κή εισή­γη­ση του Δημάρ­χου, να προ­χω­ρή­σει η έγκρι­ση του χώρου και των απαι­τού­με­νων εργα­σιών από την Τεχνι­κή Υπη­ρε­σία του Δήμου και να παρου­σια­στεί το πραγ­μα­τι­κό χρο­νο­διά­γραμ­μα της υλο­ποί­η­σης της πρό­τα­σης με δεδο­μέ­νο ότι το πρό­βλη­μα για τα παι­διά και τους γονείς παρα­μέ­νει και είναι επιτακτικό.

  • Στην παρέμ­βα­ση του επι­κε­φα­λής της «Λαϊ­κής Συσπεί­ρω­σης» Ηλία Στα­μέ­λου απο­κα­λύ­φθη­κε για άλλη μια φορά ότι ο νυν Δήμαρ­χος είχε πλή­ρη γνώ­ση του προ­βλή­μα­τος από τις 22 Ιού­λη. Ότι ενη­με­ρώ­θη­κε επί­ση­μα από το Δ/Σ του «Λ.Μανωλίδη» αμέ­σως μετά την ορι­στι­κο­ποί­η­ση των αιτή­σε­ων για τοπο­θέ­τη­ση νηπί­ων και βρε­φών στις δομές του Δήμου. Επί­σης, ο κος Βοσκό­που­λος, παρου­σία… αντι­λό­γου, ανα­γκά­στη­κε να ανα­γνω­ρί­σει ότι η απερ­χό­με­νη διοί­κη­ση κάθε άλλο παρά έδει­ξε αδια­φο­ρία για το θέμα. Ότι στις λίγες ημέ­ρες μέχρι τη λήξη της θητεί­ας της, προ­χώ­ρη­σε σε δια­κή­ρυ­ξη για τη μίσθω­ση νέου χώρου, σε ανα­μόρ­φω­ση του προ­ϋ­πο­λο­γι­σμού για την πρό­βλε­ψη των δαπα­νών δια­μόρ­φω­σής του και έφτα­σε ένα βήμα πριν την ενοι­κί­α­ση ενδε­δειγ­μέ­νου χώρου για το σκο­πό αυτό, που τελι­κά δεν ευο­δώ­θη­κε όχι με υπαι­τιό­τη­τά της.

Χαρα­κτη­ρι­στι­κό του ύφους και του πολι­τι­κού λόγου του νέου Δημάρ­χου, είναι η επί­κλη­ση φασι­στι­κής έμπνευ­σης επι­χει­ρή­μα­τος περί «κόκ­κι­νου φασι­σμού», που προ­σβά­λει την ίδια την Ιστο­ρία της πόλης.

Η στά­ση του Δημάρ­χου για μια ακό­μα φορά ήταν αλα­ζο­νι­κή και απα­ξιω­τι­κή σε κάθε παρέμ­βα­ση που ήταν αντί­θε­τη προς τη γνώ­μη του. Ιδιαί­τε­ρα απέ­να­ντι στους εκπρο­σώ­πους φορέ­ων της πόλης (γονείς ΑμεΑ, γονείς από τη διοι­κού­σα επι­τρο­πή των παι­δι­κών σταθ­μών, επι­τρο­πή μελών του Α ΚΑΠΗ και εργα­ζό­με­νοι στο «Λ. Μανω­λί­δης»), τους οποί­ους αντι­με­τω­πί­ζει ως εμπό­διο στην υλο­ποί­η­ση της βαθιά αντι­λαϊ­κής πολι­τι­κής που εκφράζει.

Οι γονείς, οι δημό­τες χρή­στες των ΚΑΠΗ και οι εργα­ζό­με­νοι μπο­ρούν να βγά­λουν τα συμπε­ρά­σμα­τά τους. Η νέα Δημο­τι­κή Αρχή συνε­χί­ζει την πάγια τακτι­κή της ‑γνω­στή κι από την προ­ε­κλο­γι­κή περί­ο­δο- να παρα­ποιεί την αλή­θεια. Στη­ρί­ζε­ται στο πιο αντι­δρα­στι­κό νομι­κό “εργα­λείο” που προ­ώ­θη­σε η κυβέρ­νη­ση της ΝΔ, για τη λεγό­με­νη “κυβερ­νη­σι­μό­τη­τα των δήμων” που παρα­βλέ­πει προ­κλη­τι­κά τη λαϊ­κή θέληση.

<| Πηγή |>

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο