Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Νέα προθεσμία έλαβε η Ρούλα Πισπιρίγκου προκειμένου να απολογηθεί για το θάνατο Μαλένας — Ίριδας

Τρί­τη προ­θε­σμία για την απο­λο­γία της έλα­βε η Ρού­λα Πισπι­ρί­γκου που έχει κλη­θεί για τους θανά­τους των δύο μικρό­τε­ρων παι­διών της, μετά την απο­δο­χή από την ανα­κρί­τρια της υπό­θε­σης ‚του αιτή­μα­τος για την εξέ­τα­ση νέων μαρ­τύ­ρων, ιατρο­δι­κα­στών που υπέ­βα­λε η 34χρονη.

Η προ­σω­ρι­νά κρα­τού­με­νη για τον θάνα­το της πρώ­της κόρης της, Τζωρ­τζί­να έλα­βε προ­θε­σμία για τις 21 Δεκεμ­βρί­ου, μετά την από­φα­ση της ανα­κρί­τριας να κάνει δεκτά τα αιτή­μα­τα που κατέ­θε­σε ο συνή­γο­ρος της κατη­γο­ρου­μέ­νης Αλέ­ξης Κού­γιας για κλή­τευ­ση συγκε­κρι­μέ­νων μαρ­τύ­ρων αλλά της ένστα­σης της, για ακυ­ρό­τη­τα της προδικασίας.

Η ένστα­ση θα κρι­θεί τις επό­με­νες ημέ­ρες από το αρμό­διο δικα­στι­κό συμβούλιο.

Ο συνή­γο­ρος της 34χρονης Αλέ­ξης Κού­γιας ζητεί να κλη­θούν και να εξε­τα­σθούν ως μάρ­τυ­ρες ειδι­κών γνώ­σε­ων οι: Χρή­στος Κραβ­βα­ρί­της, ιατρο­δι­κα­στής της Ιατρο­δι­κα­στι­κής Υπη­ρε­σί­ας Λάρι­σας, Φώτιος Χατζη­νι­κο­λά­ου, ανα­πλη­ρω­τής καθη­γη­τής ιατρο­δι­κα­στι­κής στην Ιατρι­κή Σχο­λή ΑΠΘ και Συμε­ών Μεσο­γί­της, ιατροδικαστής.

Επι­πλέ­ον, ο συνή­γο­ρος της Ρού­λας Πισπι­ρί­γκου ζητεί να κλη­θούν και να εξε­τα­σθούν συμπλη­ρω­μα­τι­κά οι Νικό­λα­ος Καρα­κού­κης, Νικό­λα­ος Καλό­γρηας, Χρή­στος Ευτυ­χιά­δης αλλά και να εξε­τα­σθούν για πρώ­τη φορά οι καθη­γή­τρια Ιατρο­δι­κα­στι­κής Χαρά Σπη­λιο­πού­λου και ο καρ­διο­λό­γος Γεώρ­γιος Σταυρουλάκης.

Ο κ. Κού­γιας κατέ­θε­σε επί­σης αίτη­μα προ­κει­μέ­νου να κλη­θούν για κατά­θε­ση ο ιατρο­δι­κα­στής Σ. Τσα­ντί­ρης ‚ο οποί­ος έχει κάνει τη νεκρο­ψία-νεκρο­το­μή κατ’ εντο­λή της Ρού­λας Πισπι­ρί­γκου για το θάνα­το της Μαλέ­νας, και η παθο­λο­γο­α­να­τό­μος κ. Αντι­γό­νη Μητσέλου.

“Σήμε­ρα είναι μία εξαι­ρε­τι­κή μέρα για τη Δικαιο­σύ­νη, για­τί η τακτι­κή ανά­κρι­ση έκα­νε δεκτά όλα τα αιτή­μα­τά μας και η ανα­κρί­τρια κ. Τζωρ­τζά­του, δέχτη­κε ότι έπρε­πε να έχουν εξε­τα­στεί όλοι αυτοί οι μάρ­τυ­ρες. Θα τους καλέ­σει όλους όσους ανα­φέ­ρο­νται” τόνι­σε σε δηλώ­σεις του ο κ. Κούγιας.

 

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο