Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Νέα προκλητική ανακοίνωση του Αλέξη Κούγια: Καταθέτει μηνύσεις και αγωγές κατά πάντων

Σε άλλο ένα παρα­λή­ρη­μα προ­έ­βη σήμε­ρα, μέσω ανα­κοί­νω­σης του, ο ποι­νι­κο­λό­γος και συνή­γο­ρος του Δ. Λιγνά­δη Αλέ­ξης Κού­γιας, απει­λώ­ντας με μηνύ­σεις και αγω­γές όλους όσους — όπως υπο­στη­ρί­ζει — έθι­ξαν την τιμή του, αλλά και την επαγ­γελ­μα­τι­κή του επάρ­κεια και αξιοπρέπεια.

Όπως τονί­ζει στην πολυ­σέ­λι­δη ανα­κοί­νω­ση του θα κατε­θέ­σει «για πρώ­τη φορά στην καριέ­ρα του», ανα­φο­ρά στην Πρό­ε­δρο του Αρεί­ου Πάγου και στον Εισαγ­γε­λέα του Αρεί­ου Πάγου «κατά του Εισαγ­γε­λέα που διε­νήρ­γη­σε την προ­κα­ταρ­κτι­κή εξέ­τα­ση και δεν κάλε­σε, όπως είχε νομι­κή υπο­χρέ­ω­ση, σε προ­φο­ρι­κές ή έγγρα­φες εξη­γή­σεις τον εντο­λέα μου, πριν του ασκή­σει ποι­νι­κή δίωξη».

Ταυ­τό­χρο­να, ο γνω­στός ποι­νι­κο­λό­γος βάλ­λει κατά δημο­σιο­γρά­φων, sites και τηλε­ο­πτι­κών εκπο­μπών, επι­ση­μαί­νο­ντας πως θα προ­σφύ­γει στο ΕΣΡ, ενώ ανα­φέ­ρε­ται με άκρως προ­σβλη­τι­κούς, ομο­φο­βι­κούς χαρα­κτη­ρι­σμούς στον ηθο­ποιό και σενα­ριο­γρά­φο Γιώρ­γο Καπου­τζί­δη. Παρό­μοιες, προ­σω­πι­κού τύπου προ­σβο­λές εκτο­ξεύ­ει και ενα­ντί­ον της παρου­σιά­στριας Κατε­ρί­νας Και­νούρ­γιου την οποία, μετα­ξύ άλλων, απο­κα­λεί «επαγ­γελ­μα­τία κυρία της Μυκόνου».

Το γρα­πτό παρα­λή­ρη­μα του κ. Κού­για ολο­κλη­ρώ­νε­ται με επί­θε­ση στην «δικτα­το­ρία των ιδιαι­τε­ρο­τή­των» (προ­φα­νώς ανα­φε­ρό­με­νος στην ομο­φυ­λο­φι­λία), ενώ δεν παρα­λεί­πει να ανα­φέ­ρει το «από­λυ­το δικαί­ω­μα και υπο­χρέ­ω­ση» στην προ­ά­σπι­ση, δια­φή­μι­ση και προ­ώ­θη­ση του «φυσιο­λο­γι­κού τρό­που ζωής!».

Θυμί­ζε­ται ότι πριν λίγες ημέ­ρες ο συνή­γο­ρος του Δ. Λιγνά­δη είχε επι­χει­ρή­σει να απα­ξιώ­σει ηθι­κά τα φερό­με­να ως θύμα­τα του Δ. Λιγνά­δη αλλά και τους μάρ­τυ­ρες κατη­γο­ρί­ας, χρη­σι­μο­ποιώ­ντας απα­ρά­δε­κτους χαρα­κτη­ρι­σμούς περί «επαγ­γελ­μα­τιών ομοφυλόφιλων».

Ολό­κλη­ρη η ανα­κοί­νω­ση του Αλ. Κού­για είναι η εξής:

«Μετά την προ­σω­ρι­νή κρά­τη­ση του εντο­λέ­ως μου, κου Δημή­τρη Λιγνά­δη, τις αμέ­σως επό­με­νες ημέ­ρες θα προ­βώ στις κάτω­θι σύν­νο­μες ενέρ­γειες προς προ­ά­σπι­ση της αθω­ό­τη­τος του, αλλά και προς προ­ά­σπι­ση της προ­σω­πι­κής και νομι­κής μου αξιοπρέπειας:

1. ‑Θα κατα­θέ­σω, για πρώ­τη φορά στην καριέ­ρα μου, ανα­φο­ρά στην Πρό­ε­δρο του Αρεί­ου Πάγου και στον Εισαγ­γε­λέα του Αρεί­ου Πάγου κατά του Εισαγ­γε­λέα που διε­νήρ­γη­σε την προ­κα­ταρ­κτι­κή εξέ­τα­ση και δεν κάλε­σε, όπως είχε νομι­κή υπο­χρέ­ω­ση, σε προ­φο­ρι­κές ή έγγρα­φες εξη­γή­σεις τον εντο­λέα μου, πριν του ασκή­σει ποι­νι­κή δίω­ξη, (αλή­θεια για­τί ο ίδιος Εισαγ­γε­λέ­ας σε όλες τις άλλες περι­πτώ­σεις που διε­ρευ­νά και διε­νερ­γεί προ­κα­ταρ­κτι­κή εξέ­τα­ση, όπως η υπό­θε­σις του φερό­με­νου βια­σμού του μάγει­ρα κου Άνθη από τον ηθο­ποιό Στρα­βο­πό­δη, καλεί για εξη­γή­σεις τους υπό­πτους και αυτό δεν το έκα­νε μόνο στην περί­πτω­ση Λιγνά­δη;), κατά της ιδιαί­τε­ρα προ­κα­τει­λημ­μέ­νης κας Ανα­κρί­τριας, (μέχρι και ερω­τή­σεις στον κ. Λιγνά­δη για­τί φορά κάλ­τσες με πολύ­χρω­μα σχε­διά­κια έκα­νε), η οποία εξέ­δω­σε το απα­ρά­δε­κτο νομι­κά και ουσια­στι­κά ένταλ­μα συλ­λή­ψε­ως, χωρίς να συντρέ­χουν οι νόμι­μες προ­ϋ­πο­θέ­σεις, κατά του Προ­έ­δρου (αυτή ήταν η πλέ­ον δυσά­ρε­στη έκπλη­ξη για εμέ στην υπό­θε­ση, διό­τι ο συγκε­κρι­μέ­νος Πρό­ε­δρος είναι ένας από τους επαρ­κέ­στε­ρους στο χώρο της Δικαιο­σύ­νης) και κατά των μελών του Συμ­βού­λιου Πλημ­με­λειο­δι­κών, για­τί, κατά τη προ­σω­πι­κή μου κρί­ση, για να μην εκθέ­σουν τον Εισαγ­γε­λέα που άσκη­σε την παρά­νο­μη ποι­νι­κή δίω­ξη και την κα Ανα­κρί­τρια που εξέ­δω­σε το παρά­νο­μο ένταλ­μα σύλ­λη­ψης και να μη μεί­νει, εάν έκα­ναν παρα­δε­κτή την ένστα­ση ακυ­ρό­τη­τος, αυτο­μά­τως ελεύ­θε­ρος ο Δημή­τρης Λιγνά­δης, έφτα­σαν στο σημείο να επι­κα­λε­σθούν στο σκε­πτι­κό του βου­λεύ­μα­τος υπε­ρα­σπι­στι­κά στοι­χεία που δεν είχαν στην κατο­χή τους, αλλά και ήταν αδύ­να­το να έχουν, αφού αυτά τα υπε­ρα­σπι­στι­κά στοι­χεία (αερο­πο­ρι­κά εισι­τή­ρια, απο­δεί­ξεις δια­μο­νών σε ξενο­δο­χεία της Αιγύ­πτου, προ­γράμ­μα­τα παρα­στά­σε­ων στην Επί­δαυ­ρο, στην Πάτρα, στις Αρχαί­ες Κλε­ω­νές Κορίν­θου για όλο τον Αύγου­στο του 2010, που απο­δεί­κνυαν ότι όλο τον Αύγου­στο του 2010 ο Λιγνά­δης δεν ήταν στην Αθή­να και οπωσ­δή­πο­τε δεν βία­σε στην Αθή­να τον πρώ­το καταγ­γέλ­λο­ντα, φωτο­γρα­φί­ες με ημε­ρο­μη­νί­ες από την Ιθά­κη και 5 μαρ­τυ­ρι­κές κατα­θέ­σεις μετα­ξύ των οποί­ων, της πρώ­ην Υφυ­πουρ­γού Παι­δεί­ας κας Κούρ­κου­λα, του πρώ­ην συζύ­γου της κου Διο­νύ­ση Πανα­γιω­τά­κη, μιας Προ­έ­δρου Εφε­τών των ελλη­νι­κών Δικα­στη­ρί­ων, ενός Δικη­γό­ρου και του καθη­γη­τού φιλο­λο­γί­ας, αδελ­φού του, που απο­δει­κνύ­ουν ότι ο κ. Λιγνά­δης οπωσ­δή­πο­τε δεν βία­σε τον δεύ­τε­ρο καταγ­γέλ­λο­ντα στην Επί­δαυ­ρο στις 8 Αυγού­στου 2015) τα παρα­δώ­σα­με με τον κ. Λιγνά­δη στην κα Ανα­κρί­τρια μετά το τέλος της συζη­τή­σε­ως του συμ­βου­λί­ου πλημ­με­λειο­δι­κών και μετά από 5 ώρες ανα­κρί­σε­ως, όταν εξε­τά­στη­καν οι μάρ­τυ­ρες, των οποί­ων η εξέ­τα­σις, από την Ανα­κρί­τρια και όχι από το Συμ­βού­λιο Πλημ­με­λειο­δι­κών, διήρ­κε­σε 2 ώρες και ολο­κλη­ρώ­θη­κε στις 9 το βρά­δυ, δηλα­δή 6,5 ώρες μετά την έκδο­ση του βουλεύματος.

2. ‑Θα κατα­θέ­σω στο ΕΣΡ και υπό­ψιν του Πρό­ε­δρου του, εντι­μό­τα­του πρώ­ην Προ­έ­δρου του Αρεί­ου Πάγου, κου Κου­τρου­μά­νου και ενώ­πιον των επί­λε­κτων δια­κομ­μα­τι­κά μελών του όλα τα στοι­χεία από τηλε­ο­πτι­κές εκπο­μπές, ραδιο­φω­νι­κές εκπο­μπές, αναρ­τή­σεις σε sites που επί εβδο­μά­δες καταρ­ρά­κω­σαν το τεκ­μή­ριο αθω­ό­τη­τος του εντο­λέ­ως μου, απο­κα­λύ­πτο­ντας τα στοι­χεία ταυ­τό­τη­τος του και τη φωτο­γρα­φία του, τον προ­κα­τα­δί­κα­σαν, τον εξευ­τέ­λι­σαν, τον εξύ­βρι­σαν και τον συκο­φά­ντη­σαν, ώστε να τους επι­βλη­θούν οι προ­βλε­πό­με­νες από τη νομο­θε­σία κυρώσεις.

3. ‑Μηνύ­σεις και αγω­γές για ψευ­δή κατα­μή­νυ­ση, συκο­φα­ντι­κή δυσφή­μη­ση και προ­σβο­λή της προ­σω­πι­κό­τη­τας του, θα υπο­βά­λω και θα κατα­θέ­σω εις βάρος των φερό­με­νων ως βια­σθέ­ντων από τον κ Δημή­τρη Λιγνάδη.

4. ‑Οι συνερ­γά­τες του γρα­φεί­ου μου και εγώ κατ’ εντο­λή του κου Λιγνά­δη συγκε­ντρώ­νου­με όλα τα στοι­χεία από δηλώ­σεις δια­φό­ρων δικη­γό­ρων, δημο­σιο­γρά­φων, ηθο­ποιών, μόδι­στρων μαγεί­ρων και παρου­σια­στών εκπο­μπών που τον εξευ­τέ­λι­σαν, έθι­ξαν τη τιμή και την υπό­λη­ψή του, τον εξύ­βρι­σαν και τον συκο­φά­ντη­σαν, ώστε να τους μηνύ­σου­με και να τους ενάγουμε.

5. ‑Μηνύ­σεις και αγω­γές θα κατα­θέ­σω και προ­σω­πι­κώς σε όλους έθι­ξαν την τιμή μου, αλλά και την επαγ­γελ­μα­τι­κή μου επάρ­κεια και αξιο­πρέ­πεια,  φτά­νο­ντας στο ανή­θι­κο σημείο να επι­τί­θε­νται και να σχο­λιά­ζουν μια εξαι­ρε­τι­κή ανάρ­τη­ση στο Facebook του πρω­το­ε­τούς φοι­τη­τού της νομι­κής Αθη­νών, υιού μου Χρή­στου, μονό και μόνο για­τί δεν έκα­να τίπο­τα άλλο από το να ασκή­σω με τον πλέ­ον επαρ­κή και έντι­μο τρό­πο τα υπε­ρα­σπι­στι­κά καθή­κο­ντα και υπο­χρε­ώ­σεις μου, όπως επι­βάλ­λει το λει­τούρ­γη­μα του Δικη­γό­ρου, ως συλ­λει­τουρ­γού της Δικαιο­σύ­νης, για την προ­ά­σπι­ση των δικαιω­μά­των του εντο­λέ­ως μου.

Ιδιαί­τε­ρα για τον Καπου­τζί­δη,  αυτό το νέο  πρό­τυ­πο της κοι­νω­νί­ας, που στην εκπο­μπή του Σπύ­ρου Παπα­δό­που­λου «Στην Υγειά μας» επί 3 ώρες, ανέ­λυε –παρου­σί­α­ζε  τον έρω­τά του  με το σύντρο­φό του, ο οποί­ος του αφιέ­ρω­νε και του τρα­γου­δού­σε τρα­γού­δια, ενώ­πιον των φυσιο­λο­γι­κών οικο­γε­νειών μας  και των φυσιο­λο­γι­κών παι­διών μας και ενώ­πιον εκα­τομ­μυ­ρί­ων τηλε­θε­α­τών  και ο οποί­ος τόλ­μη­σε, για να προ­σβά­λει τη τιμή και την υπό­λη­ψή μου και να θίξει τον φυσιο­λο­γι­κό τρό­πο δημιουρ­γί­ας οικο­γε­νεί­ας, και ανήρ­τη­σε μια φωτο­γρα­φία μου μετά από επί­θε­ση από μπρά­βο, για την οποία εκκρε­μεί ποι­νι­κή δικο­γρα­φία, του επι­φυ­λάσ­σω ιδιαί­τε­ρη μετα­χεί­ρι­ση στα δικαστήρια.

Την ίδια ιδιαί­τε­ρη μετα­χεί­ρι­ση επι­φυ­λάσ­σω και στην «επαγ­γελ­μα­τία κυρία» της Μυκό­νου, παρου­σιά­στρια πρω­ι­νής εκπο­μπής στο Open TV, για­τί θα πρέ­πει να κατα­λά­βει ότι ο τρό­πος που αντι­με­τω­πί­ζει την προ­σω­πι­κή και επαγ­γελ­μα­τι­κή της ζωή δεν της επι­τρέ­πει να κάνει κρί­σεις και να παρου­σιά­ζει ένα νομι­κό  θέμα με τέτοιο παρά­νο­μο και προ­κα­τει­λημ­μέ­νο τρό­πο,  όταν η παι­δεία και η εν γένει προ­σω­πι­κό­τη­τά της δεν είναι επαρ­κείς για να προ­σεγ­γί­ζει τέτοιου είδους θέματα.

Επι­τέ­λους, αυτή η δικτα­το­ρία των ιδιαι­τε­ρο­τή­των, όπου όποιος τολ­μά, ακό­μη και Δικη­γό­ρος που υπε­ρα­σπί­ζε­ται Έλλη­να πολί­τη, να ανα­φέ­ρει τη λέξη ομο­φυ­λό­φι­λος, αυτο­μά­τως χαρα­κτη­ρί­ζε­ται ατι­μώ­ρη­τα και ασχο­λί­α­στα ως ομο­φο­βι­κός και ρατσι­στής, θα πρέ­πει να τελειώ­νει για­τί στο τέλος – τέλος, λόγω του ότι είμα­στε και η συντρι­πτι­κή πλειο­ψη­φία, εν αντί­θε­σει με τις ιδιαι­τε­ρό­τη­τες, εκτός από το να σεβό­μα­στε την ιδιαι­τε­ρό­τη­τά τους, έχου­με το από­λυ­το δικαί­ω­μα και υπο­χρέ­ω­ση να προ­α­σπί­ζου­με, να δια­φη­μί­ζου­με και να προ­ω­θού­με το φυσιο­λο­γι­κό τρό­πο ζωής και το φυσιο­λο­γι­κό τρό­πο δημιουρ­γί­ας οικο­γέ­νειας και παι­διών, για­τί αλλιώς η κοι­νω­νία μας, κατά τη κρί­ση μας, θα κατα­στρα­φεί και το μέλ­λον των παι­διών μας θα είναι ένα ανι­σόρ­ρο­πο και δια­τα­ραγ­μέ­νο μέλ­λον που θα οδη­γή­σει τους ανθρώ­πους σε επι­λο­γές ψυχι­κής και προ­σω­πι­κής ανι­σορ­ρο­πί­ας και ανε­ξή­γη­τα αδιέξοδα.

Ο κάθε άνθρω­πος, είτε είναι άντρας, είτε είναι γυναί­κα, έχει το δικαί­ω­μα να δια­θέ­τει το σώμα του όπως θέλει, έχει το δικαί­ω­μα ελεύ­θε­ρα να κάνει τις δικές τους ερω­τι­κές και σεξουα­λι­κές επι­λο­γές, έχει το δικαί­ω­μα εάν θέλει να τις δια­φη­μί­ζει με τον οποιο­δή­πο­τε τρό­πο, αλλά και όλοι εμείς έχου­με την υπο­χρέ­ω­ση να σεβό­μα­στε την κάθε επι­λο­γή των συναν­θρώ­πων μας, αλλά έως εκεί και καθό­λου παραπέρα.

Θα σας ενη­με­ρώ­σω με δελ­τίο τύπου πότε θα πραγ­μα­το­ποι­ή­σω τις 2 πρώ­τες νομι­κές και νόμι­μες ενέρ­γειες μου για την προ­ά­σπι­ση των συμ­φε­ρό­ντων του προ­κα­τα­δι­κα­σθέ­ντος απ’ όλους παρα­νό­μως ως βια­στού, αλλά μέχρι πριν λίγες μέρες απο­θε­ο­νώ­με­νου από τους ίδιους ανθρώ­πους ως κορυ­φαί­ου ηθο­ποιού, σκη­νο­θέ­τη και πλέ­ον επι­τυ­χη­μέ­νου Καλ­λι­τε­χνι­κού Διευ­θυ­ντή του Εθνι­κού Θεά­τρου, Δημή­τρη Λιγνάδη».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο