Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Νέα τραγωδία στο Αιγαίο — Τρεις νεκροί, δεκάδες αγνοούμενοι σε νέο ναυάγιο με μετανάστες

Στους τρεις ανήλ­θαν οι νεκροί από την ανα­τρο­πή ιστιο­φό­ρου σκά­φους που μετέ­φε­ρε του­λά­χι­στον 80 μετα­νά­στες στη θαλάσ­σια περιο­χή βορειο­δυ­τι­κά της Πάρου.

Από την επι­χεί­ρη­ση του λιμε­νι­κού σώμα­τος που είναι σε εξέ­λι­ξη στην περιο­χή έχουν δια­σω­θεί έως τώρα 57 άτο­μα ενώ οι έρευ­νες συνε­χί­ζο­νται από πλω­τά του λιμε­νι­κού σώμα­τος, πλοίο ανοι­χτής θαλάσ­σης, ελι­κό­πτε­ρου του πολε­μι­κού ναυ­τι­κού, αερο­σκά­φος c‑130 και παρα­πλέ­ο­ντα πλοία.

Στο σημείο επί­σης επι­χει­ρεί ομά­δα της Μονά­δας Υπο­βρυ­χί­ων Απο­στο­λών του Λιμενικού.

Σύμ­φω­να με τις πρώ­τες πλη­ρο­φο­ρί­ες το ιστιο­φό­ρο είναι απο­πλεύ­σει από τα τουρ­κι­κά παρά­λια με προ­ο­ρι­σμό την Ιταλία

Είναι το τρί­το συνε­χό­με­νο ναυά­γιο στο Αιγαίο, απο­τέ­λε­σμα ευλα­βι­κής υλο­ποί­η­σης της επαί­σχυ­ντης συμ­φω­νί­ας ΕΕ – Τουρ­κί­ας από την κυβέρ­νη­ση της ΝΔ, την οποία συν­δια­μόρ­φω­σε και υπέ­γρα­ψε η προη­γού­με­νη κυβέρ­νη­ση του ΣΥΡΙΖΑ, σε συν­δυα­σμό με το σφρά­γι­σμα των συνό­ρων στον Έβρο, σπρώ­χνουν τους πρό­σφυ­γες και μετα­νά­στες σε όλο και πιο ριψο­κίν­δυ­νες διαδρομές.

Χτες το ναυά­γιο στα Αντι­κύ­θη­ρα, μια ημέ­ρα μετά το ναυά­γιο νότια της Φολέ­γαν­δρου, όπου έχα­σαν τη ζωή τους του­λά­χι­στον τρεις πρό­σφυ­γες, ενώ υπάρ­χει απροσ­διό­ρι­στος αριθ­μός αγνο­ού­με­νων.

Πάνω από 100 πλοία ταξίδεψαν από Τουρκία προς Ιταλία το 2021

Σημειώ­νε­ται πως πάνω από 100 είναι τα πλοία με μετα­νά­στες που από την αρχή του έτους έχουν ταξι­δέ­ψει από την Τουρ­κία στην Ιτα­λία, δια­σχί­ζο­ντας το Αιγαίο και τη θαλάσ­σια περιο­χή νότια της Κρή­της. Οι μετα­νά­στες που έχουν κατα­φέ­ρει να ταξι­δέ­ψουν απευ­θεί­ας από την Τουρ­κία στην Ιτα­λία με πλω­τά μέσα ξεπερ­νούν από τις αρχές του έτους τους 7.000.

Στις αρχές Σεπτεμ­βρί­ου το Λ.Σ. είχε πραγ­μα­το­ποι­ή­σει επι­χεί­ρη­ση για τη διά­σω­ση 80 μετα­να­στών που επέ­βαι­ναν σε ιστιο­πλοϊ­κό σκά­φος, με προ­ο­ρι­σμό την Ιταλία.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο