Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Νέες απειλές Ερντογάν: «Αυτά δεν τα χάφτουμε… Θα πάθετε ό,τι και οι πρόγονοί σας»

Νέες απει­λές σήμε­ρα από τον Ερντο­γάν ο οποί­ος κατη­γό­ρη­σε τον Κυρ. μητσο­τά­κη για υπο­κρι­σία και προει­δο­ποί­η­σε ότι «θα πάθουν ό,τι οι παπ­πού­δες τους». Ο πρό­ε­δρος της Τουρ­κί­ας δήλω­σε χαρα­κτη­ρι­στι­κά σε συνέ­δριο της νεο­λαί­ας του κόμ­μα­τός του στην πόλη Βαν «να μην μας κάνουν πλά­κα, θα πάθουν ό,τι οι παπ­πού­δες τους».

Ο Ερντο­γάν κατη­γό­ρη­σε τον Έλλη­να πρω­θυ­πουρ­γό ότι του είπε ψέμα­τα: «Εγώ σε φιλο­ξέ­νη­σα σε κέρα­σα φαγη­τό, συμ­φω­νή­σα­με να μιλά­με χωρίς τρί­τους, αλλά μετά από 15 μέρες πήγες στις ΗΠΑ και μίλη­σες και ενα­ντί­ον μας και για το F‑16… Αυτά δεν τα χάφτου­με Μητσο­τά­κη. Η μαγκιά αυτού του λαού δεν χάφτει τέτοια… Όταν πριν 100 χρό­νια οι πρό­γο­νοι σου πήγαν να κάνουν τέτοια, ξέρεις τι έπα­θαν, μην πάθε­τε το ίδιο. Θα είναι βαρύ το τίμημα…»

«Πήγα­με με τον κυβερ­νη­τι­κό μου εταί­ρο τον Μπα­χτσε­λί στην άσκη­ση EFES 2022. Δώσα­με μήνυ­μα κάπου, ξέρε­τε πού, αυτό που πρέ­πει εκεί που πρέ­πει και φαί­νε­ται πώς το κατά­λα­βαν» πρόσθεσε.

Υπεν­θυ­μί­ζε­ται ότι στην άσκη­ση EFES 2022 ‑στο σενά­ριο της υπήρ­χε από­βα­ση σε νησί- συμ­με­τεί­χαν οι ΗΠΑ, Γαλ­λία, Ιτα­λία κια άλλες χώρες του ΝΑΤΟ!!!

«37 χώρες συμ­με­τεί­χαν στην άσκη­σή μας (Efes 2022) και η Ελλά­δα κάλε­σε περισ­σό­τε­ρες από τις μισές να μην συμ­με­τά­σχουν. Σχε­δόν κανείς δεν άκου­σε τις παρο­τρύν­σεις της Ελλά­δας και συμ­με­τεί­χαν όλοι μαζί μας σε εκεί­νη την άσκη­ση, ειδι­κά οι ΗΠΑ», ανέ­φε­ρε ο Τούρ­κος πρό­ε­δρος Ταγίπ Ερντο­γάν σε εκδή­λω­ση μετά την άσκη­ση, εξα­πο­λύ­ο­ντας για άλλη μία φορά τα βέλη του κατά της χώρας μας. «Ευτυ­χώς, αυτή η επι­τυ­χη­μέ­νη άσκη­ση ήταν ένα καλό βήμα για να δοθεί η απα­ραί­τη­τη απά­ντη­ση» συνέ­χι­σε ο Ερντογάν.

Πλέ­ον, σε ρόλο χορω­δί­ας του Ταγίπ Ερντο­γάν είναι και ο Τουρ­κι­κός Τύπος που έφτα­σε στο σημείο να αμφι­σβη­τή­σει την κυριαρ­χία ακό­μα και μεγά­λων ελλη­νι­κών νησιών.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο