Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Νέες δηλώσεις Ερντογάν: «Δεν θέλουμε πόλεμο αλλά.… μην πουλάτε νταηλίκι, διδαχθείτε από την Ιστορία»

Δεν πρό­λα­βαν να περά­σουν λίγες ώρες από την Σύνο­δο του ΝΑΤΟ στη Μαδρί­τη και τις δια­βε­βαιώ­σεις εφι­συ­χα­σμού της Ελλη­νι­κής Κυβέρ­νη­σης και ο Τούρ­κος πρό­ε­δρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντο­γάν συνε­χί­ζει απτό­η­τος τις δηλώ­σεις, καταρ­ρί­πτο­ντας το αφή­γη­μα του Κ. Μητσο­τά­κη περί «ηρε­μί­ας» στις σχέ­σεις των δυο νατοι­κών συμμάχων.
Μία ημέ­ρα μετά την Σύνο­δο Κορυ­φής του ΝΑΤΟ, και ενθαρ­ρυ­μέ­νος από τα απο­τε­λέ­σμα­τα του παζα­ριού στην λυκο­συμ­μα­χία, ο Ερντο­γάν, κάλε­σε τον Κυριά­κο Μητσο­τά­κη «να συμ­μα­ζευ­τεί» ενώ επα­νέ­λα­βε τα περί στρα­τιω­τι­κο­ποί­η­σης των νησιών.

Σε δηλώ­σεις του σε δημο­σιο­γρά­φους στην Κων­στα­ντι­νού­πο­λη, μετά την προ­σευ­χή της Παρα­σκευ­ής, ο Τούρ­κος πρό­ε­δρος δια­βε­βαί­ω­σε ότι η Άγκυ­ρα δεν έχει πρό­θε­ση να πάει σε πόλε­μο με την Ελλά­δα, επα­να­λαμ­βά­νο­ντας παράλ­λη­λα τις κατη­γο­ρί­ες του για «παρα­βιά­σεις του τουρ­κι­κού ενα­έ­ριου χώρου» από ελλη­νι­κά αεροσκάφη.

Αργό­τε­ρα, μιλώ­ντας σε στρα­τιω­τι­κή ακα­δη­μία εξα­πέ­λυ­σε και πάλι επί­θε­ση κατά της Ελλά­δας, κάνο­ντας λόγο για παρα­βιά­σεις του ενα­έ­ριου χώρου της Τουρ­κί­ας από τη χώρα μας και πρό­τει­νε να λάβει η Ελλά­δα «ένα μάθη­μα τόσο από τις εξε­λί­ξεις στην περιο­χή μας, όσο και από τα γεγο­νό­τα πριν από ένα αιώνα».

Ειδι­κό­τε­ρα, ο Ερντο­γάν είπε, ανα­φε­ρό­με­νος στην Ελλά­δα: «Σε όσους μας επι­τί­θε­νται συνέ­χεια στον ενα­έ­ριο χώρο μας, δίνου­με το απα­ραί­τη­το μάθη­μα εκεί που πρέ­πει, κυρί­ως με την πολε­μι­κή μας αερο­πο­ρία και θα συνε­χί­σου­με να το κάνου­με Kανείς δεν πρέ­πει να έχει καμία αμφι­βο­λία ότι θα προ­στα­τεύ­σου­με τα χερ­σαία, θαλάσ­σια και ενα­έ­ρια σύνο­ρά μας στη Δύση, χωρίς να κάνου­με την παρα­μι­κρή παρα­χώ­ρη­ση στα δικαιώ­μα­τά μας στο Αιγαίο και αξιο­ποιώ­ντας πλή­ρως τις ευκαι­ρί­ες που μας δίνουν οι διε­θνείς συμφωνίες».

Συνέ­χι­σε με παραι­νέ­σεις και «προει­δο­ποι­ή­σεις», λέγο­ντας ότι «αντί να λύσουν τις μετα­ξύ μας δια­φο­ρές με διά­λο­γο και δια­πραγ­μά­τευ­ση, κρύ­βο­νται κάτω από τις φού­στες άλλων. Συνι­στού­με στην διοί­κη­ση της Ελλά­δας η οποία προ­σπα­θεί να που­λή­σει νταη­λί­κι, να πάρει ένα μάθη­μα τόσο από τις εξε­λί­ξεις στην περιο­χή μας, όσο και από τα γεγο­νό­τα πριν από ένα αιώνα».

Ο Ερντο­γάν δεν δίστα­σε να παρέμ­βα­ση και στα εσω­τε­ρι­κά πολι­τι­κά ζητή­μα­τα της χώρας, καλώ­ντας τους Έλλη­νες να κατα­ψη­φί­σουν την κυβέρ­νη­ση: «Ελπί­ζω ότι ο ελλη­νι­κός λαός θα δώσει το μήνυ­μα και το μάθη­μα μέσω της δημο­κρα­τι­κής οδού, στους κυβερ­νώ­ντες του, που τρέ­χουν πίσω από περι­πέ­τειες, οι οποί­ες θα φέρουν ένα κατα­στρο­φι­κό τέλος για τον ελλη­νι­κό λαό».

Τ. Ερντο­γάν: Συνε­χί­ζει τις φρα­στι­κές επι­θέ­σεις κατά της Ελλά­δας μετά την Σύνο­δο του ΝΑΤΟ

Αλή­θειες και ψέμα­τα για το λιμό στην Ουκρα­νία, Νίκος Μόττας

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο