Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Νέες κινητοποιήσεις Ρομα που «βράζουν» από οργή για το θάνατο του 18χρονου και την προκλητική απόφαση της Δικαιοσύνης

«Βρά­ζουν» οι κοι­νό­τη­τες Ρομά από οργή τους για τον άδι­κο θάνα­το του 18χρονου Νίκου από αστυ­νο­μι­κά πυρά και την από­φα­ση της Δικαιο­σύ­νης να αφή­σει ελεύ­θε­ρους και χωρίς περιο­ρι­στι­κούς όρους τους επτά αστυ­νο­μι­κούς, οι οποί­οι κατη­γο­ρού­νται για κακούρ­γη­μα. Η μία κινη­το­ποί­η­ση δια­δέ­χε­ται την άλλη, με σύν­θη­μα «Δικαιο­σύ­νη».

Το βρά­δυ της Πέμ­πτης δεκά­δες άτο­μα πραγ­μα­το­ποί­η­σαν συγκέ­ντρω­ση στα Άνω Λιό­σια με την κυκλο­φο­ρία να δια­κό­πτε­ται για λίγη ώρα στη λεω­φό­ρο ΝΑΤΟ. Μετά τις 10 το βρά­δυ η λεω­φό­ρος ΝΑΤΟ έκλει­σε στο ύψος του ΧΥΤΑ.

Κλει­στός είναι ο αυτο­κι­νη­τό­δρο­μος Πατρών — Κορίν­θου, στο ύψος της Ροδο­δάφ­νης του Αιγί­ου, λόγω της συγκέ­ντρω­σης δια­δη­λω­τών, οι οποί­οι δια­μαρ­τύ­ρο­νται για τον θάνα­το του 18χρονου. Στο σημείο βρί­σκο­νται αστυ­νο­μι­κές δυνά­μεις και οχή­μα­τα της Πυρο­σβε­στι­κής, ενώ γίνε­ται εκτρο­πή της κυκλοφορίας.

Επί­σης, κλει­στή παρα­μέ­νει η εθνι­κή οδός Πατρών — Πύρ­γου, στο ύψος της περιο­χής Σαγέι­κα της Αχα­ΐ­ας, την οποία έχουν απο­κλεί­σει δια­δη­λω­τές, όπως και στην περιο­χή των Βραχνεΐκων.

Στην περιο­χή παρα­μέ­νουν αστυ­νο­μι­κές δυνά­μεις, ενώ η κυκλο­φο­ρία των οχη­μά­των γίνε­ται από παρα­καμ­πτή­ριους οδούς.

Σύμ­φω­να πάντα με την Αστυ­νο­μία, ανά­λο­γη συγκέ­ντρω­ση δια­μαρ­τυ­ρί­ας πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­κε από­ψε στην εθνι­κή οδό Άργους — Ναυ­πλί­ου, στο ύψος της Νέας Κίου, όπου οι δια­δη­λω­τές άνα­ψαν φωτιές στο οδόστρωμα.

Επί­σης, κινη­το­ποι­ή­σεις υπάρ­χουν στην εθνι­κή οδό Πατρών — Πύρ­γου, στους κόμ­βους της Γαστού­νης και του Λευ­κο­χω­ρί­ου στην Ηλεία.

Είχε προη­γη­θεί, το μεση­μέ­ρι, ακό­μη μια δια­μαρ­τυ­ρία στην Εθνι­κή Οδό Αθη­νών-Πατρών, στο ύψος του Ζευ­γο­λα­τιού.

vivlio mpelogiannis

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο