Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Νέες προκλήσεις από τον αντικομμουνιστή Μπογδάνο — Πληρωμένη απάντηση από τον Θανάση Παφίλη

Tον «χαβά» του αντι­κο­μου­νι­στι­κού οχε­τού και των προ­κλή­σε­ων συνέ­χι­σε ο βου­λευ­τής της ΝΔ, Κώστας Μπο­γδά­νος, επι­βε­βαιώ­νο­ντας επά­ξια τον ρόλο που του έχει ανα­τε­θεί. Οι αθλιό­τη­τές του σε βάρος του ΚΚΕ και του λαϊ­κού κινή­μα­τος πήραν πλη­ρω­μέ­νη απά­ντη­ση από τον κοι­νο­βου­λευ­τι­κό εκπρό­σω­πο του Κόμ­μα­τος, Θανά­ση Παφίλη.

Επα­να­λαμ­βά­νο­ντας στη Βου­λή τους απα­ρά­δε­κτους ισχυ­ρι­σμούς του, ο γνω­στός αντι­κομ­μου­νι­στής βου­λευ­τής στρά­φη­κε κατά του υπεύ­θυ­νου του Γρα­φεί­ου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, Γιάν­νη Γκιό­κα και ισχυ­ρί­στη­κε πως το ΚΚΕ «όχι μόνο δεν κατα­δί­κα­σε χωρίς αστε­ρί­σκους» την πρό­σφα­τη επί­θε­ση ενα­ντί­ον του, «αλλά την επαύ­ριο συνέ­χι­σε την στο­χο­ποί­η­σή» του «με αήθεις χαρα­κτη­ρι­σμούς που ξέρου­με ότι οπλί­ζουν χέρια πλέον».

Καθό­λου τυχαία, όλα αυτά τα είπε στη συζή­τη­ση του αντι­δρα­στι­κού νομο­σχε­δί­ου για την Τρι­το­βάθ­μια Εκπαί­δευ­ση, το οποίο προ­βλέ­πει την έντα­ση της κατα­στο­λής μέσα στα Πανε­πι­στή­μια, κάτι που υπε­ρα­σπί­στη­κε με θέρμη.

«Γνω­ρί­ζουν οι πάντες ότι το ΚΚΕ ποτέ μα ποτέ δεν υιο­θέ­τη­σε τέτοιες μεθό­δους», υπεν­θύ­μι­σε ο Θανά­σης Παφί­λης, επα­να­λαμ­βά­νο­ντας πως ήταν σαφέ­στα­τη η ανα­κοί­νω­ση του ΚΚΕ για την κατα­δί­κη της επί­θε­σης κατά του Μπο­γδά­νου. «Ταυ­τό­χρο­να, λέμε ότι αυτές οι ενέρ­γειες ταΐ­ζουν όλους αυτούς οι οποί­οι θέλουν να επι­βά­λουν όχι νόμο και τάξη, αλλά πει­θαρ­χία άλλου είδους, και στα Πανε­πι­στή­μια, και παντού», πρό­σθε­σε. Υπεν­θύ­μι­σε δε ότι ο συγκε­κρι­μέ­νος βου­λευ­τής της ΝΔ ήταν που δημο­σιο­ποί­η­σε τα στοι­χεία διαδηλωτή.

Επιβεβαίωσε τον ρόλο που του έχει ανατεθεί

Παίρ­νο­ντας εκ νέου τον λόγο, ο Κώστας Μπο­γδά­νος επα­νέ­λα­βε τις αθλιό­τη­τες, κατη­γο­ρώ­ντας τον κοι­νο­βου­λευ­τι­κό εκπρό­σω­πο του ΚΚΕ και συνο­λι­κά το Κομ­μου­νι­στι­κό Κόμ­μα για «αβά­ντα σε εκεί­νους που θέλουν να με ξεκά­νουν». «Με αυτά που είπα­τε επι­βε­βαιώ­νε­ται τον ρόλο σας», του απά­ντη­σε ο Θανά­σης Παφίλης.

Το ΚΚΕ υπερασπίζεται αυτούς που παράγουν τον πλούτο

Μιλώ­ντας από τη σκο­πιά αυτών που θέλουν τη «νομι­μό­τη­τα» της κατα­λή­στευ­σης του λαού, ο Κώστας Μπο­γδά­νος επα­νήλ­θε, ανα­φέ­ρο­ντας πως «τα περί πολι­τι­κής βίας τα γρά­φει το κατα­στα­τι­κό σας», ενώ εγκά­λε­σε το ΚΚΕ πως 47 χρό­νια μετά τη νομι­μο­ποί­η­ση του, «δεν έχει πάρει μυρω­διά για τα βασι­κά, τα θεμε­λιώ­δη, τα ιερά και τα όσια της αστι­κής δημοκρατίας».

Οι νέες προ­κλή­σεις δεν έμει­ναν ανα­πά­ντη­τες, καθώς ο Θανά­σης Παφί­λης του υπεν­θύ­μι­σε πως το ΚΚΕ υπε­ρα­σπί­ζε­ται αυτούς που παρά­γουν τον πλού­το, ενώ αυτός τα τρω­κτι­κά που εκμε­ταλ­λεύ­ο­νται τον λαό. Σε ότι αφο­ρά δε τη νομι­μο­ποί­η­σή του, υπο­γράμ­μι­σε πως τα δικαιώ­μα­τα «τα πήρα­με με το σπα­θί μας και με το αίμα μας».

Πηγή: 902.gr

Ν. Μπε­λο­γιάν­νης Ν. Πλου­μπί­δης – Στο σπί­τι των ηρώων

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο