Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

«Νέου τύπου ακραία φαινόμενα» η νέα δικαιολογία για τις φωτιές

«Νέου τύπου ακραία φαι­νό­με­να», η νέου τύπου δικαιο­λο­γία που εμφά­νι­σε ο κυβερ­νη­τι­κός εκπρό­σω­πος Γιάν­νης Οικο­νό­μου προ­φα­νώς για να καλύ­ψει τη γύμνια του κρα­τι­κού μηχα­νι­σμού και τις ολο­φά­νε­ρες ελλεί­ψεις στο σχε­δια­σμό πυρο­προ­στα­σί­ας με απο­τέ­λε­σμα να είναι πολυ­ή­με­ρες οι πυρ­κα­γιές με κατα­στρο­φι­κά αποτελέσματα.

Είμα­στε ενώ­πιον «νέου τύπου ακραί­ων φαι­νο­μέ­νων» απά­ντη­σε σε ερώ­τη­ση για­τί καί­ει επί 4 μέρες η πυρ­κα­γιά στα Βίλ­λια όταν υπάρ­χει άπνοια, δεν υπάρ­χει καύ­σω­νας και δεν υπάρ­χει δεύ­τε­ρη μεγά­λη πυρ­κα­γιά. Ανα­γκά­στη­κε ωστό­σο να παρα­δε­χθεί ότι για δεκα­ε­τί­ες δεν έγι­ναν παρεμ­βά­σεις που έπρε­πε να γίνουν διό­τι είναι ολο­φά­νε­ρη η απου­σία δασι­κών δρό­μων και αντι­πυ­ρι­κών εκτάσεων.

Σε ερώ­τη­ση ποια συγκε­κρι­μέ­να είναι τα λάθη που έχει ανα­γνω­ρί­σει η κυβέρ­νη­ση και αν έχει την εμπι­στο­σύ­νη του πρω­θυ­πουρ­γού ο Μιχά­λης Χρυ­σο­χο­ΐ­δης απά­ντη­σε ότι τώρα είναι η ώρα της μάχης με τις πυρκαγιές.

Για την παν­δη­μία έγι­νε για πολ­λο­στή φορά επί­κλη­ση στην ατο­μι­κή ευθύ­νη με τον Γ. Οικο­νό­μου να δηλώ­νει πως απαι­τεί­ται «η μέγι­στη σοβα­ρό­τη­τα και υπευ­θυ­νό­τη­τα από όλους» καλώ­ντας όσους επι­στρέ­φουν από δια­κο­πές να κάνουν τεστ.

Για το Αφγα­νι­στάν και το ενδε­χό­με­νο ενός νέου κύμα­τος προ­σφύ­γων έδει­ξε προς την Τουρ­κία και δήλω­σε ότι «είναι σε εγρή­γορ­ση οι δυνά­μεις απο­τρο­πής για να μην υπάρ­ξει εργα­λειο­ποί­η­ση του οποιου­δή­πο­τε ζητήματος».

Πηγή: 902.gr

Ν. Μπε­λο­γιάν­νης Ν. Πλου­μπί­δης – Στο σπί­τι των ηρώων

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο