Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Νέο αντικομμουνιστικό παραλήρημα από τον αντιπρόεδρο της ΝΔ Αδ. Γεωργιάδη

Σε ένα ακό­μη αντι­κομ­μου­νι­στι­κό παρα­λή­ρη­μα επι­δό­θη­κε ο αντι­πρό­ε­δρος της ΝΔ, Αδω­νις Γεωρ­γιά­δης, απο­ζη­τώ­ντας την εύνοια των αφε­ντι­κών του σε ΝΑΤΟ και ΕΕ, απο­δί­δο­ντας — κατά το γνω­στό «χαβά» — στον ΣΥΡΙΖΑ χαρα­κτη­ρι­στι­κά που δεν έχει και στο­χο­ποιώ­ντας ό,τι τους ανη­συ­χεί πραγ­μα­τι­κά, το ΚΚΕ.

Συγκε­κρι­μέ­να, σε συνέ­ντευ­ξή του στο Web TV του «Star Channel» δήλω­σε: «Οταν έχεις κομ­μου­νι­στές στην εξου­σία, οι οποί­οι έχουν ξεπου­λή­σει την Ελλά­δα και την ιδε­ο­λο­γία τους για να κρα­τή­σουν την καρέ­κλα, κάνουν όσα κάνουν, το να συζη­τά­με αν ο Μητσο­τά­κης είναι λίγο πιο κεντρώ­ος ή ο Γεωρ­γιά­δης λίγο πιο δεξιός, είναι πολυ­τέ­λεια που δεν την έχου­με. Μεί­ζων στό­χος στη χώρα είναι να πέσουν οι κομμουνιστές».

Η τέτοια τοπο­θέ­τη­ση, βέβαια, ήρθε «κου­τί» στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και στο στη­μέ­νο μετα­ξύ τους, απο­προ­σα­να­το­λι­στι­κό, καθη­με­ρι­νό δικομ­μα­τι­κό καβγα­δά­κι. Συγκε­κρι­μέ­να, η Κου­μουν­δού­ρου μίλη­σε για εμφυ­λιο­πο­λε­μι­κό και διχα­στι­κό κήρυγ­μα που εκφρά­ζει και τον Κυρ. Μητσο­τά­κη, όπως και ότι «η σημε­ρι­νή ΝΔ των κ.κ. Μητσο­τά­κη, Γεωρ­γιά­δη, Βορί­δη είναι ένα υβρί­διο ακρο­δε­ξιάς και ακραί­ου νεοφιλελευθερισμού».

Σε σχό­λιό του, για τις αντι­κομ­μου­νι­στι­κές δηλώ­σεις του Άδω­νι Γεωρ­γιά­δη, το Γρα­φείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ ανα­φέ­ρει τα εξής: 

«Ο Άδω­νις Γεωρ­γιά­δης επι­δό­θη­κε σε ένα ακό­μη αντι­κομ­μου­νι­στι­κό ξεσά­λω­μα, νομί­ζο­ντας ότι μπο­ρεί να ταυ­τί­σει την αντι­λαϊ­κή πολι­τι­κή του ΣΥΡΙΖΑ με τους κομ­μου­νι­στές και να δικαιώ­σει έτσι τις ακρο­δε­ξιές του αντιλήψεις.

Η ΝΔ, έχο­ντας χάσει από τον ΣΥΡΙΖΑ την παρα­δο­σια­κή θέση που είχε, ως προ­νο­μια­κός συνο­μι­λη­τής των Αμε­ρι­κα­νών, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, προ­σπα­θεί να την ανα­κτή­σει με τέτοια ακρο­δε­ξιά, αντι­κομ­μου­νι­στι­κά παρα­λη­ρή­μα­τα, που στο­χεύ­ουν όχι βέβαια τον ΣΥΡΙΖΑ, που είναι συνε­χι­στής της πολι­τι­κής που ακο­λού­θη­σε η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, αλλά τον πραγ­μα­τι­κό αντί­πα­λο όλων όσων πρε­σβεύ­ει ο κ. Γεωρ­γιά­δης και η ΝΔ, δηλα­δή το ΚΚΕ».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο