Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Νέο βίντεο με το 2ο λιντσάρισμα του Ζακ Κωστόπουλο — Μαρτυρία ενισχύει την εκδοχή ότι ο Ζακ δεν μπήκε για να κλέψει

Μια νέα μαρ­τυ­ρία η οποία περι­λαμ­βά­νε­ται στη δικο­γρα­φία σχε­τι­κά με τον Ζακ Κωστό­που­λο και η οποία δίνει δια­φο­ρε­τι­κή διά­στα­ση στην υπό­θε­ση του 33χρονου απο­κα­λύ­πτει η εφη­με­ρί­δα Έθνος. Ταυτόχρονα

Ταυ­τό­χρο­να με βίντεο που δημο­σιο­ποιεί η «Εφη­με­ρί­δα των Συντα­κτών» προ­κύ­πτει ότι ω δεν λιν­τσα­ρί­στη­κε μία αλλά δύο φορές, τη δεύ­τε­ρη μάλι­στα όχι από «αγα­να­κτι­σμέ­νους πολί­τες», αλλά από τους αστυ­νο­μι­κούς που πήγαν να τον συλλάβουν.

Σύμ­φω­να με το δημο­σί­ευ­μα του «Εθνους», μια υπάλ­λη­λος κατα­στή­μα­τος που βρί­σκε­ται κοντά στο κοσμη­μα­το­πω­λείο στο οποίο κατέ­λη­ξε ο Ζακ Κωστό­που­λος κατέ­θε­σε στους αστυ­νο­μι­κούς ότι ο 33χρονος είχε αρχι­κά προ­σπα­θή­σει να μπει στην επι­χεί­ρη­ση στην οποία εργά­ζε­ται με τρία άτο­μα να προ­σπα­θούν να τον ηρεμήσουν.

«Μετα­ξύ 14:20 και 14:40 είδα έναν άντρα (σ.σ. εννο­εί τον Ζακ Κωστό­που­λο) να φωνά­ζει έξω από το κατά­στη­μα στο οποίο εργά­ζο­μαι. Τρία άτο­μα προ­σπα­θού­σαν να τον ηρε­μή­σουν. Ο ένας, μάλι­στα, μπή­κε στο μαγα­ζί και αγό­ρα­σε ένα νερό με σκο­πό να του το προ­σφέ­ρει και να τον βοη­θή­σει να ηρε­μή­σει» κατα­θέ­τει η κοπέ­λα και προσθέτει:

«Αρχι­κά ο άνδρας που φώνα­ζε είχε πάει να μπει στο μαγα­ζί που δου­λεύω. Τελι­κά δεν το έκα­νε και μπή­κε στο κοσμη­μα­το­πω­λείο. Δεν ξέρω πώς μπή­κε. Μετά τον είδα να κρα­τά­ει τον πυρο­σβε­στή­ρα και να χτυ­πά­ει την πόρ­τα του κοσμηματοπωλείου».

Σύμ­φω­να με την ίδια, επο­μέ­νως, υπάρ­χουν τρία άτο­μα που ήταν μαζί με τον Ζακ Κωστό­που­λο λίγο πριν μπει στο κοσμη­μα­το­πω­λείο και τα οποία δεν έχουν εμφα­νί­στει στις αρχές με απο­τέ­λε­σμα να μην γνω­ρί­ζει κανείς την ταυ­τό­τη­τά τους.

Ενα βίντεο-ντο­κου­μέ­ντο φέρ­νει στη δημο­σιό­τη­τα η «Εφη­με­ρί­δα των Συντα­κτών», είναι τρα­βηγ­μέ­νο με κινη­τό τηλέ­φω­νο και έχει διάρ­κεια ένα λεπτό και 30 δευ­τε­ρό­λε­πτα. Κατα­γρά­φει το 2ο λιν­τσά­ρι­σμα του Ζακ Κωστό­που­λου. Αφού κατά­φε­ρε να ξεφύ­γει από το άγριο ξύλο του κοσμη­μα­το­πώ­λη και του συνερ­γού του, ο Ζακ έπε­σε στα χέρια των αστυνομικών.

Μόνο που αυτοί απο­δεί­χθη­καν ακό­μη πιο βίαιοι, όπως απο­κα­λύ­πτει το βίντεο που δημο­σιο­ποιεί η «Εφ.Συν.»: κλο­τσού­σαν και έσερ­ναν σαν σακί έναν αναί­σθη­το, αιμό­φυρ­το άνθρωπο!

Στο βίντεο ο Ζακ έχει ήδη χάσει τις αισθή­σεις του, το κεφά­λι του είναι μπα­ντα­ρι­σμέ­νο και μες στα αίμα­τα και το πρό­σω­πό του έχει μπλα­βιά­σει. Του­λά­χι­στον 8 αστυ­νο­μι­κοί έχουν πέσει από πάνω του ώστε να τον συλ­λά­βουν — ένας κρα­τά­ει κλομπ. Ηδη από το πέμ­πτο δευ­τε­ρό­λε­πτο ένας αστυ­νο­μι­κός φαί­νε­ται να κρα­τά­ει με γυμνά χέρια το μαχαί­ρι — το θεω­ρού­με­νο ως πει­στή­ριο του εγκλήματος.

Ενας από τους αστυ­νο­μι­κούς φαί­νε­ται στο βίντεο να κλο­τσά­ει βίαια τον Ζακ Κωστό­που­λο στα οπί­σθια. Ολη αυτή την ώρα ο νεα­ρός δεν φέρ­νει καμία αντί­στα­ση. Αντί­θε­τα, φαί­νε­ται να μην έχει τις αισθή­σεις του

Ο αιμό­φυρ­τος Ζακ κεί­τε­ται χωρίς τις αισθή­σεις του στον πεζό­δρο­μο, ανά­με­σα σε τέσ­σε­ρις αστυ­νο­μι­κούς που –άγνω­στο για­τί– προ­σπα­θούν να του περά­σουν χειροπέδες

Στην εικό­να φαί­νε­ται ξεκά­θα­ρα ένας από τους αστυ­νο­μι­κούς να κρα­τά με γυμνό χέρι το «πει­στή­ριο», το μαχαί­ρι δηλα­δή που υπο­τί­θε­ται ότι κρά­δαι­νε ο Ζακ Κωστό­που­λος και απει­λού­σε τον κόσμο.

Ο κοσμη­μα­το­πώ­λης αφέ­θη­κε ελεύ­θε­ρος – Ο έρπων φασι­σμός έλα­βε το μήνυμα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο