Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Νέο δολοφονικό σφυροκόπημα της Γάζας (ΣΚΛΗΡΕΣ ΦΩΤΟ)

Για ακό­μη μια βρα­διά το κρά­τος δολο­φό­νος Ισρα­ήλ συνέ­χι­σε το δολο­φο­νι­κό σφη­ρο­κό­πη­μα της Λωρί­δας της Γάζας, περιο­χή όπου ζουν δύο εκα­τομ­μύ­ρια Παλαι­στί­νιοι και όπου επι­βάλ­λε­ται εξο­ντω­τι­κός ισραη­λι­νός απο­κλει­σμός επί δέκα χρό­νια και πλέ­ον. Ταυ­τό­χρο­να  μεγά­λος σύμ­μα­χος και προ­στά­της, ο μακε­λά­ρη­δες των λαών ΗΠΑ, εμπο­δί­ζουν στον ΟΗΕ την έκδο­ση οποιασ­δή­πο­τε κοι­νής δήλω­σης που θα καλού­σε να τερ­μα­τι­στούν οι «εχθρο­πρα­ξί­ες».

Ο στρα­τός του Ισρα­ήλ διε­ξή­γα­γε τις πρώ­τες πρω­ι­νές ώρες σήμε­ρα σει­ρά σφο­δρών αερο­πο­ρι­κών βομ­βαρ­δι­σμών στη Λωρί­δα της Γάζας, έπει­τα από μια μαύ­ρη εβδο­μά­δα με περί­που 200 νεκρούς.

Τη νύχτα της Κυρια­κής προς Δευ­τέ­ρα, η ισραη­λι­νή Πολε­μι­κή Αερο­πο­ρία σφυ­ρο­κό­πη­σε τη Λωρί­δα της Γάζας με δεκά­δες πλήγ­μα­τα μέσα σε μερι­κά λεπτά, προ­κα­λώ­ντας εκτε­τα­μέ­νες δια­κο­πές της ηλε­κτρο­δό­τη­σης, δια­πί­στω­σε δημο­σιο­γρά­φος του Γαλ­λι­κού Πρακτορείου.

gaza33

Αυτά τα παι­διά θα έπρε­πε να είναι στο σχολείο.…

 

Εκα­το­ντά­δες κτί­ρια υπέ­στη­σαν ζημιές, σύμ­φω­να με τις αρχές στη Γάζα, που δεν έχουν δώσει ακό­μη στοι­χεία για το εάν υπήρ­ξαν θύμα­τα ή πόσα.

Σε λακω­νι­κό ανα­κοι­νω­θέν της, η ισραη­λι­νή Πολε­μι­κή Αερο­πο­ρία ανέ­φε­ρε ότι «μαχη­τι­κά αερο­σκά­φη» της έπλητ­ταν θέσεις «τρο­μο­κρα­τών» στη Λωρί­δα της Γάζας, χωρίς να υπει­σέλ­θει σε λεπτομέρειες.

«Δεν έχου­με δει ποτέ πλήγ­μα­τα τέτοια κλί­μα­κας», ανέ­φε­ρε ο Μαντ Άμπεντ Ράμπου, 29 ετών, που ζει στο δυτι­κό τμή­μα της πόλης της Γάζας, εκφρά­ζο­ντας «φρί­κη» και «φόβο».

«Είχα την εντύ­πω­ση πως θα πέθαι­να», είπε η Μάνι Καζάτ, άλλη κάτοι­κος της Γάζας. «Ο Νετα­νιά­χου πρέ­πει να λογο­δο­τή­σει, είμα­στε άμα­χοι, όχι στρα­τιω­τι­κοί», πρόσθεσε.

gaza36

Θα συνε­χί­σουν, λέει ο Νετα­νιά­χου (μέχρι να εξα­φα­νί­σουν όλους τους παλαι­στί­νιους, απ’ ό,τι δεί­χνουν τα έργα τους)

Τα νέα ισραη­λι­νά πλήγ­μα­τα κατα­γρά­φη­καν ενώ ο παλαι­στι­νια­κός θύλα­κας,  κατέ­γρα­ψε χθες Κυρια­κή τον βαρύ­τε­ρο ημε­ρή­σιο απο­λο­γι­σμό αφό­του άρχι­σε ο νέος κατα­στο­λής και δολο­φο­νι­κών χτυ­πη­μά­των του Ισρα­ήλ, το βρά­δυ της περα­σμέ­νης Δευ­τέ­ρας: 42 Παλαι­στί­νιοι, ανά­με­σά τους του­λά­χι­στον οκτώ παι­διά και δύο για­τροί, σκο­τώ­θη­καν στα ισραη­λι­νά πλήγ­μα­τα, σύμ­φω­να με το υπουρ­γείο Υγεί­ας στη Γάζα.

Συνο­λι­κά, από τη 10η Μαΐ­ου, έχουν σκο­τω­θεί 197 Παλαι­στί­νιοι, συμπε­ρι­λαμ­βα­νο­μέ­νων του­λά­χι­στον 58 παι­διών, ενώ έχουν τραυ­μα­τι­στεί πάνω από 1.200. Στην ισραη­λι­νή πλευ­ρά, οι αρχές κάνουν λόγο για 10 νεκρούς, ανά­με­σά τους δύο παι­διά, και 282 τραυματίες.

gaza34

ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΠΑΙΔΙΩΝ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΙ

Οι Παλαιστίνιοι κατηγορούν το Ισραήλ για “εγκλήματα πολέμου” ενώπιον του Συμβουλίου Ασφαλείας

Ο Παλαι­στί­νιος υπουρ­γός Εξω­τε­ρι­κών Ριάντ Αλ Μάλι­κι κατη­γό­ρη­σε την Κυρια­κή το Ισρα­ήλ για “εγκλή­μα­τα πολέ­μου” ενώ­πιον του Συμ­βου­λί­ου Ασφα­λεί­ας του ΟΗΕ, καταγ­γέλ­λο­ντας την “επι­θε­τι­κό­τη­τα” του Ισρα­ήλ ενα­ντί­ον του “παλαι­στι­νια­κού λαού” και των “ιερών τόπων” του.

“Κάποιοι δεν θέλουν να χρη­σι­μο­ποιούν αυτές τις λέξεις — εγκλή­μα­τα πολέ­μου και εγκλή­μα­τα κατά της ανθρω­πό­τη­τας — αλλά ξέρουν ότι είναι η αλή­θεια”, είπε κατά τη διάρ­κεια της έκτα­κτης συνε­δρί­α­σης του Συμ­βου­λί­ου Ασφαλείας.

gaza35

Πόσο νεκρά παι­διά θα χρεια­στούν πριν από την κατα­δί­κη και των μέτρων να στα­μα­τή­σει αυτό το έγκλημα;

“Το Ισρα­ήλ είναι αδί­στα­κτο και αδυ­σώ­πη­το στη συνέ­χι­ση της εποι­κι­στι­κής του πολι­τι­κής”, είπε, ζητώ­ντας από το Συμ­βού­λιο Ασφα­λεί­ας “να ανα­λά­βει δρά­ση για τον τερ­μα­τι­σμό της επί­θε­σης του Ισρα­ήλ” ενα­ντί­ον των Παλαιστινίων.

“Πόσοι θάνα­τοι Παλαι­στι­νί­ων θα χρεια­στούν πριν από την κατα­δί­κη;”, ρώτη­σε επί­σης, ενώ οι Ηνω­μέ­νες Πολι­τεί­ες έχουν αρνη­θεί δύο φορές εδώ και μια εβδο­μά­δα κεί­με­νο που ζητεί τον τερ­μα­τι­σμό των συγκρού­σε­ων, το οποίο πρό­τει­ναν η Τυνη­σία, η Νορ­βη­γία και η Κίνα.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο