Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Νέο κύμα κακοκαιρίας με καταιγίδες, χιόνια και θυελλώδεις ανέμους

Κακο­και­ρία προ­βλέ­πε­ται σε όλη τη χώρα, με βρο­χές και κυρί­ως στα θαλάσ­σια και παρα­θα­λάσ­σια σπο­ρα­δι­κές καται­γί­δες, κατά τόπους ισχυ­ρές στα κεντρι­κά και τα νότια. Χιο­νο­πτώ­σεις θα σημειω­θούν στα ηπει­ρω­τι­κά ορει­νά και ημιο­ρει­νά, οι οποί­ες στη δυτι­κή και την κεντρι­κή Μακε­δο­νία, πρό­σκαι­ρα στην Ήπει­ρο, τη Θεσ­σα­λία την κεντρι­κή και την ανα­το­λι­κή Στε­ρεά, την Εύβοια και την ανα­το­λι­κή Πελο­πόν­νη­σο θα είναι κατά τόπους πυκνές. Τα φαι­νό­με­να από το από­γευ­μα στα βόρεια θα εξασθενήσουν.

Στα­δια­κά θα επι­κρα­τή­σουν βόρειοι άνε­μοι των οποί­ων η έντα­ση στο Ιόνιο και από το από­γευ­μα στα ανα­το­λι­κά θα φτά­νει τα 8 και στο νότιο Αιγαίο το βρά­δυ τοπι­κά τα 9 μποφόρ.

Η θερ­μο­κρα­σία θα σημειώ­σει μικρή πτώ­ση στα κεντρι­κά και βόρεια όπου δεν θα ξεπε­ρά­σει τους 6 με 8 βαθ­μούς Κελ­σί­ου. Κατά τόπους παγε­τός θα σημειω­θεί στα κεντρι­κά και βόρεια ηπει­ρω­τι­κά τις πρω­ι­νές και τις βρα­δι­νές ώρες.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Και­ρός: Αυξη­μέ­νες νεφώ­σεις με τοπι­κές βρο­χές ή χιο­νό­νε­ρο και χιο­νο­πτώ­σεις στα ορει­νά και ημιο­ρει­νά, κατά τόπους πυκνές στη δυτι­κή και την κεντρι­κή Μακε­δο­νία. Τα φαι­νό­με­να από το μεση­μέ­ρι βαθ­μιαία θα εξασθενήσουν.

Ανε­μοι: Στην κεντρι­κή Μακε­δο­νία βόρειοι βορειο­δυ­τι­κοί και στις υπό­λοι­πες περιο­χές βοε­ριο­α­να­το­λι­κοί 4 με 5 και βαθ­μιαία 5 με 6 μποφόρ.

Θερ­μο­κρα­σία: Από ‑06 (μεί­ον 6) έως 06 βαθ­μούς Κελ­σί­ου. Στη δυτι­κή Μακε­δο­νία από ‑08 (μεί­ον 8) έως 04 βαθ­μούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Και­ρός: Νεφώ­σεις με βρο­χές και κυρί­ως στα θαλάσ­σια και παρα­θα­λάσ­σια σπο­ρα­δι­κές καται­γί­δες, κατά τόπους ισχυ­ρές στα νησιά του Ιονί­ου, τη δυτι­κή Στε­ρεά και βαθ­μιαία τη δυτι­κή Πελο­πόν­νη­σο. Χιο­νο­πτώ­σεις θα σημειω­θούν στα ορει­νά και σε ημιο­ρει­νές περιο­χές της Ηπεί­ρου, οι οποί­ες πρό­σκαι­ρα θα είναι κατά τόπους πυκνές. Τα φαι­νό­με­να από το από­γευ­μα στα βόρεια και αργά το βρά­δυ στα νότια θα εξασθενήσουν.

Ανε­μοι: Αρχι­κά από βόρειες διευ­θύν­σεις και στα νότια από νότιες 4 με 6 μπο­φόρ. Βαθ­μιαία θα στρα­φούν σε βορειο­α­να­ντο­λι­κούς και θα ενι­σχυ­θούν σε 6 με 7 και στο Ιόνιο έως 8 μποφόρ.

Θερ­μο­κρα­σία: Από ‑01 (μεί­ον 1) έως 12 βαθ­μούς Κελ­σί­ου. Στο εσω­τε­ρι­κό της Ηπεί­ρου από ‑08 (μεί­ον 8) έως 04 βαθ­μούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Και­ρός: Νεφώ­σεις με βρο­χές και κυρί­ως στα θαλάσ­σια και παρα­θα­λάσ­σια σπο­ρα­δι­κές καται­γί­δες, που από τις προ­με­σημ­βρι­νές ώρες θα είναι κατά τόπους ισχυ­ρές. Χιο­νο­πτώ­σεις κατά τόπους πυκνές θα σημειω­θούν στα ορει­νά και ημιο­ρει­νά, και πιθα­νώς σε περιο­χές με χαμη­λό­τε­ρο υψό­με­τρο. Τα φαι­νό­με­να από το βρά­δυ στα βόρεια θα εξασθενήσουν.

Ανε­μοι: Στα νότια από δυτι­κές διευ­θύν­σεις 4 με 5 μπο­φόρ, ενώ στα βόρεια βορειο­δυ­τι­κοί 5 με 7 μπο­φόρ. Βαθ­μιαία θα στρα­φούν σε βορειο­α­να­το­λι­κούς και θα ενι­σχυ­θούν σε 6 με 8 και από το βρά­δυ στα νότια τοπι­κά 9 μποφόρ.

Θερ­μο­κρα­σία: Από ‑03 (μεί­ον 3) έως 11 βαθ­μούς Κελ­σί­ου, ενώ στα βόρεια θα είναι 3 με 5 βαθ­μούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Και­ρός: Νεφώ­σεις με βρο­χές και σπο­ρα­δι­κές καται­γί­δες, από το μεση­μέ­ρι κατά τόπους ισχυρές.

Ανε­μοι: Αρχι­κά από δυτι­κές διευ­θύν­σεις 4 με 5, και βαθ­μιαία νότιοι νοτιο­α­να­το­λι­κοί 5 με 6 μπο­φόρ. Από το βρά­δυ στα βόρεια θα στρα­φούν σε βορειο­α­να­το­λι­κούς και θα ενι­σχυ­θούν σε 7 τοπι­κά 8 μποφόρ.

Θερ­μο­κρα­σία: Από 06 έως 15 βαθ­μούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ — ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Και­ρός: Αυξη­μέ­νες νεφώ­σεις με βρο­χές και σπο­ρα­δι­κές καται­γί­δες, από το μεση­μέ­ρι κατά τόπους ισχυ­ρές στα νοτιό­τε­ρα νησιά του ανα­το­λι­κού Αιγαί­ου και στα Δωδεκάνησα.

Ανε­μοι: Στα βόρεια νότιοι 3 με 5, που γρή­γο­ρα θα στρα­φούν σε βορειο­α­να­το­λι­κούς 6 με 7 μπο­φόρ. Στα νότια νότιοι νοτιο­α­να­το­λι­κοί 3 με 4 που βαθ­μιαία θα ενι­σχυ­θούν σε 6 με 7 μποφόρ.

Θερ­μο­κρα­σία: Από 06 έως 15 βαθ­μούς Κελσίου.

ΕΥΒΟΙΑ

Και­ρός: Νεφώ­σεις με βρο­χές και κυρί­ως στα θαλάσ­σια και παρα­θα­λάσ­σια σπο­ρα­δι­κές καται­γί­δες, που από τις προ­με­σημ­βρι­νές ώρες θα είναι κατά τόπους ισχυ­ρές. Χιο­νο­πτώ­σεις κατά τόπους πυκνές θα σημειω­θούν στα ορει­νά και ημιορεινά.

Ανε­μοι: Από βόρειες διευ­θύν­σεις αρχι­κά 4 με 6 και βαθ­μιαία 6 με 7 και στα νότια 7 με 8 μποφόρ.

Θερ­μο­κρα­σία: Από 02 έως 10 βαθ­μούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ

Και­ρός: Νεφώ­σεις με βρο­χές και κυρί­ως στα θαλάσ­σια και παρα­θα­λάσ­σια σπο­ρα­δι­κές καται­γί­δες. Χιο­νο­πτώ­σεις θα σημειω­θούν στα ορει­νά και ημιο­ρει­νά (ενδει­κτι­κό υψό­με­τρο 600 μέτρα).

Ανε­μοι: Αρχι­κά βόρειοι 3 με 4 μπο­φόρ, γρή­γο­ρα όμως θα στρα­φούν σε βόρειους βορειο­α­α­ντο­λι­κούς 5 με 6, βαθ­μιαία 6 με 7 και το βρά­δυ στα ανα­το­λι­κά τοπι­κά 8 μποφόρ.

Θερ­μο­κρα­σία: Από 02 έως 10 βαθ­μούς Κελ­σί­ου, ενώ στα βόρεια η μέγι­στη θα είναι 3 με 4 βαθ­μούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Και­ρός: Αυξη­μέ­νες νεφώ­σεις με τοπι­κές βρο­χές ή χιο­νό­νε­ρο και χιο­νο­πτώ­σεις στα ορει­νά και ημιο­ρει­νά. Τα φαι­νό­με­να από το μεση­μέ­ρι βαθ­μιαία θα εξασθενήσουν.

Ανε­μοι: Βόρειοι βορειο­δυ­τι­κοί 5 με 6 μποφόρ.

Θερ­μο­κρα­σία: Από 02 έως 06 βαθ­μούς Κελσίου.

Αρθού­ρος Ρεμπώ Επα­να­στά­της και μπο­έμ ΜΙΚΡΗ ΑΝΘΟΛΟΓΙΑ

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο