Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Νέο λουτρό αίματος στο Αφγανιστάν

Η έκρη­ξη, που σημειώ­θη­κε νωρί­τε­ρα σήμε­ρα στη διάρ­κεια της προ­σευ­χής της Παρα­σκευ­ής στο σιι­τι­κό τζα­μί Ιμάμ Μπαρ­γκάχ στο κέντρο της νότιας πόλης Καντα­χάρ του Αφγα­νι­στάν, έχει στοι­χί­σει τη ζωή σε του­λά­χι­στον 32 ανθρώ­πους και έχει προ­κα­λέ­σει τον τραυ­μα­τι­σμό άλλων 53, σύμ­φω­να με μια νοσο­κο­μεια­κή πηγή που μίλη­σε στο AFP.

Ο εκπρό­σω­πος του υπουρ­γεί­ου Εσω­τε­ρι­κών της κυβέρ­νη­σης των Ταλι­μπάν Καρί Σαΐντ Κόστι δήλω­σε ότι οι αρχές συγκε­ντρώ­νουν πλη­ρο­φο­ρί­ες για την έκρη­ξη, που σημειώ­θη­κε μια εβδο­μά­δα μετά την επί­θε­ση του Ισλα­μι­κού Κρά­τους σε σιι­τι­κό τζα­μί της Κου­ντούζ, που στοί­χι­σε τη ζωή σε 50 ανθρώπους.

“Λυπού­μα­στε που πλη­ρο­φο­ρη­θή­κα­με ότι μια έκρη­ξη σημειώ­θη­κε μέσα σε ένα σιι­τι­κό τζα­μί (…) της πόλης Καντα­χάρ, κατά την οποία συμπα­τριώ­τες μας σκο­τώ­θη­καν και τραυ­μα­τί­στη­καν”, έγρα­ψε ο ίδιος στο Twitter.

Φωτο­γρα­φί­ες και βίντεο, που έχουν ληφθεί με κινη­τό και έχουν αναρ­τή­σει στα μέσα κοι­νω­νι­κής δικτύ­ω­σης δημο­σιο­γρά­φοι, δεί­χνει πεσμέ­νους στο ματω­μέ­νο πάτω­μα του τζα­μιού νεκρούς και τραυματίες.

Ένας αξιω­μα­τού­χος των υγειο­νο­μι­κών υπη­ρε­σιών δήλω­σε ότι οι νεκροί και οι τραυ­μα­τί­ες μετα­φέρ­θη­καν στο νοσο­κο­μείο της πόλης, το Μιρουάις, και ότι ο τελι­κός απο­λο­γι­σμός ανα­μέ­νε­ται να αυξη­θεί καθώς τα ασθε­νο­φό­ρα μετα­φέ­ρουν και άλλα θύμα­τα εκεί.

Ειδι­κές δυνά­μεις των Ταλι­μπάν έφθα­σαν επί τόπου για να απο­κλεί­σουν τον τόπο της έκρη­ξης, ενώ οι κάτοι­κοι κλή­θη­καν να προ­σφέ­ρουν αίμα για τους τραυματίες.

Μέχρι στιγ­μής κανέ­νας δεν έχει ανα­λά­βει την ευθύ­νη για την επίθεση.

vivlio mpelogiannis

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο