Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Νέο «μάθημα» αυταρχισμού της κυβέρνησης προς τους εκπαιδευτικούς: Επιτέθηκε με ΜΑΤ, χημικά και αύρες

Με ΜΑΤ, χρή­ση χημι­κών και ρίψη νερού από το ειδι­κό όχη­μα της Αστυ­νο­μί­ας, τον «Αία­ντα» υπο­δέ­χτη­κε η κυβέρ­νη­ση τους εκπαι­δευ­τι­κούς στο Σύνταγ­μα. Οι δυνά­μεις των ΜΑΤ, αφού πρώ­τα απα­γό­ρευ­σαν στην συγκέ­ντρω­ση να προ­σεγ­γί­σει την Βου­λή, στην συνέ­χεια επι­τέ­θη­καν κατά των εκπαι­δευ­τι­κών με χημι­κά και αύρες.

Αυτή την στιγ­μή τα μπλοκ των Συλ­λό­γων Εκπαι­δευ­τι­κών Πρω­το­βάθ­μιας Εκπαί­δευ­σης και των ΕΛΜΕ, βρί­σκο­νται μπρο­στά από το ξενο­δο­χείο «Μεγά­λη Βρε­τα­νία», παρα­μέ­νο­ντας στο σημείο, απαι­τώ­ντας να τους επι­τρα­πεί να προ­σεγ­γί­σουν την Βουλή.

ekpaideytikoi mat ekpaideytikoi mat1 ekpaideytikoi mat2 ekpaideytikoi mat3 ekpaideytikoi mat4 ekpaideytikoi mat6

Υπεν­θυ­μί­ζε­ται ότι ΟΛΜΕ, ΔΟΕ και ΟΙΕΛΕ μετά την από­φα­ση του πρω­το­δι­κεί­ου Αθη­νων να κηρύ­ξει παρά­νο­μη την απο­χή που κήρυ­ξαν για την αξιο­λό­γη­ση, κάλε­σαν σήμε­ρα σε πανεκ­παι­δευ­τι­κό συλ­λα­λη­τή­ριο στα Προπύλαια.

Η κυβέρ­νη­ση και το υπουρ­γείο Παι­δεί­ας, σε μια ακό­μα επί­δει­ξη αυταρ­χι­σμού, προ­σέ­φυ­γαν στα δικα­στή­ρια, αξιο­ποιώ­ντας τις κατά­πτυ­στες προ­βλέ­ψεις του νόμου Χατζη­δά­κη, για να βγά­λουν την απερ­γία – απο­χή ενά­ντια στην αντι­δρα­στι­κή αξιο­λό­γη­ση παρά­νο­μη και κατα­χρη­στι­κή. Το δικα­στή­ριο έκρι­νε την απερ­γία παρά­νο­μη. Η επό­με­νη κίνη­ση των Ομο­σπον­διών είναι να προ­σφύ­γουν απέ­να­ντι στην από­φα­ση ζητώ­ντας έφε­ση άμε­σα. Με αυτόν τον τρό­πο η απερ­γία θα είναι σε ισχύ μέχρι να τελεσιδικήσει.

Πίσω από τα πανό των Ομο­σπον­διών ΟΛΜΕ, ΔΟΕ και ΟΙΕΛΕ βρί­σκο­νται τα μαχη­τι­κά μπλοκ των Συλ­λό­γων Εκπαι­δευ­τι­κών Πρω­το­βάθ­μιας Εκπαί­δευ­σης και των ΕΛΜΕ. Με τύμπα­να και καπνο­γό­να, οι εκπαι­δευ­τι­κοί ξεκα­θα­ρί­ζουν ότι «η τρο­μο­κρα­τία δεν θα περά­σει, του λαού η πάλη θα την σπάσει».

Συν­θή­μα­τα όπως «απερ­γία απο­χή, σε όλα τα σχο­λεία, αγώ­νας για δημό­σια και δωρε­άν παι­δεία» και «η τρο­μο­κρα­τία δεν μας στα­μα­τά, ο νόμος Χατζη­δά­κη θα μεί­νει στα χαρ­τιά» εναλ­λάσ­σο­νταν συνε­χώς, καθώς η πορεία κατευ­θυ­νό­ταν από τα Προ­πύ­λαια προς την Βουλή.

che guevara 008

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο