Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Νέο μακελειό στις ΗΠΑ: Πέντε νεκροί από πυρά «στα τυφλά» στο Τέξας — 21 τραυματίες

Του­λά­χι­στον πέντε άνθρω­ποι σκο­τώ­θη­καν και άλλοι του­λά­χι­στον 21 τραυ­μα­τί­στη­καν από πυρά στα τυφλά στις πόλεις Μίντλαντ και Οντέ­σα στο δυτι­κό Τέξας χθες Σάβ­βα­το, ανέ­φε­ρε η αστυ­νο­μία και μετέ­δω­σαν αμε­ρι­κα­νι­κά μέσα ενημέρωσης.

«Έχου­με του­λά­χι­στον 21 θύμα­τα, 21 θύμα­τα [τραυ­μα­τι­σμών] από σφαί­ρες και του­λά­χι­στον πέντε νεκρούς σε αυτό το στά­διο», είπε σε δημο­σιο­γρά­φους εκπρό­σω­πος της αστυ­νο­μί­ας στην πόλη Οντέ­σα. Δεν έκα­νε σαφές αν στους τραυ­μα­τί­ες συμπε­ρι­λαμ­βά­νει τους ανθρώ­πους που εξέπνευσαν.

Η αστυ­νο­μία ανέ­φε­ρε μέσω Facebook ότι ο δρά­στης έπε­σε νεκρός στον χώρο στάθ­μευ­σης ενός κινη­μα­το­γρά­φου μούλ­τι­πλεξ στην Οντέ­σα και ότι δεν υπάρ­χει κάποιος άλλος ένο­πλος που να συνε­χί­ζει να επι­τί­θε­ται σε πολί­τες. «Όλες οι υπη­ρε­σί­ες διε­νερ­γούν έρευ­να για πιθα­νούς υπό­πτους», ανέ­φε­ρε, καθώς νωρί­τε­ρα είχε γίνει λόγος για δύο οπλοφόρους.

Σύμ­φω­να με τον δήμαρ­χο της γει­το­νι­κής πόλης Μίντλαντ, που ερω­τή­θη­κε σχε­τι­κά από το τηλε­ο­πτι­κό δίκτυο Fox News, τρεις αστυ­νο­μι­κοί είναι ανά­με­σα στους τραυματίες.

«Ελπί­ζου­με ότι ήταν μόνο ένας ένο­πλος και τον περιο­ρί­σα­με», είπε ο δήμαρ­χος, ο Τζέ­ρι Μορά­λες, μιλώ­ντας στο τηλε­ο­πτι­κό δίκτυο CNN. Δια­βε­βαί­ω­σε πως δεν γνω­ρί­ζει τίπο­τε για τον ένο­πλο ή τα κίνη­τρά του.

Η επί­θε­ση στο Τέξας σημειώ­θη­κε λίγο και­ρό μετά το μακε­λειό στο Ελ Πάσο.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο