Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Νέο ναυάγιο στη Λαμπεντούζα — 7 νεκροί, 20 αγνοούμενοι

Πλε­ού­με­νο γεμά­το πρό­σφυ­γες και μετα­νά­στες ανε­τρά­πη το από­γευ­μα του Σαβ­βά­του στα ανοι­χτά της νήσου Λαμπε­ντού­ζα, μπρο­στά στα ταχύ­πλοα της ιτα­λι­κής ακτο­φυ­λα­κής. Είκο­σι άνθρω­ποι αγνοούνται.

Οι επι­χει­ρή­σεις διά­σω­σης ξεκί­νη­σαν αμέ­σως και μπό­ρε­σαν μετα­φέρ­θη­καν ζωντα­νοί στην ξηρά εκα­τόν σαρά­ντα εννέα μετα­νά­στες και πρό­σφυ­γες. Παρά τις συνε­χείς προ­σπά­θειες όμως, με κύμα­τα που έφτα­ναν τα τέσ­σε­ρα μέτρα ύψος, σήμε­ρα το πρωί ανα­κοι­νώ­θη­κε ότι υπάρ­χουν είκο­σι αγνοούμενοι.

Οι ομά­δες διά­σω­σης περι­συ­νέλ­λε­ξαν τα πτώ­μα­τα 7 μετα­να­στών, μετα­ξύ αυτών 5 γυναικών,

Τα πτώ­μα­τα τριών γυναι­κών ανα­σύρ­θη­καν από τη θάλασ­σα, από ένα περι­πο­λι­κό σκά­φος και άλλες δύο σοροί μετα­να­στών βρέ­θη­καν στην ακτή από ομά­δες των τελω­νεια­κών αρχών, εξη­γεί η ακτο­φυ­λα­κή σε ένα δελ­τίο Τύπου.

Δύο σοροί βρέ­θη­καν το Σάβ­βα­το το βρά­δυ στις ακτές της Κάλα Γκα­λέ­ρα, στο νότιο τμή­μα της Λαμπε­ντού­ζα, διευ­κρι­νί­ζει η ιτα­λι­κή ακτοφυλακή.

Ένας άνδρας από την Ερυ­θραία και ένας άλλος από την Λιβύη που μίλη­σαν με τους εθε­λο­ντές του Ερυ­θρού Σταυ­ρού  είναι απα­ρη­γό­ρη­τοι, διό­τι έχα­σαν τις συζύ­γους τους.

Το ιτα­λι­κό λιμε­νι­κό και η ακτο­φυ­λα­κή ελέγ­χουν τώρα όλες τι ακτές της Λαμπε­ντού­ζα, μήπως κάποιος ναυα­γός μπό­ρε­σε να σωθεί κολυμπώντας.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο