Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Νέο σπίτι φιλίας Κούβας-Αργεντινής έξω από το Μπουένος Άιρες

Ένας νέος χώρος υπέρ της κου­βα­νι­κής επα­νά­στα­σης άνθι­σε σήμε­ρα στο προ­ά­στιο Avellaneda (Αβε­για­νέ­δα) του Μπου­έ­νος Άιρες στη­μέ­νος από το Movimiento Argentino de Solidaridad con Cuba (Αργε­ντί­νι­κο Κίνη­μα Αλλη­λεγ­γύ­ης με την Κού­βα MasCuba).

MAS Cuba

Πρό­κει­ται για το 41ο σπί­τι αλλη­λεγ­γύ­ης στο νησί της επα­νά­στα­σης και σε άλλες χώρες του κόσμου που αγω­νί­ζο­νται για την κοι­νω­νι­κή δικαιο­σύ­νη, την ισό­τη­τα και την εθνι­κή κυριαρ­χία-αυτο­διά­θε­ση, σε μια εκδή­λω­ση όπου προ­έ­δρευ­σε ο πρέ­σβης της Κού­βας στην Αργε­ντι­νή, Pedro Pablo Prada, όπου παρέ­στη­σαν εκπρό­σω­ποι από δια­φο­ρε­τι­κά κράτη.

«Αυτό το σπί­τι ‑αφιε­ρω­μέ­νο στην Κού­βα, που στε­γά­ζει όλες τις σημαί­ες της Λατι­νι­κής Αμε­ρι­κής, είναι ένας τόπος συνά­ντη­σης των λαών», δήλω­σε ο διπλω­μά­της εγκαι­νιά­ζο­ντας το πολι­τι­κο-πολι­τι­στι­κό σπί­τι, ενώ επαί­νε­σε το σημα­ντι­κό έργο που επι­τε­λεί το κίνη­μα MasCuba εδώ και πολ­λά χρό­νια στην υπο­στή­ρι­ξη της Επανάστασης.
Αφού υπο­γράμ­μι­σε τη σημα­ντι­κή παρου­σία νέων που συνο­δεύ­ουν τέτοιες πρω­το­βου­λί­ες, ο Prada επε­σή­μα­νε ότι ο ιστο­ρι­κός ηγέ­της Φιντέλ Κάστρο «μας έμα­θε να πιστεύ­ου­με και να σκε­φτό­μα­στε ότι όποιος δεν ήταν ικα­νός να αγω­νι­στεί για τους άλλους δεν θα ήταν ποτέ ικα­νός να το κάνει για τον εαυ­τό του».
«Όταν αγω­νί­ζε­στε για τους άλλους ‑αλλη­λέγ­γυοι στην Κού­βα, την Κολομ­βία, τη Βενε­ζου­έ­λα ή τη Βολι­βία και σε τόσες χώρες στην περιο­χή, το κάνε­τε επί­σης για την Αργε­ντι­νή και αυτό είναι εξαι­ρε­τι­κό, για­τί οι λαοί κατα­νο­ούν ο ένας τον άλλον καλύ­τε­ρα γνω­ρί­ζο­ντας ποιες είναι οι ανά­γκες μας», συμπλή­ρω­σε.

Ανά­με­σα στις σημαί­ες Αργε­ντι­νής, Κού­βας, Βολι­βί­ας, Βενε­ζου­έ­λας, Περού και κάτω από το σύν­θη­μα Solo la unidad de nuestros pueblos nos hará libre (μόνο η ενό­τη­τα των λαών μας θα μας ελευ­θε­ρώ­σει), εγκαι­νιά­στη­κε ο νέος χώρος που παίρ­νει το όνο­μα του πρω­το­πό­ρου της Θεο­λο­γί­ας της Απε­λευ­θέ­ρω­σης Κολομ­βια­νού καθο­λι­κού ιερέα Camilo Torres Restrepo (Καμί­λο Τόρες Ρεστρέπο).

MAS Cuba Casa Diego

Μέρες πολ­λές, χέρια αδερ­φω­μέ­να δού­λε­ψαν για να δώσουν ζωή σε αυτό το νέο παράρ­τη­μα, στους τοί­χους του οποί­ου δεσπό­ζει μια τοι­χο­γρα­φία με μια εικό­να των αλλη­λέν­δε­των σημαιών της Αργε­ντι­νής και της Κού­βας, με τα πρό­σω­πα του Φιντέλ και του μεγά­λου ειδώ­λου Ντιέ­γκο Μαραντόνα.

Το MasCuba έχει πολ­λά τέτοια σπί­τια από το Μπου­έ­νος Άιρες μέχρι την Πατα­γο­νία, χώρους όπου τα μέλη του υπε­ρα­σπί­ζο­νται την κου­βα­νι­κή σοσια­λι­στι­κή επα­να­στα­τι­κή δια­δι­κα­σία και τον αγώ­να των χωρών της Μεγά­λης Πατρίδας.

Πηγή: Prensa-latina.cu

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο