Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Νέο συνδικαλιστικό νόμο με ηλεκτρονικό φακέλωμα και νέα πλήγματα στην Κοινωνική Ασφάλιση φέρνει η κυβέρνηση

Ευθεία παρέμ­βα­ση στη συν­δι­κα­λι­στι­κή δρά­ση και συντρι­πτι­κό χτύ­πη­μα στο δικαί­ω­μα στην απερ­γία, ετοι­μά­ζει η κυβέρ­νη­ση της ΝΔ, συνε­χί­ζο­ντας από εκεί που στα­μά­τη­σε η κυβέρ­νη­ση του ΣΥΡΙΖΑ, για λογα­ρια­σμό του κεφα­λαί­ου! Ο υπουρ­γός Εργα­σί­ας Γιάν­νης Βρού­τσης χτες αργά το βρά­δυ από το βήμα της Βου­λής ανα­κοί­νω­σε ότι ετοι­μά­ζε­ται νέος συν­δι­κα­λι­στι­κός νόμος ο οποί­ος θα προ­βλέ­πει ηλε­κτρο­νι­κό φακέ­λω­μα σε βάρος των συν­δι­κα­λι­στι­κών οργα­νώ­σε­ων και ηλε­κτρο­νι­κή ψηφο­φο­ρία για την κήρυ­ξη απεργίας!

Συγκε­κρι­μέ­να στο όνο­μα του «ανε­ξάρ­τη­του, αδέ­σμευ­του και ακη­δε­μό­νευ­του συν­δι­κα­λι­σμού», εξήγ­γει­λε τη «δημιουρ­γία ηλε­κτρο­νι­κού μητρώ­ου όλων των συν­δι­κα­λι­στι­κών οργα­νώ­σε­ων και των στε­λε­χών, για την απο­τύ­πω­ση και, συνε­πώς, την αντι­με­τώ­πι­ση του οργα­νω­τι­κού κατα­κερ­μα­τι­σμού του συν­δι­κα­λι­σμού στη χώρα μας» και την «καθιέ­ρω­ση ηλε­κτρο­νι­κής ψηφο­φο­ρί­ας σε δια­δι­κα­σί­ες από­φα­σης προ­κή­ρυ­ξης απερ­γί­ας, για την ανε­μπό­δι­στη καθο­λι­κή συμ­με­το­χή και άσκη­ση του σχε­τι­κού δικαιώ­μα­τος από όλους ανε­ξαι­ρέ­τως τους εργα­ζο­μέ­νους». Όπως είπε, πρό­κει­ται για παρέμ­βα­ση προ­κει­μέ­νου να μην «ξανα­ζή­σου­με τις πρό­σφα­τες οδυ­νη­ρές εικό­νες στο συνέ­δριο της ΓΣΕΕ», όπως χαρα­κτή­ρι­σε την προ­σπά­θεια της συν­δι­κα­λι­στι­κής μαφί­ας στην ηγε­σία της ΓΣΕΕ να νοθεύ­σει και να αλλοιώ­σει συσχε­τι­σμούς και να βάλει στο συνέ­δριο τους ίδιους τους επιχειρηματίες.

Ο ίδιος ανα­φέρ­θη­κε ακό­μα στα παρα­πέ­ρα πλήγ­μα­τα που προ­ω­θεί η κυβέρ­νη­ση της ΝΔ και σε βάρος της Κοι­νω­νι­κής Ασφά­λι­σης, πατώ­ντας στο δρό­μο που ήδη έχει στρώ­σει η κυβέρ­νη­ση του ΣΥΡΙΖΑ με τους αντια­σφα­λι­στι­κούς νόμους όπως ο εκτρω­μα­τι­κός νόμος Κατρούγκαλου.

Είπε ότι «η ΝΔ προ­ω­θεί ένα σύγ­χρο­νο ασφα­λι­στι­κό σύστη­μα τριών πυλώ­νων», που σημαί­νει ότι προ­τε­ραιό­τη­τα απο­τε­λεί η παρα­πέ­ρα ιδιω­τι­κο­ποί­η­ση της Ασφά­λι­σης. Ανέ­φε­ρε ειδι­κά για την επι­κου­ρι­κή ασφά­λι­ση ότι «είναι ο δεύ­τε­ρος πυλώ­νας. Το 2014 την παρέ­δω­σα στον ΣΥΡΙΖΑ, κάτω από το περι­βάλ­λον της νοη­τής κεφα­λαιο­ποί­η­σης, έτσι την συνέ­χι­σε. Η όποια μετάλ­λα­ξη γίνει σε κεφα­λαιο­ποι­η­τι­κό σύστη­μα θα γίνει κάτω από όρους δια­φά­νειας και κάτω από την επο­πτεία της κεφα­λαια­γο­ράς, με δέσμευ­ση ότι κανέ­νας συντα­ξιού­χος που παίρ­νει επι­κου­ρι­κή σύντα­ξη δεν θα χάσει ούτε ευρώ και θα αφο­ρά μόνο τους νέους συντα­ξιού­χους». Δηλα­δή, όπως συμπλή­ρω­σε, «με τον δεύ­τε­ρο πυλώ­να ενδυ­να­μώ­νε­ται ο θεσμός των επαγ­γελ­μα­τι­κών ταμεί­ων όπως σε όλες τις ευρω­παϊ­κές χώρες». Ενώ με τον «τρί­το πυλώ­να δίνε­ται χώρος και κίνη­τρα στην προ­αι­ρε­τι­κή όπως και σήμε­ρα επι­λο­γή των ασφα­λι­σμέ­νων να συμπλη­ρώ­σουν το μελ­λο­ντι­κό συντα­ξιο­δο­τι­κό τους δικαί­ω­μα μέσω των φορέ­ων ιδιω­τι­κής ασφά­λι­σης».

Ανα­φέρ­θη­κε και στο «Λευ­κό Μητρώο Επι­χει­ρή­σε­ων» που θα είναι μία ακό­μα πατέ­ντα για την ενί­σχυ­ση των επι­χει­ρή­σε­ων με ζεστό χρή­μα επει­δή τηρούν την νομο­θε­σία, δηλα­δή το αντερ­γα­τι­κό πλαί­σιο που έχουν δια­μορ­φώ­σει μέχρι σήμε­ρα δια­δο­χι­κά οι κυβερ­νή­σεις ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ με τη σκυ­τά­λη να παρα­λαμ­βά­νει ξανά κυβέρ­νη­ση της ΝΔ.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο