Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Νίκος Παπαδόπουλος: Εγώ είμαι με το ΚΚΕ, με αυτό θα πορευτώ

Για τους συνα­θλη­τές του στις μικρό­τε­ρες κατη­γο­ρί­ες που υπο­φέ­ρουν, για τη στά­ση που πρέ­πει να έχουν οι ποδο­σφαι­ρι­στές σχε­τι­κά με τα κοι­νω­νι­κά θέμα­τα, αλλά και για την στή­ρι­ξή του στο ΚΚΕ, μίλη­σε ο τερ­μα­το­φύ­λα­κας του Αστέ­ρα Τρί­πο­λης, Νίκος Παπα­δό­που­λος στον «Over FM».

Συγκε­κρι­μέ­να, όπως είπε, «όλοι πρέ­πει να ασχο­λού­μα­στε με τα κοι­νά, την πολι­τι­κή, για­τί αυτή καθο­ρί­ζει τις ζωές μας, οπό­τε κάθε άνθρω­πος πρέ­πει να έχει άπο­ψη και να τη λέει. Όσον αφο­ρά τους αθλη­τές εννο­εί­ται πως θα έπρε­πε να έχουν άπο­ψη και να την εκφρά­ζουν. Δεν μπο­ρού­με να ζού­με στον μικρό­κο­σμό μας και να μην ασχο­λού­μα­στε με τίπο­τα άλλο. Εκτός αυτού, και συνα­δελ­φι­κά να το δού­με, όλοι οι ποδο­σφαι­ρι­στές δεν είναι προ­νο­μιού­χοι, ειδι­κά στη Β’ και τη Γ’ Εθνι­κή υπάρ­χει ένα χάος. Πρό­σφα­το παρά­δειγ­μα είναι ο πρώ­ην παί­κτης του Άρη που αυτο­κτό­νη­σε, στον οποίο χρω­στού­σαν χρή­μα­τα 5–6 ομά­δες. Δεν είναι όλα ρόδι­να πλα­σμέ­να στον Αθλη­τι­σμό. Στην Α’ Εθνι­κή μπο­ρεί να είμα­στε λίγο πιο προ­νο­μιού­χοι και να έχου­με ένα εισό­δη­μα μεγα­λύ­τε­ρο. Από εκεί και πέρα, οι συνά­δελ­φοί μας στις μικρό­τε­ρες κατη­γο­ρί­ες υπο­φέ­ρουν. Έτσι πρέ­πει να βγού­με μπρο­στά για να βελ­τιώ­σου­με αυτή την κατάσταση».

«Προ­σπα­θούν να χωρί­σουν τον κόσμο σε οποια­δή­πο­τε κατη­γο­ρία, ώστε να μην ενω­θεί» ανέ­φε­ρε και πρό­σθε­σε πως «από εκεί και πέρα, αυτά που ζού­με είναι πολύ δύσκο­λα. Η κοι­νω­νία μας ζει πρω­τό­γνω­ρες κατα­στά­σεις, που δεν τις είχα­με ξανα­ζή­σει, αλλά αυτός είναι ο καπι­τα­λι­σμός. Όταν φτά­νει στο ιμπε­ρια­λι­στι­κό του στά­διο, ανα­πό­φευ­κτα έρχε­ται σε αυτό σημείο. Γι’ αυτό και ο Μαρξ έλε­γε πως ο καπι­τα­λι­σμός θα ανατραπεί».

Κατα­λή­γο­ντας υπο­γράμ­μι­σε ότι «εγώ είμαι κομ­μα­τι­κο­ποι­η­μέ­νος, είμαι δίπλα στο ΚΚΕ, οπό­τε δεν μπο­ρώ γενι­κό­τε­ρα να ασχο­λη­θώ με τα κοι­νά, θα ασχο­λη­θώ με το ΚΚΕ. Το κόμ­μα που στη­ρί­ζει τη μαρ­ξι­στι­κή, λενι­νι­στι­κή ιδε­ο­λο­γία είναι το ΚΚΕ και με αυτό θα πορευ­τώ. Το Κόμ­μα θα απο­φα­σί­σει πώς θα με αξιο­ποι­ή­σει και το πώς θα βοηθήσω».

vivlio mpelogiannis

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο