Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Νίκος Σοφιανός: Απαίτηση του λαού της Αθήνας να μην παραχωρηθεί κανένας χώρος στους νεοναζί της Χρυσής Αυγής

Ο Νίκος Σοφια­νός, υπο­ψή­φιος δήμαρ­χος Αθη­ναί­ων, στη συνε­δρί­α­ση του Δημο­τι­κού Συμ­βου­λί­ου για την κατα­νο­μή των χώρων, την περί­ο­δο των δημο­τι­κών εκλο­γών, δήλω­σε τα εξής:

«Το Δημο­τι­κό Συμ­βού­λιο απο­φά­σι­σε να μην παρα­χω­ρή­σει χώρους, με την ευθύ­νη που έχει, στη Χρυ­σή Αυγή, την υπό­δι­κη οργά­νω­ση για ναζι­στι­κή εγκλη­μα­τι­κή δρα­στη­ριό­τη­τα. Είναι μια πολι­τι­κή από­φα­ση που εκφρά­ζει την πλειο­ψη­φία του λαού της Αθή­νας και στην οποία εμμέ­νει και πρέ­πει να εμμεί­νει το Δημο­τι­κό Συμ­βού­λιο. Και εννο­εί­ται ότι όλες οι υπη­ρε­σί­ες του δήμου θα πρέ­πει να πει­θαρ­χή­σουν σε αυτή την απόφαση.

Με βάση αυτό θεω­ρού­με ότι δεν μπο­ρεί­τε στο ειση­γη­τι­κό να προ­τεί­νε­τε τα στέ­γα­στρα, οι δημό­σιοι δημο­τι­κοί χώροι και οι δια­φη­μι­στι­κοί χώροι που έχει ο δήμος να μοι­ρά­ζο­νται στην οργά­νω­ση της Χρυ­σής Αυγής. Να αφαι­ρε­θούν οι συγκε­κρι­μέ­νες προ­τά­σεις για στέ­γα­στρα και δια­φη­μι­στι­κά. Η ερμη­νεία είναι συγκε­κρι­μέ­νη και είναι καθολική.

Όσον αφο­ρά τις απει­λές των νεο­να­ζι­στών, αυτές να τις πουν εκεί που περ­νά­νε. Οι τσα­μπου­κά­δες από τη μια, η υπο­τα­γή στη νομι­μό­τη­τα και στους θεσμούς από την άλλη, είναι ενδει­κτι­κά της θρα­συ­δει­λί­ας των νεο­να­ζι­στών και της σχέ­σης τους με το σύστη­μα που τους γέννησε».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο